.

četvrtak, 16. srpnja 2015.

Kućni ljubimci


Kućni ljubimac i čovjek imaju svoju posebnu priču koja je u stvari međusobni prijenos energije koji se zasniva na sluhu, dodiru, njuhu, pogledu, a to sve otvara mogućnost povjerenja u kojem se stvara predivan odnos koji ostaje do kraja međusobnog druženja.


Svi već znamo da je kućni ljubimac pripitomljena životinja koja živi s ljudima, ali ne služi za rad. Kućni ljubimac je životinja koja živi sa čovjekom, u kući, stanu ili dvorištu, za razliku od slobodnih životinja, životinja u laboratorijama, životinja u službi policije ili nekog drugog posla, i životinja za sport, iz ekonomskih razloga, što isto ne možemo zanemariti kao činjenicu. Samim time trebamo biti svjesni da čovječanstvo ima različite poglede, pa tako i potrebe prema životinjama, i bez obzira mirili se mi ili ne, životinje su u većini slučajeva u službi čovjeka.

Ljubimci i djeca


Kućni ljubimac, bio to pas, mačka, ptica, glodavac, gmaz ili ribica može igrati važnu ulogu u dječjem odrastanju. Sva istraživanja, također, pokazuju da život uz kućnog ljubimca djeluje blagotvorno i na djecu, te da životinje na neki način pomažu u dječjem odgoju. Suprotno nekim uvjerenjima, kućni će ljubimac pomoći u vašim naporima da naučite vaše dijete izvršavati školske i kućne obaveze. Životinja će dijete odvojiti od televizora, kompjutera, te izvući iz kuće. Projekcija kvalitetnog odnosa čovjek-životinja utječe i na zdrav razvoj djeteta u odnosu na sva živa bića.







Trebaju li djeca kućne ljubimce?








Prekrasan kraj jedne tužne priče







Znamo kako vam je vruće, no rashladite i kućne ljubimce







Kako spremno dočekati kućnog ljubimca, što je sve potrebno znati ?






Kako fotografirati kućne ljubimce








Zanimljivost:Novi stanovnik u Blatu









Da, a kako šetati psa








Pitanje pitanja: kolko često puta kupati psa









Krpelj kao prenosnik zaraznih bolesti








Kada vaš najvjerniji prijatelj ostari ...








Zlatna ricica







Tigraste papige








Noćna životinja – Chinchilla











Zašto psi jedu travu










Vjeverica kao kućni ljubimac





Nema komentara:

Objavi komentar