.

petak, 16. ožujka 2018.

Priznanje branitelja u ruke Zlatka Dalića, Hrvatskog nogometnog izbornika

Zagreb - Jučer je u prostorijama Doma invalida Domovinskog rata uz prisustvo velikog broja gostiju i uzvanika, među kojima i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba Miodrag Demo, Željko Baća predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam" svečano uručio tradicionalnu nagradu - Veliko zlatno srce - izborniku nogometne reprezentacije Republike Hrvatske  - Zlatku Daliću.

Ova je nagrada upućena pojedincima za iznimni doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske, koju dodjeljuje Udruga branitelja Domovinskog rata ”Zagrebački velesajam” i Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata 91, (UHBDR 91) u suradnji s drugim udrugama i organizacijama proizašlim iz obrambenog Domovinskog rata.

Ovogodišnja nagrada je dodijeljena po šesti puta za redom. Do sada su ovu nagradu primili Mladen Pavković, Nela Sršen, Anja Šovagović Despot, Milan Bandić iJakov Sedlar

Ovom nagradom hrvatski branitelji žele zahvaliti izborniku Zlatku Daliću za plasman hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, ali i za njegov cjelokupni rad u u sportu, posebice na promidžbi hrvatskog sporta u svijetu.


Pri uručenju nagrade Željo Baća je uz ostalo, istaknuo: Danas priznanje dobiva čovjek za kojega je Domovina, obitelj i vjera iznad svega. Prikaz slijeda ostvarenja koje je postigao jedan čovjek, osoba, a samo u želji da prodre i odgonetne srž postojanja i istine, te zadovolji svojim radom i ljubavlju postulate Božjih i čovjekovih zapovjedi, te bar malo dostigne ljubav i sućut za druge i pokaže se dobar , human, agilan ne štedeći snagu, znanje i talent, a u službi sveopćeg dobra u kojoj živi, stvara i obitava.

Kako je hrvatske branitelje u obrambenom Domovinskom krasila ljubav ratu krasila ljubav, hrabrost, mudrost, vjera i krunica oko vrata, te iste vrijednosti  danas  Zlatka Dalića.

Kulturnim programom su ovu svečanu dodjelu popratili i to vrlo inspirativno i dojljmljivo Željko Krušlin - Kruška, Mirko Švenda -Žiga.





Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske
nogometne reprezentacija
- Možete li nam reći, što vama osobno znači ovo današnje, upravo uručeno Priznanje ?

- Za mene je ovo jedno od najvrednijih i  najdražih priznanja, jer dolazi iz ruku hrvatskih branitelja.

Iznimno sam ponosan ovim priznanjem . ponavljam za mene je ovo ogromna čast, baš kao što je i velika obaveza, da u svojim daljnjim istupima zagovaram, zastupam zajedništvo, domoljublje i naravno ljubav prema Hrvatskoj prije svega.





Željko Baća, predsjednik
Udruga branitelja Domovinskog rata
- Zagrebački Velesajam.

-  Možete li na reći, što je to presudilo da baš naš izbornik Zlatko Dalić bude laureat ovog prestižnog Priznanja?

- Kao što ste bili u prilici čuti u samom obrazloženju ovog Priznanja, što sam rekao  za gospodina Dalića.
Kao što  je bilo početkom devedesetih naša domovina na prvom mjestu, tako je i danas,

g. Dalić prije svega, inad svojih privatnih interesa stavlja interes domovine i interes Hrvatske nogometne reprezentacije na prvo mjesto. S druge strane g. Dalić je iznimno veliki promotora naše domovine u svijetu, preko najzastupljenijeg sporta u svijetu tj. nogometa.

Te osobine koje ga krase, znači domovina, obitelj i vjera, to je bilo presudno, za izbor laureata ovog Priznanja, a ujedno je ovo Priznanje izborniku i potpora Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji da postignu što bolje rezultate na skorom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji







































Nema komentara:

Objavi komentar