.

nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Impressum

ROTOR je nezavisni news internetski portal koji selekcijom pisanih i multimedijskih sadržaja ponuđenih posjetiteljima, na svojim stranicama nudi važne, korisne, zabavne  i drugačije – Novozagrebačke /zapad, sadržaje (iz svih naselje ( Blato, Botinec, Čehi, H. Leskovac, Hrašće, Ježdovec, Kajzerica, Lanište, Lučko, Mala Mlaka, Odra, Remetinec, Savski Gaj, Siget, Sv. Klara, Trnsko). 

Naša čitateljska publika je duhom mlada, stilom urbana, a politikom neopterećena. Kroz afirmativnu uređivačku politiku i novozagrebački pozitivizam, želimo informirati i animirati našu Gradsku četvrt - Novu Zagreb / zapad, te kroz sekcije news i lifestyle pružiti našim krajnjim korisnicima pismenu, provjerenu i istinitu – bilo informativnu bilo zabavnu vijest i utjecati svojim znanjem, iskustvom i predanošću na stvaranje jedne drugačije lokalne Novozagrebačke / zapad životne klime.

Žutilo, tabloidnost i senzacionalizam preziremo. I to je jedino što ćete na ovoj web adresi naći od mržnje! Tu smo da ljudskim pravom na informaciju potičemo pluralizam mišljenja i da obojimo ovu našu tmurnu depresivnu svakodnevicu u neke svjetlije boje vedrine i optimizma. Nismo i ne  želimo biti ni plavi niti crveni, niti bilo kojih drugih boja. Time želimo reći kako je jedini utjecaj koji si kao tim koji proizvodi ovaj medijski sadržaj, možemo dopustiti – onaj od strane naše savjesti i zdravog razuma.

Stranačka obojenost s jedne strane i daltonizam kojeg uzrokuje boja svježe otisnute novčanice, s druge – novinarske su tekovine koje ne priznajemo i takvih idoloških diskoloracija kod nas nećete naći! Na to smo ponosni i to je jedina ‘politika’ koja nas zanima i na kojoj ćemo dosljedno ustrajati.

Impressum


Glavni urednik Zvonko Budak

mob: 099 7769 149, 

e- mail : rotornnz1@gmail.com

Uvjeti korištenja


Upoznajte se s uvjetima korištenja portala ROTORNaš portal vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge ovog portala. Korištenjem bilo kojeg dijela portala ROTOR (u nastavku Portal) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. 


Autorska prava


Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi. 


Uvjeti prenošenje članaka


Drugi portali i internetske stranice smiju prenijeti dijelove pojedinih članaka isključivo kao vijest od najviše 800 znakova uz obavezno navođenje izvora pri čemu su dužni objaviti link na originalni tekst na Portalu. Dopušteno je također prenijeti prvih tisuću znakova s linkom koji vodi na ostatak teksta na portalu. Ova odredba ne odnosi se na portale s kojima uredništvo ima izravni dogovor o drugačijim uvjetima. 


Prava na izmjenu promjena i sadržaja


Uredništvo Portala zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na Portalu bez obaveze prethodne najave. 


Linkovi na druge web stranice


Portal se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje Portala koristite na vlastitu odgovornost i ROTOR (kao niti nakladnik) se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na Portalu i izvan Portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. ROTOR ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu. 


Zaštita privatnosti


Uredništvo Portala poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, uredništvo Portala neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.


Uredništvo Portala može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja Portala (isključivo podaci o računalu i podaci o internetskom provideru). Ove podatke uredništvo Portala koristi kako bi imalo informacije kojima bi poboljšalo Portal i njegove sadržaje, dodatno usmjerilo i prilagodilo publici koja ga posjećuje. Uredništvo portala se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obaveze korisnika

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ilimeđunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  •  lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Portala
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  •  svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika


Registrirani korisnici

Registriranjem na portal ROTOR korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal se ne može smatrati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
Uredništvo Portala zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Uredništvo Portala ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.
Pravla komentiranja

Komentari objavljeni na Portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni ostalih korisnika Portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Pravila komentiranja.

Svaki prekršaj pravila komentiranja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korištenja na korisničkom računu. Administratori i redakcija jedini su ovlašteni za interpretaciju pravila.


1. Korisnički računi, upozorenja i zabrane korištenja
   

Korisnički računi vlasništvo su davatelja usluge i svaka zloporaba istih je kažnjiva.
  1. Svaki korisnik ima pravo registrirati i koristiti jedan korisnički račun. Višestruke registracije i korištenje više korisničkih računa mogu dovesti do zabrane svih korisničkih računa.
  2. Nakon što je korisnik upozoren, korisnički račun koji omogućuje komentiranje sadržaja može biti suspendiran od 7 do 30 dana, a u ekstremnim slučajevima i dulje. Izbjegavanje suspenzije otvaranjem drugog računa nije dopušteno. Korisnički račun može biti zabranjen za stalno ako korisnik nakon isteka kazne opet prekrši pravila.
  3.  Korisniku se pristup komentiranju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.
  4. Administratori zadržavaju pravo cenzuriranja postova što će biti naznačeno u tim postovima.

2. Ponašanje pri komentiranju
  1. Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke. Kršenje te zabrane kažnjavati s tjedan dana zabrane pristupa Portalu.
  2. Izravne prijetnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i podložne kaznenom progonu.
  3. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.
  4. Strogo je zabranjena uporaba tzv. keyeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download. Kazna je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.
  5. Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatnih informacija vezanih za tekst zabranjeno je u komentarima na Portalu.
  6. Postavljanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.
  7. Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je kažnjivo.
  8. Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili trajnom zabranom.
  9. Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem te se neće tolerirati, osim u slučaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje dijelova posta.
  10. Lažno predstavljanje ili izdavanje za člana redakcije može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu uporabe korisničkog računa.

3. Žalbe
  1. Smatrate li da ste nepravedno kažnjeni, kontaktirajte administratora koji vam je odredio kaznu. Odluka uredništva je konačna i na nju nemate pravo žalbe.
  2. Izmjene uvjeta korištenja
  3. Uredništvo Portala zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.

    Oglašavanje

    Želite li promovirati svoju djelatnost, proizvod ili uslugu za koju mislite da zavređuje pozornost naših čitatelja… prepoznajete li važnost ciljanog oglašavanja i smatrate li da je e-marketing investicija, a ne trošak… bez ustručavanja nam se obratite za dogovor i realizaciju reklamnog oglašavanja.

    U kriznim vremenima prvo se režu izdvajanja za marketing! Budite mudri i iskoristite to što mnogi griješe i ne troše na oglašavanje, pa neka vaša reklamna poruka bude uočljivija (a ne zagušena velikom količinom konkurentnih oglasa)! Budite lukavi i iskoristite to što su ova krizna vremena drastično snizila cijene oglašavanja, posebno u lakodostupnom internetskom mediju.

    Sad je pravo vrijeme da profitirate! Uz ROTOR!

    Ukoliko nudite usluge/proizvode za koje smatrate da su zanimljivi našim čitateljima ili su naši čitatelji Vaša idealna ciljana skupina  oglašavajte se kod nas i mi ćemo vam omogućiti:
    • objave banera na nekoj od zakupljenih pozicija na naslovnoj stranici, kategorijama, podkategorijama, u rubrikama, podrubrikama ili unutar tematskih članaka 
    • sponzorstva na određeno vrijeme pojedinih sadržajnih djelova portala tematski vezanih uz područje oglašavanja
    • objave promotivnih članaka o oglašivaču ili sponzoriranih članaka
    • uvođenje u bazu u kategoriji gospodarskih subjekata  i objave u sklopu iste.
    • Na našem portalu omogućeno je oglašavanje tekstualnim ili slikovnim bannerima, linkovima i video klipovima. Cijene oglašavanja ovise o odabiru jedne od mnogobrojnih  mogućnosti oglašavanjakoje nudimo ili individualno složenog paketa oglašavanja, koji će omogućiti targetiranje točno određenih skupina korisnika, te sustavno, promišljeno i učinkovito zaokružiti vašu promidžbenu kampanju.


    Ne zaboravite, ne postoji niti jedan sličan portal o našem Novom Zagrebu u gradu ili županiji i upravo zbog toga je lako doprijeti do čitateljstva. Isto tako, sve što je novo – posjećeno je! 

    Namjera nam je ubrzo izdići se među  portalskom ponudom kao najkvalitetniji i u potpunosti neovisan medij kojeg čitatelji vole i vjeruju mu. Budite, stoga, naši klijenti i partneri od samog početka, i pratite nas na tom putu!

    Mi vam obećavamo najniže cijene za maksimalan angažman koji ćete od nas dobiti oko stručne i učinkovite promidžbe vaših proizvoda i usluga! 

    Prjeđite na uspješnu stranu i oglašavajte se na portalu ROTOR! 

    Očekujemo Vaš poziv na 099/7769 149  ili e-mail : rotornzz1@gmail.com

    Unaprijed hvala i veselimo se uspješnoj suradnji!



    1 komentar:

    1. Čitam što sve lijepo ima u našem Remetincu, svašta lijepo ali nema škole, ni u Jaruščici ni Blatu, a kažu da se nema gdje izgraditi škola ali zapravo ima i to takva šklola koja bi bila "samoodrživa"jer bi se grijala sa termalnom vodom a mogla bi imati i bazen, i bila bi najljepša škola u Zagrebu. Ali neki bi tu rađe gradili nacionalni stadion a djeca Remetinca, Jaruščice i Blata nemaju škole. Tko misli da sam u pravu neka se javi i podrži me, hajmo napraviti "samoodrživu" školu pokraj davno započete a nikad nedovršene Sveučilišne bolnice a nasuprot Kauflanda. Javite se ljudi.

      OdgovoriIzbriši