.

srijeda, 29. srpnja 2015.

Prekrasan završetak jedne tužne priče

Kobila Šarga i ždrijebica Fortuna
Kobila Šarga, je spašena preko Facebook grupe, naime nju i nezinu ždrijebicu Fortunu vlasnik je htio dati u klaonicu. U svibnju se okupila facebook grupa dragih ljudi te prikupili novac i odkupili kobilu Šargu i njezinu ždrijebicu Fortunu. Udruga Jockey klub hrvatske je udomila ovaj prekrasan par, do konačnog izliječenja. Vrijedi spomenuti kako je i  sam predsjednik udruge g. Ivan Pandža, svojim vozilom otišao u okolicu Benkovca i dovezao kobilu Šargu i njezinu ždrijebicu Fortunu u prostor Udruge.

Bolesna noga kobile Šarge
U početku je prepričavano, kako je glavni razlog nehumanog ponašanja bivšeg vlasnika ovih konja navodne bolesti  (karcinom, sarkom i neke druge bolesti...) ali kako se sada utvrdilo nakon veterinarskog pregleda – biopsije. Na sreću stvari ne stoje tako loše. Naime, svi su uvjereni kako će ovo zadebljanje na nozi, sa vremenom se smanjiti, odnosno puknuti te da će se noga sanirati sama od sebe (po riječima veterinara – ovakva zadebljanja, tako završavaju!) .

No, kako nezgoda nikada ne dolazi sama, tako i  Fortuna, ždrijebica od kobile Šarge je (očito je) imala nesreću da se oždrijebi u stajećem položaju (umjesto da majka leži!). Tako se pri oždebljivanju dogodila nesreća u kojoj je na veliku nesreću Fotuni pukla nožica. Naravno, ta noga je zarasla ali na mala Fortuna, nikada neće moći biti trkaći konj ili takvo nešto slično.

Ždrijebica Fortuna
Trenutni vlasnik kobile Šarge i njene ždrijebice Fortune je djevojka, Iva Janeš koja je i pokrenula cijelu ovu humanitarnu akciju i koja je prva sudjelovala u otkupljivanju  ovoga nesretnog para konja. Iva je odlučila donirati  kobilu Šargu i ždrijebicu Fortunu Udruzi Jockey klubu hrvatske, gdje je sigurna kako će im ova Udruga sa svim dragim ljudima pružiti, siguran, ugodan i brižan dom, što svakako i zaslužuju.

Na kraju, kako je Udruga Jockey klub hrvatske neprofitna organizacija, molimo sve ljude dobre volje, koji bi htjeli potpomoći u troškovima prehrane novih članova (kobile Šarge i njezine ždrijebice Fortune) da svoja sredstva uplate na slijedeći broj žiro računa :

                                         HR 1923400091100201435


Unaprijed zahvaljujemo, radakcija Rotor!  

Nema komentara:

Objavi komentar