.

nedjelja, 18. ožujka 2018.

Večer žena, druženja, podrške i ljubavi

Jakuševec  - Jučer je Dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakuševec bio ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta, naime brojni gosti i uzvanici sa velikom radošću, došli su uveličati redovitu godišnju Skupštinu Udruge žena Jakuševec.

Kako se iz kasnijih izviješća moglo čuti, toliki dolazak je bio potpuno opravdan, kao podrška i svjedočenje odličnom radu i djelovanju ove zaista marljive, kreativne i složne Udruge.

Kako smo već spomenuli uz brojne goste , a bilo ih je iz mnogih naselja susjedne Velika Gorica, ali i iz  našeg Grada, vrijedi istaknuti i uzvanike ( koji u kasnijem radu Skupštine nisu krili svoje zadovoljstvo) - ostvarenim rezultatima. Između ostalih, bila je tu Renata Bedeković, članica Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / istok, Stjepan Bučarić predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jakuševec , predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakuševec, predstavnici Nogometnog kluba Sava Jakuševec... Naravno i ove godine je godišnju Skupštinu uveličao dolazak grupe štićenika i voditelja iz Rehabilitacijskog centra Stančić.



Ovogodišnja grupa štićenika Rehabilitacijskog
centra Stančić sa svojim domaćinima
Udruge žana Jakuševec
- Prijateljstvo i obostrano posjećivanje članica Udruge žena Jakuševec i Rehabilitacijskog centra Stančić, seže od davnih dana, gotovo od samog osnutka Udruge žena Jakuševec.


Njihova , svake godine sve čvršća i snažnija suradnja prožima se kroz brojene raznolike humanitarne akcije  Udruge žena Jakuševec. Tako su kroz minule godine, ostvarene mnoge humanitarne akcije, kroz koje se uspješno prikupila sredstva za kupnju perilica za veš, hladnjak i sl. Naravno kako ova suradnja i danas živo nastavlja, u posljednje vrijeme sve više obostrano kordinirana, kako bi se organizirale humanitarne akcije u smjeru trenutnih potreba Rehabilitacijskog centra Stančić. 

Stoga , jučerašnji tradicionalni uzvratni posjet štićenika Rehabilitacijskog centra Stančić, čini posebno zadovoljstvo svim prisutnima, a posebno samim štićenicima, koji sa puno radosti i nestrpljenja iščekuju ovo druženje.



Kada smo kod ostvarenih rezultata, naravno kako zbog ograničenosti prostora nismo  u mogućnosti navesti sve, no istaknuti ćemo barem neke, koji po našem mišljenju zaslužuju svekoliku pažnju naše Novozagrebačke javnosti.

Zanimljivo je, što nikako ne smijemo zanemariti, kako je rad i djelovanje ove uspješne Udruge žena Jakuševec, zaista raznolik i usmjeren u sve dijelove, pa i u najmanje pore javnog života naselja Jakuševec, a ne samo  - kako bi sam naziv udruge sugerirao - rješavanja "ženskih " pitanja, što je izniman doprinos sveukupnom podizanju kvalitete življenja u naselju Jakuševec.

Kako smo imali priliku čuti, članice Udruge su sa velikim ponosom odjenule narodne nošnje, te 24. svibnja prošle godine, na blagdan Sv. Marka evanđeliste - zaštitnika crkve, prošetale naseljem  uz veliku podršku samih mještana, te prisustvovale svetoj misi.

Na Majčin dan , koji se obilježava u mjesecu svibnju, Dječja dramska sekcija, koja djeluje u samoj Udruzi žena Jakuševec, je sa mnogo uspjeha priredila prigodnu priredbu. Samom priredbom su ugodno iznenadili i obradovali svoje majke, bake, tete ... Bilo je to emotivno, spontano i veselo druženje gdje su svi prisutni uživali u igrokazima, folkloru te raznolikim recitacijama najmlađih. Kada je na kraju priredbe, svako dijete uručilo svojoj majci predivno proljetno cvijeće, teško je bilo zadržati suze radosnice, prožete ponosom i radošću.

Početkom školske godine Udruga je u naselju, organizirala vrlo uspješnu humanitarnu akciju, pod nazivom - Dobro je činiti dobro. Naime, kroz navedenu akciju, članovi udruge su prikupljali školski pribor i higijenski potrepštine za štićenike Caritasovog doma u naselju Brezovica. Prikupljene donacije su bile upućene osobama sa tjelesnim i mentalnim potrebama. Nije potrebno isticati veliku radost i ljubav, koju su osjetili pri urućenju same donacije, a za uzvrat su darivani iskrenim osmijesima, riječima velike zahvalnosti, te predivnim crtežima.  

U listopadu je Udruga u Domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakušecec, organizirala pak filmsku večer uz grickaloce i sokove. Odlučili su se za dobar humor i laganu tematiku, te odabrale film - Zločeste mame. Druženje je proteklo van svakog očekivanja, te je uslijedio dogovor, kako sa ovakvim filmskim večerima, treba i dalje nastaviti.

Advent  u našem gradu je iskorišten od članica Udruge za španciranja ali i posjet kazalištu. U kazalištu Kerempuh ovoga puta, pogledali su predstavu - Traži se novi suprug. Inače, posjet kazalištima je česti sadržaja kulturnih aktivnosti članica Udruge.  

Uz sve spomenuto, bili smo u prilici čuti kako je Udruga, jačala i osnaživala dugogodišnju suradnju sa Udrugama žena iz naselja Buševca, Velike Mlake, Plesa, Male Bune, Kravarskoga, Pokupskog Ogulinca, Kulturno umjetničkog društva Dike, iz naselja Sv. Klara, ali započela nova prijateljstva i suradnju sa Udrugama žena naselja Mraclin i Kuče.

Na kraju smo čuli, kako su planovi za ovu godinu iznimno ambiciozni, prije svega ostvariti sve točke iz Plana aktivnosti, koje se naslanjaju na ovogodišnje odlične rezultate, te proširiti suradnju sa nekoliko kulturnih ustanova, organizirati nekoliko novih radionica, te proširiti suradnju sa još nekim Udrugama, sličnih društvenih afiniteta.



Jasenka Glavić, predsjednica
Udruge žena Jakuševec
-  Kako ste i sami čuli, na ovoj 18. redovnoj godišnjoj Skupštini, u protekloj godini smo ostvarili -  usudila bih se reći - odlične rezultate. 

S obzirom kako je protekla godina, bila dosta izazovna, ona je ipak potvrdila, kako se zajedničkim radom  i zajedničkim ciljevima, može ostavariti dosta toga. 

Osvrtom svih nas na postignute rezultate, upravo nam oni pružaju dodatnu snagu i entuzijazam, da nastavimo dalje sa još više aktivnosti, rada i akcija.

Iskoristila bih priliku te zahvalila u ime svih naših članica, svima koji su nam svesrdno pomogli da pritekla godina bude toliko plodna, ali i svim večerašnjim gostima i uzvanicima, koji su nam se pridružili i svojom nazočnosću uveličali ovaj naš svečani skup.





Renata Bedeković, vjećnica
Vječa gradske četvrti Novi Zagreb / istok,
Najuzornija hrvatska seoska žena 2017 .g.
predsjednica Udruge Eko tišina
- Nakon završetka službenog dijela redovite godišnje Skupštine Udruge žena Jakuševca, želim pohvaliti sve članice ali i samu predsjednicu Jasenku Člavić, na odličnim ostvarenim rezultatima u protekloj godini.

Kako sam i sama bila predsjednica ove Udruge, znam koliki rad, trud i entuzijazam stoji iza ovako odličnih rezultata.

No, uspjeh u radu nije samo uspjeh Udruge žena Jakuševec, već je to uspjeh cijelog našeg naselja Jakuševec, koje nesebično podržava rad ove Udruge.

Naravno kako ta zajednička sinergija, iznimno pozitivno utječe na kvalitetu življenja u našem naselju.

I za kraj bih istaknula, kako je rad i aktivnosti ove naše Udruge prepoznat i u drugim sredinama, odnosno naseljima, što svjedoči zaista prepuna dvorana, ponosnih prijatelja i gostiju.





Stjepan Bućarić, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Jakuševec

- Osobno sam vrlo ponosan ostvarenim rezultatima naše Udruge žena Jakuševec, tim više što su to žene, uglavnom mlade majke. 

Moramo svi skupa sa divljenjem, cijeniti ove zaista odlične rezultate, jer te žene uz sve svoje obiteljske obaveze, pronalaze vremana, volje i iznimnog entuzijazma, kako bi svojim aktivnostima oplemenile  društveni , humanitarni i kulturni život našeg naselja.

Njihov rad je zaista raznolik, tako da iako nemamo kulturno umjetničko društvo u našem naselju, one itekako brinu o našoj tradiciji i kako vidim uspješno je prenose na mlada pokoljenja, na njihovu djecu, a naše unuke.

Želim im još jedan puta zahvaliti u ime svih članova Vijeća mjesnog odbora Jakuševec, na zaista odličnim ostvarenim rezultatima uz napomenu, da nam se obrate ukoliko im zatreba naša pomoć u što kvalitetnijem radu. 

Također bih kao predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jakuševec, zahvalio svim gostima na dolasku u naše naselja uz želje da na odlasku, sa sobom ponesu dobre i drage uspomene, u što ne dvojim. Naime sasvim sam siguran, kako će Udruga žena Jakuševec i ovaj puta, kao i uvijek - biti odlični domaćini. 





Lidija Rožić, predsjednica
Društva žana Buševec
- Moram istaknuti kako sam zasita počašćena, pozivom Udruge žena Jakuševac da budem u ime Društva žena Buševec ona večerašnjoj Redovitoj godišnjoj Skupštini.

Moram također reći kako je predivan osjećaj biti među uspješnima. Naime , večersa sam imala priliku čuti mnoge odlično ostvarene rezultate Udruge žena jakuševec ali se i podužiti sa nogim članicama ostalih sličnih udruga.

Ne malo me je iznenadilo kada su pred sam kraj Skupštine spomenuli i rad našeg Društva žena Buševec, gdje su istaknuli naš trud i napor u našoj trajnoj humnitarnoj akciji koju smo započele još 2014. godine. Kroz tu humanitarnu akciju borimo se sa neimaštinom naših sumještana. Naime, mi pomažemo našim sumještanima slabijeg imovinskog stanja kroz prikupljenu hranu, sanitarne potrepštine, ali i ljudima koji nemaju sanitarne čvorove u svom domu.

Sigurna sam kako ćete sa sa nama složiti, kako je zaista žalosno da pojedni ljudi u 21. stoljeću nemaju sanitarni čvor u svom domu.

Akcija je tijekom godina uvelike prepoznata, na samo u našem naselju već i daleko šire, tako da održavamo društvene zabave, sa kojih ukupan prihod odlazi u svrhu spomenute akcije. Dodamo li tome kako  većina naših članica imaju muževe obrtnike, koji su na naš nagovor također (svojim besplatnim radovima) uključeni  u ovu humanitarnu akciju, tada tokom vremena postajemo sve snažnije i pomažemo sve većem broju potrebitih sumještana.

Za kraj bih, zaželjela mnogo uspjeha Udruzi žena Jakuševec u budućem radu, u ostalom kako i svim ostalim udrugama sličnog karaktera, koje su se večaras okupile ovdje na ovoj svečanosti. 


Branko Furić, član
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakuševec


- Kao veteran (član sam dobrovoljnog vatrogasnog društva nešto dulje od 45. godina) moram priznati kako sam ugodno iznenađen svim  rezultatima, koje je ostvarila Udruga žena Jakuševca u protekloj godini.

Iskoristio bih priliku i istaknuo, kako naše dvije udruge imaju zaista odličnu suradnju.

Naravno kako ćemo i dalje stajati otvoreni za obostranu suradnju, kako bi i u buduće ostvarivali uspješno sve planove, na ponos našeg naselja Jakuševec. 













































































Nema komentara:

Objavi komentar