.

petak, 5. svibnja 2017.

Godišnja Izborno - izvještajna Skupština Podružnice umirovljenika Lučko / Ježdovec

Lučko - U subotu 29. travnja 2017 . godine, u prostorijama Osnovne Škole Lučko, je održana Izborno - izvještajna Skupština Podružnica umirovljenika Lučko / Ježdovec, koju su svojim prisustvom uveličali članovi te mnogobrojni gostiju i uzvanici iz ostalih Podružnice Novog Zagreba, ta javnog kulturnog i političkog života Grada Zagreba.  

Na opće zadovoljstvo svih, u službenom dijelu večeri, mogli su se čuti zavidni rezultati rada i djelovanja ove Podružnice u proteklom razdoblju, kada je Podružnicu , prema priznanju mnogih - vrlo uspješno vodila - Biserka Petrović, koja je sve do sada - sa mnogo entuzijazma i kreativnih ideja - obnašala ovu vrlo zahtjevnu vodeću ulogu u organiziranju Podružnice,  kao - vršilica dužnosti.

Tu je večer jednoglasno izabrano cijelo rukovodstvo Skupštine Podružnice (članovi Izvršnog i Nadzornog odbora) umirovljenika Lučko / Ježdovec, sa predsjednicom Biserkom Petrović na čelu.

Nakon zahvale u ime svih članova Skupštine Podružnice Lučko / Ježdovec, predsjednica Biserka Petrovć je uručila Zahvalnice te simbolične pokone, dugogodišnjim aktivnim članicama i članicama Izvršnog odbora Kata Ćurin i Katici Rostuhar zbog osobne nemogućnosti daljenjeg rada u Izvršnom odboru.

Nakon podjele Zahvalnica, Bisreka Petrović je vrlo iscrpno izvjestila sve prisutne o radu i aktivnostima Poružnice umirovljenika Lučko / Jeđždovec za 2016. te je također vrlo detalnjmo  izložila -  Programu rada Podružnice za 2017. godinu. 

Izlet u Trakošćanu i Grešnoj pilnici u Klenovniku

Kazala je, kako su članovi  Podružnice u 2017. godini bili na atraktivnom i nadasve poučnom izletu u Trakošćanu i Grešnoj pilnici u Klenovniku. Nadalje je istakla, kako na ovakve i slične izlete planiraju putovati, naravno u okviru svojih mogućnostima svaki mjesec, gdje nastoje obići - Plitvička jezera, Rastoke, Stubicu, Krapinu, Moslavinu, Gorski kotar. Ne treba posebno isticati, kako također planiraju putovati na raznolika vjerska hodočašća (Marija Bistrica, Međugorje, Ludbreg, Trsat itd...). Naravno, za vrijeme ljeta, kroz jednodnevne izlete, kane posjetiti Kvarnerska i Primorska turistička mjesta, kako bi se okupali i uživali u kulturnim i gastronomskim ljepotama tog kraja. 


Kako smo mogli čuti iz "slova" predsjednice - prije božićnih i uskrsnih blagdana aktivni članovi  (Humanitarne sekcije Podružnice) posjetili su sve članove koji zbog teških bolesti nisu u prilici doći na druženja s ostalim umirovljenicima, članovima Podružnice umirovljenika Lučko / Ježdovec. 

I, ove godine - naglasila je je Biserka Petrović - također vrši nabavu ogrjevnih drva preko Matice hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb. Ove godine se započelo nešto kasnije sa akcijom (što je malo zbunilo poneke!?)  prikupljanja  novce. Naime,  čekalo se - kako bi Matica  sklopi ugovor sa Hrvatskim šumama.

Ovogodišnja cijena za metar kubni ogrjevnih drva - iznosi 330 kn, te je članovima Podružnice umirovljenika  Lučko / Ježdovec omogućeno obročno plaćanje u 5 rata. 

Dostava ogrjevnih drva - na kućni prag - je već započela, te su već nekima od naših članovi u naselju Lučko i Ježdovc  dostavljena ogrjevna drva na kućnu adresu. Trenutno je došlo do malog zastoja (pa su se neki članovi - neopravdano - malo zbunili!?). Naime, kako doznajemo - naš dobavljač ogrjevnih drva - čeka kako bi mu šumarija odredi novu - trasu - te će odmah po dodjeli nove trase, započeti sa dostavom uplaćenih ogrjevnih drva .

Znak pažnje i uspomena
na dosadašnji rad
 Kata Ćurin i Katici Rostuhar
Nadalje je  Biserka Petrović sa ponosom istaknula  suradnji Humanitarne sekcije Podružnice umirovljenika Lučko / Ježdovec sa Gradskom udrugom Crvenog Križa Grada Zagreba koji su zajedničkim snagama ostvarili vrlo zapaženu - akciju prevencije zdravlja. Naime, dvije liječnice vršile su kontrolu šećera u krvi, spirometriju, oksiometriju, mjerile težinu i krvni tlak te davale savjete o pravilnoj prehrani. 

Na kraju je predsjednica istaknula kako je ova zdravstvene akcija privukla pažnju velikog broja ne samo članova Podružnice umirovljenika Lučko / Ježdovec , već i ostalih mještana ovih naselja, bez obzira na dobne skupine. Upravo zbog tolikoga interesa, Podružnica umirovljenika Lučko /Ježdovec, odnosno "Humanitrana sekcija" planira ovu preventivno zdravstvenu akciju ponoviti u lipnju, kada se planira i mamografija, odnosno pregled sluha.

U svibnju planiramo sa našom - Sportskom sekcijom - održati turnir u belotu, a već na jesen planiramo također organizirati društvene igre, tjelovježbu, računalne tečajeve i poneke akcije i druženja za koja naši članovi iskazati potrebu i želju.

Zbog velikog interesa za druženjem nastojat ćemo organizirati plesne večeri, ali zbog nedostatka prostora još ne znamo sa sigurnošću - gdje ćemo ih održavati. Naime, umirovljenici su svoje prostorije u Unčanskoj 2A vratili Gradu zbog privremenog smještaja liječnika, stomatologa i ljekarne. Stari Dom zdravlja se ruši i gradi novi.

Podružnica svake -srijede - od 17.00 do 19.00 sati ima dežurstvo u prostorijama u Unčanskoj 2 za potrebe svojih članova.

Po prihvaćanju izboru članova Skupštine, te prihvaćanju plana aktivnosti, uz pljesak i  svekoliko odobravanje članova, večer se nastavila  vrlo kratak ali životopisnim  nastupom  pjevačke skupine Kulturno umjetničkog društva - Sijač.

Po završetku vrlo dojmljivog nastupa članica pjavačke skupine Kulturno umjetničkog društva - Sijač, u nastavku je slijedila svečana večer ta glazbeno zabavni program do kasno u noć.



Marija Šaranja, dopredsjednica
Matice umirovljenika Novi Zagreb
- Prije svega , moram naglasiti kako od nekada zaista volim doći u naselje Lučko i na Skupštinu Podružnice umirovljenika Lučko / Ježdovec, koja se uvijek isticala svojim brojnim članstvom i svojim aktivnostima. Tu mi je i društvo, koje duže vrijeme poznam.

Biserka Petrović je već godinu dana ovdje predsjednica,  i moram reći kako mi je drago da je večeras jednoglasno potvrđena, na tu zaista zahtjevnu poziciju.

Što se pak tiče njihovog rada, vidim kako su se jako aktivirali, iza njih već sada stoje uspješne akcije i jedan kontinuirani rad, što samo pokazuje kako su se članovi zaista brzo prilagodili načinu njihove vrlo ambiciozne predsjednice.

Hvala Bogu, da im ide!

Vidim kako idu na mudro i brižno odabrane izlete, održavaju stalna druženja, organizirali su pojedine sekcije.... Mnogo se toga sada u ovoj Podružnici umirovljenika Lučko / Ježdovec pozitivnoga  događa. Moram priznati, kako sam ovim stvarima, zaista iznimno zadovoljna.

Što drugo reći? Neka budu uspješni u svojim planovima i u svom radu četiri godine još, pa ćemo onda vidjeti dalje! 

Sve podrške i sve pohvale od mene. Želim cijelom - timu -  u svoje ime i u ime Ljeposave Barta, predsjednice Matice umirovljenika Novog Zagreba. Također i u ime Podružnice umirovljenika Kajzerica, čija sam ja predsjednica.



Štefanija Markaš, predsjednica
Podružnice umirovljenika Botinec
- Ova me redovita izvještajno - izborna Skupština iznimno dojmila. Odlična priprema, lijepa izvješća, predsjednica nova i stara (prepuna silne energije!). Zaželjela sam joj sreću. Moram ponovno istaknuti kako je jako lijepo pripremila i domjenak nakon Izborne Skupštine.

Pozitivna je odoaba i isto tako mislim , sa sredstvima koja ima, kako je jako dobro  napravila planove za budućnost.

Mišljenja sam kako ćemo vrlo snažno ali i plodno surađivati.

Sretna sam što sam, dio svega ovoga -  večeras!



Ivan Palijaš, član
Podružnice umirovljenika Horvati
- Dolazim iz Podružnice umirovljenika Horvati. Moram priznati kako sam zadovoljan rezultatima, ali i izborom članova Skupštine, a posebno predsjednicom Biserkom Petrović. 

Kako sam čuo po dosadašnjim ostvarenim  rezultatima, mišljenja sam kako su članovi ove Podružnice, izborom Biserke Petrović, za svoju podružnicu ali i za šire, učinili doista pravu stvar.

Na kraju u ime Podružnice umirovljenika Horvati ali i u svoje osobno ime, svim članovima Podružnice umirovljenika  Lučko / Ježdovec, želim zaista od srca mnogo uspjeha u radu, puno izleta, ali i onoga što nam je svima najvažnije - puno međusobnog druženja u radosti, zdravlju i veselju!