.

ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Tko želi pjevati, uvijek će pronaći pjesmu

Novi Zagreb - Najveću štetu ćeš si napraviti ako ne napraviš baš ništa.

Često izbjegavamo ići naprijed u našem životu jer se bojimo uspjeha, jer mislimo da je strašnije napredovati nego jednostavno nastaviti raditi ono što radimo. Mi ustvari uspoređujemo rizik koji nose promjene, što je zapravo strah od nepoznatog, s relativnom sigurnošću koju imamo samo ostajući u našoj sigurnoj i ugodnoj zoni u kojoj plutamo.

Kada te za deset godina od danas netko bude pitao što si učinio posljednjih 10 godina sa svojim životom, što ćeš mu odgovoriti? Vjerojatno  «Ništa! Ostao sam na istom poslu. Doma sve po starom. Ništa novo.» A prešutjeti ćeš da taj posao odrađuješ iz dana u dan s velikom gorčinom, da živiš s osobom koju više iskreno ne voliš i to u gradu koji ti se nikada nije ni sviđao.

A nekad si imao snove.

Neprestano si izbjegavao rizik od nepoznatog, migoljio si kao zmija kroz izazove, bojao si se javiti na novi posao, ili izaći iz veze koja te je gušila, a na kraju, jedina žrtva si postao isključivo ti.

Najveći rizik u životu nije potraga za nepoznatom budućnošću, već ostajanje zarobljen u prošlosti. Nisi riskirao ništa, ali si izgubio sve ne radeći ništa.

Vrijeme više ne možeš vratiti.

Zato riskiraj u životu. Ne postoji istinska sigurnost u kojoj ćeš se skrivati zauvijek, bez rizika. Zato nađi hrabrosti i kreni naprijed i izazovi sam sebe ponovo i ponovo.

Moraš shvatiti da riskiraš više sjedeći i ne radeći ništa nego dajući si šansu da budeš najbolji što možeš biti.

Zato razmislite i ostanite zdravi i lijepi!


Za više informacija kontaktirajte udrugu Beauty fit na facebook stranici @beautyfitdsr

Nema komentara:

Objavi komentar