.

četvrtak, 1. prosinca 2016.

Soba za mladu damu

Novi ZagrebGospođa Evica Topolovec nam je poslala fotografije i mjere sobe u koju bi htjela preseliti kćer od 10 godina. Kako ima tri djevojčice, a najstarijoj je potrebna zasebna soba, odlučila je dvije manje djevojčice preseliti u jednu sobu, a najstarijoj dati ovu sobu u kojoj su do sada bili Evica i njen suprug sa bebom.

U mailu je naglasila da im je cijeli stan uređen u bijeloj i ljubičastoj boji sa dodacima crne i sive te da bi htjela da i soba za djevojčicu koja je na pragu puberteta također prati taj stil uređenja.

Ujedno je napomenula da bi u sobi zadržala postojeći ugradbeni ormar sa kliznim vratima na kojima su cijelom površinom ogledala.

Kako soba ima 10-ak m², staviti ogledala na fronte je u startu bila dobra ideja jer vizualno povećava prostor i daje mu dodatnu dubinu.

Predlažem da se zid na kojem je prozor oboji u bijelo. Zid na kojem su vrata i zid kod uzglavlja predlažem obojati u tamnu sivu boju. Na zid na kojem je cijelom duljinom prislonjen krevet stavila bih tamno sivu tapetu sa bijelim uzorkom i to na njegovih dvije trećine.

kako je ostatak stana namješten namještajem u u bijeloj boji visokog sjaja, tako i tu predlažem namještaj u bijeloj boji u visokom sjaju.

Uz zglavlje ima dovoljno mjesta za staviti manu komodu koja će imati ulogu i noćnog ormarića i ormarića za knjige i slične sitnice za školarce. Iznad uzglavlja predlažem policu otvorenog tipa čije su unutarnje police postavljene asimetrično. Takva polica na tamnom zidu dat će zidu posebnu dinamiku i živost.

U podnožju kreveta predlažem staviti radni stol u bijeloj boji,a iznad njega dvije otvorene police bez "leđa", jednu u bijeloj boji a jednu u sivoj.

Stolicu predlažem modernog oblika tapeciranu u sivom dezenu.

Na pod predlažem staviti tepih u sivim tonovima, a na prozor bijelu zavjesu.

Kako ne bi bilo sve sivo i bijelo, prostor bih začinila posteljinom te dekoracijama u ljubičastoj boji. Ovdje predlažem gospođi Evici da se poigra nijansama ljubičaste od svijetlije do tamne.

Inače, bijela i siva su zahvalna baza za dodavanje drugih "živahnih" boja. Naime, kada joj dosadi ljubičasta, ovakav interijer se lako ubacivanjem detalja u nekoj drugoj boji vrlo brzo "refreša".

Nadam se da sam gospođi Evici dala temelj na kojem kasnije, uz minimalni trošak, može sama poigrati se uređenjem sobe za njenu djevojčicu.




















Šaljite i dalje svoje fotografije, svog doma (dnevnog boravka, spavaće sobe, dječje sobe, kupaonice, hodnika, vikendice itd....) kako bi vam mi pružili orginalnu ideju uređenja i učinili vaš životni prostor ugodniji vama ili i vašim dragima. Očekujemo vaše fotografije sa velikim nestrpljenjem ....

Nema komentara:

Objavi komentar