.

utorak, 27. prosinca 2016.

Humanitarna tradicija O.Š. Savski Gaj i dalje traje ...

Savski Gaj - I ove godine  su  već tradicionalno učenici i djelatnici O.Š. Savski Gaj u vrijeme došašća organizirali humanitarnu akciju „Podijelimo radost“, koja je održana u sklopu izvannastavne aktivnosti „Humanost na djelu“. 

Inače, prikupljene namirnice se svake godine poklanjaju nekoj drugoj organizaciji. Ove godine su se prikupljane  namirnice za pučku kuhinju Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Prošlu srijedu 21. prosinca 2016. grupa učenika sa svojim voditeljicama, vjeroučiteljicom Karolinom Mustapić i učiteljicom Nadom Tuškan predali su prikupljene namirnice djelatnicima pučke kuhinje,  razgledali prostore pučke kuhinje i prisustvovali slaganju  božićnih paketa potrebitih osoba. Na ovaj način, učenici su pop prvi puta bili u prilici  vidjeti  veće količine prikupljene namirnice svih vrsta, a bilo je i slatkiša za djecu.   Zajedno sa čestitkama  koje su izradili učenici već prije -  bit će stavljene u te pakete.

Cilj ove akcije je da djeca prepoznaju i prihvate svoje i tuđe potrebe, da osvijeste važnost pomaganja zajednici i osobama u potrebi i da grade skrbne odnose s drugim ljudima.



Matija Bajić, ravnatelj
OŠ. Savski Gaj
-  Dana odlaze naši učenici i nastavnici u sklopu izvannastavne aktivnosti - Humanost na djelu - gdje su učenici zajedno sa svojim roditeljima prikupili zaista  mnogo potrebnih prehrambenih namirnica   u ovo  predblagdansko vrijeme  za Pučku kuhinju Zagrebačkog Caritasa.

Želim istaknuti kako se ova zaista prekrasna humanitarna akcija održava tradicionalno već cijeli niz godina, gdje se naši učenici senzibiliziraju za humanost .

Za kraj bih zahvalio svim sudionicima ove akcije, posebno roditeljima, koji se svake godine bezpogovorno uključuju u ovu akciju, donirajući u svoju djecu, zaista primjetne količine prehrambenih namirnica, čineći tako i mnogima koji nisu u prilici , Božić i Božićne blagdane lijepima, dragim i posebnima.

Na kraju bih čestitao svim učenicima, nastavnicima ali i njihovim obiteljima - Blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2017. godinu, prepunu blagostanja, zdravlja i ljubavi.



 Karolina Mustapić,  vjeroučiteljica
OŠ Savski Gaj
-  Zaista mi je drago, što se u našoj školi održava već duži niz godina upravo ovakva humanitarna akcija, prikupljanja prehrambenih namirnica za potrebite u vrijeme najvećeg Kršćanskog blagdana - Božić.

Ovom akcijom u kojoj se prikupi, kako i sami svjedočite zaista dosta toga, pokazujemo uz sve ostalo, kako naši učenici , njihovi roditelji ali i mi učitelji ove škole. još uvijek njegujemo osjećaj 

Ovom akcijom pružamo primjer, suosjećanja, empatije našoj djeci, našim učenicima, kroz osobni primjer nas učitelja ali i njihovih roditelja, na čemu roditeljima, ovom prilikom - neizmjerno zahvaljujem.

Evo, na kraju ima želim od srca zaželjeti blagoslovljen Božić svim učenicima naše škole, svim nastavnicima te roditeljima i poželjeti im radosnu, uspješnu i Božjim blagoslovom ispunjenu 2017. godinu.



Nada Tuškan, učiteljica
OŠ Savski Gaj
-  Ja sam organizator izvannastavnih aktivnosti, koja nosi naziv - Humanost na  djelu. 

Naime, svake godine pred Božić u vrijeme došašća naši učenici sakupljaju  prehrambene proizvode koje potom darujemo potrebitim osobama  u javnim kuhinjama.

Ove godine, odlazimo sa također mnogo prikupljanih prehrambenih namirnica na Sv. Duh u javnu kuhinju Sv. Antuna padovanskoga.

Zahvaljujem svim roditeljima i svim kolegama i svoj djeci koja su se uključila u ovu akciju. Ujedno želim ovu priliku iskoristiti i svim učenicima, roditeljima i kolegicama i kolegama čestitam Božić i Novu Godinu.









Nema komentara:

Objavi komentar