.

srijeda, 3. kolovoza 2016.

Pozivamo vas na Klarinje

Tomislav  Grgačević, zaposvjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara
Sveta Klara -  Moram priznati kako ste nas obradovali svojim predblagdanskom posjetom, u oči Dana naselja Sveta Klara, odnosno Klarinja!

Naime, od vaše posljednje posjete našem Dobrovoljnom  vatrogasnom društvu Sveta Klara nastavili smo sa redovitim djelovanjem i aktivnostima uz pojačanu i naglašenu skrb o našoj vatrogasnoj mladeži. Uz ovu vrlo zahtjevnu i odgovornu aktivnost, sudjelovali smo na nekoliko vatrogasnih natjecanja, gdje smo polučili odlične rezultate u različitim kategorijama (dobne skupine, mladeži i starijih). Našu vatrogasnu vitrinu, okitili smo sa još nekoliko osvojenih odličja (stariji - drugo mjesto, a naša vatrogasna mladež - drugo i treće mjesto).

Također smo izašli na nekoliko (četiri, odnosno pet intervencija), koje su slijedile nakon zaista teških vremenskih nepogoda (obilne kiše) gdje smo vršili ispumpavali vodu i različitih poplavljenih  građevinskih objekata, gdje smo također pomagali unesrećenim ljudima.

No, evo bliži nam se naš god (11. kolovoz, četvrtak. 2016. godine), proslava dana Svete Klare, tradicionalno Klarinje. 

Naše Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Klara, će baš kao i svih godina do sada aktivno sudjelovati u proslavi. Naime, na inicijativu našeg zapovjedništava, i mene osobno, prije nekoliko godina smo inicirali, upravo za ovu priliku - Dan otvorenih vrata Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara. Mišljenja smo kako je to bio pravi pogodak u prezentaciji našeg rada, podizanju svijesti o vatrogasnoj preventivi ali i animaciji novih, posebno mlađih članova  naše vatrogasne postrojbe.

Naravno kako vam nećemo otkriti baš sve detalje (neka nešto ostane kao izneneđenje za naše drage goste) iz našeg programa ovogodišnje prezentacije Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sveta Klara. Spomenuti ćemo, kako će biti zaista mnogo zanimljivih i zabavnih događaja. 

Između ostaloga spomenuti ću, kako će naši najmlađi  članovi imati "štand" na kojem će biti mnogo promo materijala o vatrogastvu, gdje će njihovi vršnjaci biti u prilici bojati bojanke, gdje će se dijeliti olovke, a oni smjeliji će moći ponešto i nacrtati, što ćemo naknadno i izložiti. 

Zatim slijedi , također za mlade tog uzrasta, staza sa vatrogasnim brentačama, gdje će i sama djeca posjetitelja i gostiju biti u mogućnosti "gađati" mete pomoću vode sa vatrogasnim cijevima i mlaznicama. 

Za kraj bih još (između mnogih preostalih zbivanja) istaknuo, kako će se u večernjim satima, uz svesrdnu pomoć Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba (koja nam je omogućila, najmodernije suvremeno tehničko vozilo i potrebnu opremu) sa kojom radimo na tehničkim inervencijama. To znači, kada dolazi do različitih prometnih sudara, kada unesrećene treba izvaditi, van iz automobila, tada interveniramo sa spomenutom opremom, režemo automobile i spašavamo unesrećene iz njih.

Tako ćemo ovu godinu izvesti zaista zanimljivu i spektakularnu pokaznu vježbu, upravo na tu temu ...

Pozivamo sve da nam se pridruže u proslavi našeg dana, Dana naselja Sveta Klara, na našem Klarinju, da svojim dolaskom uveličaju ovu tradicionalnu proslavu. Biti će zaista, zanimljivo, svečano i praznično. U raznolikom programu proslave, biti će svega pomala za svakoga, jer uz nas svojim aktivnostima ovu veliku "feštu" će uveličati i ostale Udruge, Društva i Klubovi  našeg naselja Sveta Klara.

Očekujemo vas sa velikim nestrpljenjem!


Nema komentara:

Objavi komentar