.

utorak, 2. kolovoza 2016.

Kad ne tražiš ništa, dobivaš sve

Novi ZagrebNeki dan mi se dogodilo, rekla bih, ništa što se već nije događalo i drugima. 

No skrenula bih pozornost na nešto bitnije. Događaj kao događaj nije bitan ako ga se ne prepoznate. Sve je tu, kako bi naučili iz svih resursa koji nam se nude svake minute.


Tako da misaona rečenica „Budi promjena  u svijetu“ upravo se poklapa s mojom misli.

Dodala bih još „Uočavaj promjene oko sebe jer i ti tada postaješ promjena“.

Kako život prolazi, a tako i mi u njemu lijepo je ako ga kolajnama „promjena“ možemo i znamo ukrašavati.

Imala sam dugogodišnju ideju koja nije bila prepoznata ,bar onima među kojima sam se kretala. Bila sam zbog toga razočarana. Prolazile su godine i ničim izazvana, palo mi je na pamet da bih mogla ponuditi svoju ideju jednom drugom izboru.

Ideja je tu, ona je moja, ja ju nosim sa sobom i nemam što izgubiti. Ako ju netko prepozna fantastično. No,ako ne, ipak ću se malo pomaknuti s mjesta na kojem već jesam.

Na prvom krugu razgovora  prepoznajem oduševljenje, pa na drugom i tako redom dok na zadnjem nisam dobila zadivljujuće pohvale prepune sreće što uopće postojim. Drugim riječima, gdje sam do sada bila. To je bila kruna, i meni je to bilo dovoljno, to mi je bilo sve i ništa mi više ne treba.

Kasnije su uslijedile nagrade koje sam apriori na početku naglasila da mi ne trebaju jer ne radim to radi njih. Još je tu i nešto veće od nagrada, a to je dugoročan rad i suradnja. Zar ima nešto ljepše pogotovo kad ne tražiš ništa.

Ovo sve se dogodilo upravo zato što sam u startu bila izuzetno opuštena, ali moram naglasiti uvjerena u pozitivno. Osjećala sam pozitivno pod kožom i to me je opustilo.

Sreća, nakon ovog, koja ostaje u mom srcu je istinska, zdrava i ona prava bez pluseva i minuseva. Sreća nije ovdje radi rezultata jer me oni neće gurati dalje. Volju i motivaciju mogu  graditi samo sa zadovoljstvom koje osjećam da postoji tu oko mene u zraku i vezano je za svaku molekulu kisika koju udišem.  Sreća nije neko krajnje odredište, nego put.

Stoga, valjalo bi  zapamtiti!

Kada idete u nešto, bilo to posao, novo poznanstvo, obaveze, dogovori ..... idite opušteno, nemate što izgubiti.

Sva očekivanja proizvod su vaših misli i nemaju veze s ovim ovdje. Tko zna odakle su one došle.

Opušteno, bez ikakvih očekivanja sa zadovoljstvom što ste sada tu gdje jeste ,vi ste pobjednici.

Vrata raja ne otvaraju se odmah, nego po malo.

Nema komentara:

Objavi komentar