.

utorak, 1. rujna 2015.

Pravila, za lakše pronaći posao

Nekada su pravila kod traženja posla bila drugačija nego što su danas. Danas neka pravila i smijete prekršiti jer kompanije zapošljavaju bez jasnih pravila. Ako ste u potrazi za poslom pročitajte ovaj članak koja pravila su danas na snazi i kako se možete najbolje pripremiti za intervju ako vas poslodavac pozove na njega.

Uvjeti za posao
Prije smo se prijavljivali za posao samo ako zadovoljavamo sve uvjete napisane u oglasu, ali danas ne moramo zadovoljavati sve napisane uvjete jer oni nekad nisu točni, a poslodavci su još i fleksibilniji nego su bili prije. Ako zadovoljavate neke od uvjeta, prijavite se za posao.
Slanje životopisa
Ako masovno šaljete svoj životopis na sve raspoložive oglase, možda je zbog toga teško naći posao. Pripremite novi životopis za svaki novi posao za koji se prijavljujete i to će vam povećati šanse za dobivanje posla.
Obrazovanje
Stupanj obrazovanja je važan, ali nije presudan i često se poslodavci ne baziranju samo na obrazovanju kada biraju zaposlenike. Bitno im je da li imate volje za rad, radno iskustvo i kreativnost za rad. Ako to posjedujete to pokazuje da ste zainteresirani za rad u tvrtki za koju se prijavljujete.
Intervju
Prije ste na intervjuu trebali pričati samo o sebi i svojim dostignućima i obrazovanju kako bi što više impresionirali poslodavca svojim vještinama i osobnošću. Danas je to malo drugačije, treba pokazati interes za tvrtku u koju ste došli na intervju, pokušajte saznati nešto o njoj i razgovarati sa poslodavcem kako možete doprinijeti budućnosti tvrtke. Raspitajte se i o radnom mjestu i uvjetima za rad za koji se prijavljujete. Pripremite pitanja koja biste im željeli postaviti kako bi pokazali poslodavcu koliko ste zainteresirani za ovaj posao.
Zvanje nakon odbijenice
Ako su vas odbili za neko radno mjesto u tvrtki to znači da su našli nekog prikladnijeg za to radno mjesto. No to ne znači da se ne možete javiti povratnim mailom sa zahvalom što su vas razmotrili za posao i reći da ste još uvijek jako zainteresirani raditi za njih ako se otvori neko drugo radno mjesto.

Pravila su se tijekom godina jako izmijenila te obratite pažnju na ova nova koja vam mogu itekako koristiti kod traženja posla. Budite samouvjereni i svjesni svojih kvaliteta koje će tako onda i poslodavac primjetiti koliko im možete doprinijeti u njihovoj tvrtki.

Nema komentara:

Objavi komentar