.

četvrtak, 13. kolovoza 2015.

Mislite da je nemoguće, očistiti frižider u 15 minuta

Između provjeravanja rokova trajanja i brisanja različitih tekućina koje su procurile po policama, čišćenje hladnjaka može itekako biti dugotrajan i zastrašujući posao. No kako biste reagirali kada bi vam rekli da je za čišćenje frižidera potrebno svega 15 minuta?
Nakon ovoga možete prestati sa strahom pogledavati u smjeru frižidera i skupljati snagu kako biste ga konačno očistili.  Otkrivamo vam sjajne trikove kako u svega 15 minuta očistiti frižider, i to detaljno, minutu po minutu. Stoga, namjestite štopericu i bacite se na posao.



U jednoj minuti: Veću plastičnu posudu napunite toplom vodom te dodajte nekoliko kapljica deterdženta za pranje posuđa. Zapamtite - koristite toplu, a ne vruću vodu. Naime, pretopla voda mogla bi uzrokovati pucanje plastičnih dijelova polica u hladnjaku.


Dok se plastična posuda puni vodom, iz sudopera i s kuhinjskog elementa maknite sve nepotrebne stvari te kantu za smeće privucite bliže frižideru. Također uzmite i dvije krpe s mikrovlaknima – jednu za pranje, jednu za sušenje. Zdjelu stavite na pult, jednu krpu namočite i dobro ocijedite. Preporučujemo korištenje krpi s mikrovlaknima jer prilikom brisanja mogu pokriti veće područje, ali su i dizajnirane tako da pokupe prljavštinu i višak vode. No ipak,  prije negoli se bacite na čišćenje hladnjaka, morate imati na umu da je nemoguće očistiti baš svaku mrljicu i točkicu, stoga se usredotočite na rješavanje najvećih i najgorih dijelova

U šest minuta: Počnite s najgornjom policom te u kantu za smeće bacite svu vidno pokvarenu hranu te onu kojoj je istekao rok trajanja. Prazne plastične spremnike iz hladnjaka, poput onih za jaja i maslac, stavite u perilicu za posuđe. Ono što je ostalo na policu pogurajte na jednu stranu. Obrišite prazni dio police, te prema potrebi i rubne strane. Na područja gdje je nešto gadno iscurilo te se skorilo, lagano iscijedite malo sapunice ostavite da odstoji dok vi brišite iduću policu. Nakon toga uklanjanje tvrdokornih mrlja biti će znatno lakše. Nakon toga čisti dio police prebrišite suhom krpom i tako redom sve dok ne obrišete sve. Također prebrišite i donje strane posuda, staklenki i limenki kako biste spriječili nastanak novih mrlja. Kada su sve police čiste, preostalu hranu složite tako da grupirate slične proizvode na istu policu, te veće posude stavite iza, a one manje prema naprijed.

U pet minuta: Izvucite ladicu za povrće. Sa strane stavite povrće koje je dobro, te bacite ono pokvareno. Unutrašnjost ladice operite deterdžentom za posuđe i krpom s mikrovalnima. Isperite i nakon toga ladicu dobro posušite. Dobro povrće vratite u ladicu, prebrišite donji dio ladice te ju vratite u hladnjak. Isti postupak ponovite i s preostalim ladicama.

U dvije minute: Bacite pogled na police u vratima frižidera. Bacite sve namirnice kojima je očito istekao rok trajanja ili su pak istrunule. Obrišite donji dio police, rubne strane te prednji dio polica.

U jednoj minuti:
Dobro isperite i ocijedite krpu, te prebrišite hladnjak s vanjske prednje strane, a posebno detaljno prebrišite ručku, budući da se upravo na njoj zadržava najveća količina prljavštine i ostataka hrane. Nakon toga ponovno isperite krpu, stavite je da se osuši, izlijete vodu iz plastične posude te je operite.

I eto, to je to. Zahvaljujemo što ste mudro iskoristili naš savijat! 

Nema komentara:

Objavi komentar