.

subota, 1. kolovoza 2015.

Grad planira izgradnju (područne) četerogodišnje škole u našem Blatu


g. Ivica Lovrič, pročelnik gradskog
ureda za obrazovanje, kulturu i sport
U današnjem kratkom razgovoru sa g. Željkom Fiolić, predsjednikom Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb / zapad, saznali smo kako je ovih dana, zaprimljena - Projekcija izgradnja škola do 2020 godine, u Gradskoj četvrti Novi Zagreb / zapad  iz Gradskog ureda za  obrazovanje, kulturu i sport - Pročelnika mr.sc. Ivica Lovrić, dipl.ing.

Isti sam dokument proslijedio svim predsjednicima Vijeća Mjesnih odbora u našoj Četvrti. To sam učinio i za Vijeće Mjesnog odbora Blato, na čelu sa predsjednikom, g. Nikolom Tuškan. Naime u ovoj "projekciji" je razvidno, kako se u Blatu planira skora izgradnja četverogodišnje (područne) škole. Sasvim sam siguran, kako naselje Blato, svojom veličinom i potrebom za školom nikako se ne može složiti sa izgradnjom predložene - četverogodišnje škole.

g. Željko Fiolić, predsjednik Vijeća
Gradske Četvrti Novi Zagreb / zapad
Također sam siguran, kako je ostalo još dosta vremena, da se nešto učini po tom pitanju, te kada se već krene u izgradnju škole, tada neko ona bude - osmogodišnja, i ne nikako - područna.

Ne dugo nakon, ovog razgovora, upitali smo naše Blaćanke i Blaćane koji  su stručni u ovoj problematici: "Što oni misle o izgradnji četverogodišnje škole u našem Blatu?"

Neki od sugovornika su se uhvatili za glavu, ne mogavši vjerovati ovakvoj vijesti. Naime, svi relevantni pokazatelji daju za pravo konstataciji, kako naše Blato, već ovoga trena ima realne potrebe, jedne normalne , suvremene osmogodišnje škole, sa sportskom dvoranom. O reprekusijama, područne škole, nitko od naših ozbiljnih sugovornika nije htio ni razgovarati. 

Ne nikako ne možemo dozvoliti da ovako bitne stvari, riješava - dnevna politika, bez ikakvog stručnog uporišta.Bili su izričiti svi naši sugovornici. Iskreno se nadamo, kako će naše Vijeće Mjesnog odbora Blato, skupiti svu pamet i snagu našeg Blata, te učiniti sve kako bi se u našem Blatu, napokon izgradila (pre) dugo očekivana suvremena - osnovna škola Blato , sa svih 8 (osam) godina školovanja.

Ta, za  Boga miloga, ne radi se škola, kao kamp kućica za trajenje od par mjeseci. 


Nema komentara:

Objavi komentar