.

subota, 1. kolovoza 2015.

Već osam godina, svake subote i nedjelje za redom - igraju stolni tenis u svom društvenom domu!

Danas smo navratili u H. Leskovac kako bi posjetili stolnotenisače, koji već osam godina neumorno, sa mnogo strasti, znanja ali i entuzijazma pretvaraju svoju ljubav prema stolnom tenisu u prekrasna  (i ne samo!) rekreativna prijateljstva.


Porazgovarali smo sa začetnikom g. Stjepanom Burić, koji dakako ne bi sve ovo mogao bez svojih prijatelja , stolnotenisača, najrazličitijih uzrasta ( od 5/ 6 godina, pa do 80...). Tu se sdružimo i igramo, prije svega "bliži " susjedi ali i ostali iz H. Leskovca, recimo gospon Joža (kojeg trenutno ovdje nema) koji ima 70 godina, dok ja imam 67 godina.

- Koliko se vas ukupno druži na ovakav način?

-Najčešće nas ima  oko 12, trenutno nas ima manje, jer ljeti, kao što i sami znate, ljudi su na godišnjim odmorima, ali nekada nas u zimsko vrijeme ima čak po 15,16...

- Kako se okupljate?

- Dogovoreno je u početku i to je postala gotovo tradicija. Dakle svaku subotu i nedjelju od 16,00 sati do 20,00 sati. Naravno ne držimo se striktno satnice, ponekada dođemo i ranije, dok nekada se dogodi da se nađemo i kasnije, no uglavnom je to, dogovoreno vrijeme ... Gotovu uvijek se pojavi i mlađe "ekipa" naime ovaj što upravo igra ima 17, godina, ali tu dolazi i njegov stariji brat. Naime, to želim istaknuti jer je on naučio igrati stolni tenis, preko Interneta.... Da, dobro ste čuli, preko Interneta. U početku kada je počeo dolaziti, nije znao prebaciti lopticu, ali za gotovo dva mjeseca je postao bolji od svih nas. Nevjerovatno !

- Sada, on vama drži lekcije ?!

- Da upravo tako. Sada uspješno igra u 4. ligi u Stupniku. Jaki su oni! Da, prije smo također igrali i družili se i sa dečkima iz Stupnika. Išli su oni k nama, ali i mi k njima. To je također bilo prekrasno druženje. Kako smo svi tu u blizini odrasli (u istu školu išli!), to je bilo fantastično. Onda su oni išli igrati u SOKAZ. Poneki i naši dečki su također htjeli ići, ali ja sam bio malo protiv, jer tada to prestaje biti zabava ... Tam se malo i svađaju, naime nije to više onak zabavno i lijepo. Mi se ovdje neformalo družimo bez obzira na rezultate i moram priznati ali i istaknuti u ime svih kako nam je - baš lijepo! I to vam je tak!

Ja ineče ne idem nikam za godišnje odmore, tak da sam svaku subotu i nedjelju bio tu, da bi otvorio i otključao vrata i donesel i postavil rekvizite.

- Čiji se vlasništvo, stolnoteniski stolovi, vaši ili ...


- Ne, stolovi su od Sportskog saveza grada Zagreb, njih smo dobili, također prije desetak  godina. sada ste me prisjetili, kako smo nekoliko godina prije za vrijeme "Dane H. Leskovca" organizirali i turnir u stolnom tenisu te pobjednicima podjelili medalje i pokale. Na žalost, malo smo zastali sa takvom organizacijom, kao da smo se malo umorili ha ha ..

- Dajte recite, a mladi ?


- Kao što samveć kazo, mladi dolaze, od ovoga dječaka što upravo igra za drugim stolom dolaze i njegova dva brata - jedan ima petneast godina a drugi .. Koliko ?  Osamnaest... Moram istaknuti kako su odlični stolnotenisači, no još nisu u godinama kada bi mogli organizirati turnire ...Antonio, ima petnaest godina u N.K. Srupniku, trenira nogomet, ali obavezno posle dođe ovdje kako bi igrao stolni tenis. Ponekada mu je to previše, no kako kaže ne može bez stolnog tenisa... Kaže društvo je dobro, zafrkancija ...šalimo se ...Kad već nabrajam, skoro sam zaboravil i našeg Zlatka Samoborca, naime on je prijatelj od jednog našeg suseda, pa kad je čul da mi igramo stolni tenis , tada nam se javio, i od tada redovno dolazi. Danas ga baš nema ali će sutra sigurno biti ovdje!Njemu ne smeta, ni kiša ni snijeg, ali ni daljina iz Samobora.Kad već spominjem, tada ću spomenuti i dava dečka koji također redovito dolaze iz Laništa. Za njih moram priznati, kako su došli k nama dosta slabog znanja, no na našu veliku radost, zaista su odlično napredovali, tako da vrlo često, odnose pobjede, u našim međusobnim srazovima. Otkriti ću i tu tajnu, naime za njihov napredak je dosta zaslužan naš "Internet trener" ha, ha, ha,... 

Zadnji s desna g. Stjepan Burić

Dragi Stjepane, uz vas i vaše stolnotenisače zaista vrijem brzo prolazi, Na kraju ovoga simpatičnog i veselog razgovora, želimo vam zahvaliti na odvojenom vremenu uz želju svih čitatelja našeg Rotora - da nastaviti ova svoja stolnoteniska druženja još dugo, dugo ...




Nema komentara:

Objavi komentar