.

subota, 1. kolovoza 2015.

Danas je po drugi puta započeta rekonstrukcija i dogradnja osnovne škole u Odri

g. Željko Fiolić, predsjednik Vijeća
Gradske Četvrti Novi Zagreb
/ zapad
Jučer u jutro u sedam sati, svečano je po drugi puta započeta rekonstrukcija i dogradnja osnovne škole u Odri. Od mnoštva uzvanika, mi smo zamolili g. Željka Fiolića, predsjednika Vijeća Gradske Četvrti Novi Zagreb / zapad, da nam kaže nešto o ovim radovima.

"Moram iskreno priznati kako sam doista krajnje razočaran, ovakvim "mećehinskim " odnosom, ne samo prema ovom gradilištu, već onako ukupno - ljudski. Naime, doista ne razumijem, a do sada mi nitko nije obrazložio razloge započinjanja radova, prije same definicije vlasništva, što je navodno bio razlog, izgubljenog vremena, ali i moram priznati velikih novaca, koje sve skupa podmiruju naši porezni obveznici. 

Doista ne razumijem , zašto se nije pričekalo i nastavilo sa nastavom, dok se nisu riješili imovinsko pravni odnosi oko zemljišta, na kojem se nalazi škola. Koliko vidimo, evo, tek sada su ishodovani svi potrebni uvjeti, kako bi se moglo zaista krenuti sa predviđenim radovima. Ako pogledamo na kalendar, tada ćemo vidjeti, kako je upravo konac srpnja, i početak kolovoza, To nam govori kako su ljetni praznici u svom punom jeku. Eto,  a da se išlo redovitim putem, tada bi se izbjeglo bespotrebno premještanje i odvožnja đaka u drugu školu (Kajzerica) ali i sa time veliki troškovi, koji zaista nisu zanemarivi. 

Primjera radi, samo je prijevoz za ovu školsku godinu potrošeno, dakle sve poreske obaveznike to stoji, negdje oko 120.000,00 kn, A, što je najžalosnije sve to se činilo, - brzopleto i bespotrebno!

Nadalje, kako smo uspjeli nezvanično doznati, za ovu investiciju su planirana sredstva u iznosu oko 20 milijuna kuna, ali već sada nedostaje polovica tih sredstava (dakle oko 10 milijuna kuna). Ta se sredstva kane namaknuti na godinu, u proračunu. Kada sada zbrojimo i oduzmemo sve, tada dolazimo do činjenice, kako se škola neće graditi, kako je isprva bilo zamišljeno i rečeno, 1 godnu. "Graditi" će se mnogo duže, jer zbog nedostatka novca, radovi bi se realno mogli produžiti, a naši bi đaci u svoju novouređenu školu mogli krenuti, ako se radovi završe 2016 god, tek zpočetkom 2017. godine." - na kraju je završio g. Fiolić.

U nadi, kako se neće odviti baš ovakav "najcrnji" scenario za sve nas, roditelje, nastavnike ali i đake, zahvalili smo g. Fioliću uz zamolbu, da ipak pokuša svojim trudom, entuzijazmom i iskustvom učiniti sve da se ova priča završi nekako sretnije, ako ništa drugo, onda zbog naše djece.

Fotografije jučer započetih radova:















Nema komentara:

Objavi komentar