.

petak, 6. travnja 2018.

Godišnja Skupština Podružnice umirovljenika Blato

Blato - U nedjelju 25. ožujka 2018. godine je održana redovita Izvještajna godišnja skupština Podružnice umirovljenika Blato. kao što je uobičajeno, Skupština se održala u obližnjem restoranu, gdje se okupio zaista veliki broj gostiju i uzvanika iz raznih naselja Novog Zagreba.

Među uzvanicima je bila i skoro izabrana predsjednica Gradske matice umirovljenika grada Zagreba, kao i predsjednik Vijeća gradske četvrti / zapad g. Jadranko Baturić, ali i gđa. Marina Pucević, predsjednica Gradske četvrti Brezovica.

O radu i djelovanju ove Podružnice umirovljenika , bili smo u prilici čuti, kako su u protekloj godini organizirali cijeli niz humenitarnih akcija kroz koje su u Božićne blagdane darovali svoje članove  lošijeg imovinskog stanja, prigodnim poklonima. Ovakve akcije ne služe samo materijalnoj pomoći članova, već i ljudskoj podršci, te zajedništvu Podružnice.

Također smo mogli čuti, kako se Podružnice umirovljenika Blato svesrdno pridružila i potpomogla svojim radom , mnoge akcije civilnog društva u naselju Blato. Tako su sa članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blato, prikupili sredstva za kupnju tanjura.

Naravno, kako su se potrudili i organizirati cijeli niz izleta, što sve članove Podružnice iznimno raduje. Tom prilikom obišli su veliki dio naše domovine, a u ljetne mjesece obišli i naša ljetovališta.

Na žalost, također smo mogli čuti, kako za kvalitetniji i svestraniji rad Podružnice nedostaje adekvatan prostor. Sa tim se problemom Podružnica umirovljenika Blato "bori od samog početka djelovanja. 

Mudri umirovljenici, članovi Podružnice iskoristili su priliku te iznova podsjetili g. Jadranaka Baturića na ovaj zaista ogroman problem svih umirovljenika naselja Blato. Jadranko Baturić je iznio kako u potpunosti razumije ovaj zaista veliki problem, no istaknuo je ove godine odlučeno pronaći odgovarajuću parcelu u naselju Blato, gdje bi se izgradio Dom za Dobrovoljno vatrogasno društvo Blatu, u kojem će biti mjesta i za članove Podružnice umirovljenika Blato. No, također je rekao, kako im ove godine ne može obećati brzo riješenje njihovog probleme, ali im zato Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad može financirati jedan izlet, po njihovoj želji - što su članovi Podružnice umirovljenika Blato sa velikim  oduševljenjem prihvatili.

Po završetku službenog dijela, redovite izvještajene godišnje Skupštine, priređen je prigodni domjenak, gdje su se svi prisutni bili u prilici ugodno zabaviti u ugodnom druženju koje je trajalo gotovo do kasnih večernjih sati.





Đurđa Novaković, predsjednica
Matice umirovljevika grada Zagreba
-  Čuli smo kako vam je ovo jedanaesti dan, kako ste stupili na zaista zahtjevnu poziciju Predsjednice Matice umirovljenika grada Zagreba. Naravno kako vam čestitamo na izboru u svoje osobno ime, ali i u ime brojnih naših čitatelja, među kojima su u velikom dijelu i umirovljenici Novog Zagreba. Sigurni smo kako ćete, svojom energijom, kreacijom i entuzijazmom uvelike pridonijeti što kvalitetnijem ukupnom radu naših umirovljenika, odnosno Podružnica umirovljenika Novog Zagreba

-  Kroz četiri godine koliko radim u Matici umirovljenika grada Zagreba doista sam svojim trudom uvelike doprinijela boljitku naše organizacije. Mislim kako je upravo takav rezultat pridonio i odluci mnogih , koji su za mene glasali, Naime, to je rad od gotovo 24. sata U svakom trenutku morate biti spremni reagirati, donijeti pravu odluku. 

Mnogo je aktivnosti. Pokušavam ravnomjerno pružiti pažnju i priliku svakoj našoj podružnici. Također se tvrdim kako bi promovirala brojne aktivnosti brojnih podružnica i udruga, od kojih je jedna Radionica - Male ruke, na Pešćenici, koja svake godine priređuje jednu humanitarnu akciju. Ove godine su svoju humanitarnu akciju usmjerili  za djecu Palčići na KBC Rebro. U tu svrhu izrađuju hobotnice od konca ( isključivo po uputama stručnjaka!?).

Matica hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb je krenula jednim novim smjerom, na što ću im pružiti jednu veliki podršku. Radi se mnogo, također i mi krećemo u smjeru Europskih fondova, tako da očekujemo još mnogo aktivnosti, koje će biti popraćene odrđenim i Europskim sredstvima.

Podružnica umirovljenika Blato, baš kao i mnoge druge podružnice su dosta aktivne, jer puno se bolje radi na mikro lokacijama, a udruge koje broje veliki broj članova ne mogu na jednom mjestu, dati jednog doprinosa. No, podružnice poput Podružnice Blato, tu se osjeti da se nešto radi. Tu se mogu istaknuti i radovi i ljudi koji to rade i oni koji vode podružnicu ...





Višnja Gojković, predsjednica
Matice Hrvatskih umirovljenika Novog Zagreba
- Moram primjeriti kako se i ova naša Podružnica svesrdno trudi i osvaja odlične rezultate u okviru pruženih mogućnosti. Istaknula bih humanitarni rad Podružnice, koji ju možda čak i izdvaja , jer kako smo imali prilike čuti, sredstvima iz članarine osiguravaju svojim potrebitim članovima prigodne pakete, što je praktično sa materijalne strane ali i iznimno lijepo sa duhovne, suosjećajne strane.

Također , moram priznati kako me se dojmio broj od 204 člana Podružnice, što  je samo dokaz kako se umirovljenici vole, družiti, aktivno sudjelovati u radu svoje Podružnice i putovati.

Također mi je drago, što sam bila svjedok obećanja financiranja jednog izleta od strane Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad, ali još više, kako se već na godinu, očekuje trajno riješenje prostora za Podružnicu umirovljenika Blato, kako bi i ova podružnica bila u prilici u svom prostoru organizirati mnoge oblike rada, djelovanja i druženja.

Na, kraju zahvaljujem na pozivu i Podružnici umirovljenika Blato, želim mnogo uspjeha u budućem radu.


Jadranko Baturić, predsjednik
Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad
-  Prisustvovao sam Skupštini Podružnice umirovljenika Blato. Ovdje nema nekih promjena. Ovdje je kvalitetan predsjednik Ivan Ščukanev, već godinama i kvalitetno društvo.

Ponosan sam što sam dio te kvalitetne priče i što sam u poziviji da im pomognem.

Organizirati ćemo izlet, a glavni program je osigurati - njima i vatrogascima prostor. zato , što prostor u kojem trenutno borave, koristi i Nogometni Klub Blato, koji je bitan faktor u civilnom društvu naselja Blato.

Ostvariti ćemo taj prostor, kako bi i naselja Blato zaživi kao dio  metropole Hrvatske.



Marina Pucević, predsjednica
Vijeća gradske četvrti Brezovica
-  Ovdje sam večeras, više kao prijateljica, nego predsjednica. Naime, nas veže drugotrajno prijateljstvo, čak iz mojih mladih dana, sa predsjednikom i njegovom suprugom te mojim roditeljima.

Tako da se osjećam, baš ono, kao u svojoj obitelji. Jako dobrodošla.

Podružnica Blato, je jedna uspješna umirovljenička podružnica, a gospodin i gospođa Ščukanec tzo uspješno vode, lijepo s druže ..

Raduje me , što sam večeras bila u prilici čuti od mog kolega, kako se radi na tome, da napokon oni dobe svoj prostor, što svakako zavređuju.

Želim im od srca zaista mnogo uspjeha u radu, lijepa druženja, puno zdravlja..



Ivica Golibičak, predsjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blato
-  Iznimno mi je drago što sam kao predstavnik  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blato, bio u prilici  prisustvovati Redovitoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini Podružnice umirovljenika Blato. 

Moram priznati kako sam zadovoljan iznesenim rezultatima, koije su ostvarili naši prijatelji umirovljenici u protekloj godini.

Naime, mi međusobno imamo iznimno razvijenu obostranu suradnju u svim segmentima djelovanja. U njima imamo iskrene prijatelje, koji nam uvijek izunova pružaju podršku.

Od srca im želim mnogo, mnogo uspjeha u radu i da skupa, što prije "dođemo" do svojih prostorija, što je večeras obećao i sam Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad.



Ivan Ščukanec, predsjednik
Podružnice umirovljenika Blato
- Moram istaknuti, kako sam zadovoljan ostvarenim rezultatima naše Podružnice umirovljenika Blato, koje ste i u ostalom i sami imali prilike čuti.

Također ste bili u prilici čuti, kako nam nedostaje adekvatan prostor za rad, tako da bi naši rezultati u mnogome bili brojniji, raznovrsnoiji i kvalitetniji. No, kako smo čuli, na godinu se rijšava i taj naš akutni problem - po večerašnjij izjavi Jadranka baturića, predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad.

Za ovu godinu nam je dao obaćanje, kako će Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad , nam financirati jedan izlet, što nas je također , kako ste i sami vidjeli - jako obradovalo.

Zahvalio bih  Đurđi Novaković, predsjednici Matice umirovljenika grada Zagreba, te Višnji Gojković, predsjednici Matice Hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb i brojnim gostima što su svojim prisustvom došli uveličati našu Skupštinu i pružiti nam podršku u daljnjem radu, na čemu im se u ime svih članova i podrupiratelja naše Podružnice od srca zahvaljujem.



















































Nema komentara:

Objavi komentar