.

nedjelja, 24. prosinca 2017.

Drugi za redom - Advent u Hrašću

Hrašće - Odmah na početku ove naše reportaže treba istaknuti kako je naselje Hrašće zapravo i prvo naselje u Novom Zagrebu, koje se još prošle godine organiziralo i priredilo "svoj" Advent, odnosno - Advent u Hrašću.

Ako je suditi po prošlogodišnjem posjeti zaista mnogobrojnih posjetitelja iz mnogih okolnih naselja, koji su došli vidjeti velike jaslice na otvorenom, koje su ručno izradili sami mještani naselja Hrašće, te iznimno velikom interesu obilaska lokalnog Muzeja u vlasništvu obitelji Slanec, čiji eksponati plijene pažnju ti veliki interes ne samo u Novom zagrebu već mnogo šire. Naime u postavu muzeja uz mnogobrojne orginalne Turopoljske eksponate, koji dostojno čuvaju tradiciju ovog kraja , izloženi su i radovi , odnosno drvene makete (vjerno i vrijedno izrađene rukama samog vlasnika muzeja) pravih drvenih turopoljskih kuća, staja, gospodarskih zgrada i sl.



Gost večeri - Maskota Hrabri Hrvoje
Vatrogasci nam nesebično pomažu. Osim u gašenju požara, pomoći će nam i u drugim situacijama u kojima nam je život ugrožen. Najmlađi su pritom posebno uplašeni te vatrogasci primjenjuju razne metode kako bi ih umirili. Sad je tu i Hrabri Hrvoje za tješenje najmlađih, koji je postao dio njihova tima. 


Samo im je minuta potrebna i spremni su za pokret. Novi zadatak - pomoć sugrađanima - tako je to svaki dan za naše vrijedne vatrogasce. Najteže im je kad moraju spašavati najmlađe koji su u takvim situacijama vrlo preplašeni i gotovo neutješni. Često su pomislili kako bi bilo sjajno imati nešto što će ostaviti djetetu za utjehu. I tako je nastala ideja o dječjem tješitelju u obliku plišanca nazvanog Hrabri Hrvoje. Tako je Hrabri Hrvoje postao dio standardne oprema zagrebačke javne vatrogasne postrojbe. Iako im je pomaganje unesrećenima posao, oni su uvijek spremni pružiti utjehu i uputiti lijepu riječ onima koji se nađu u nevolji. Hrabri Hrvoje još je jedan dokaz njihova velikog srca koje je ugrađeno u svakog plišanca koji će utješiti najmlađe.
Tekst- HRT



Naravno, kako je i večerašnji posjet nadmašio očekivanja te sa na kulturno umjetnikom programu okupilo mnoštvo publike gdje s tražilo i mjesto više. A kako i ne bi, kada su u programu sudjelovali članovi Kulturno umjetničkog društva Mladost iz susjednog naselja Odra, također i djeca Dječjeg vrtića Odra, no isto tako  klaunovi i mađioničari te pod kraj samog programa i sam Djed Mraz, kojem su darove osigurali poduzetnici naselja Hrašče.

Moramo priznati kako nas se dojmilo zajedništvo svih mještana naselja Hrašće koji su bezrezervno podržali ovu kulturno zabavnu manifestaciju u organizaciji Dobrovoljnog vatogasnog društva Hrašće. Mislimo kako je ovo odličan način kako se mogu okupiti i organizirati i ostali mještani pojedinih naselja novog Zagreba, čineći svoja naselja ugodnijim i zanimljivijim mjestima za življenje



 Zlatko Križanić,  predsjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrašće
-  Danas u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva hrašće, evo sa ponosom možemo svi zajedno posvjedočiti organizaciji drugog za redom Adventa u Hrašću.

Moram napomenuti kako izvornna želja bila pozvati dječicu iz naselja ali i svih okolnih naselja, te im uručiti prigodne poklone,

U sam večerašnji kulturno umjetnički ali i zabavni program su se uključili svi naši članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrašće ali i sami mještani. 

U samom programu sudjeluje Kulturno umjetničko društvo Mladost iz susjednog naselja Odra, kojima se ujedno i zahvaljujem na nastupu, te također se zahvaljujem Dječjem vrtiću odra na sudjelovanju. No tu su večeras i klaunoivi, mađioničari, kako bi  program samoj djeci bio čim zanimljivijim.

Pred sam kraj, biti će tu neizostavni Djed Mraz, koji će svoji djeci pokloniti prigodne poklone, koje su zdušno osigurali naši Hrašćanski poduzetnici, među kojim i pekari koji će počastiti i sve prisutne goste svojim proizvodima.

Na kraju bih se htio ovako javno svima onima koji su pomogli u realizaciji ove naše kulturno umjetničke manifestacije - Advent u Hrašću.

Za kraj bih čestitao svim vatrogascima, ne sama Hrašća, Novog Zagreba, Hrvatske, već cijelog svijate , ali isto tako mještanima Hrašća, okolnih naselja čestit Božić u krugu svoje obitelji i sretnu i uspješnu Novu 2018 godinu.

















Ispričavamo se na lošijoj kvaliteti fotografija.