.

četvrtak, 2. studenoga 2017.

Svijeće položene i na spomenik Poginulim braniteljima u naselju Botinec

Botinec - Jučer na večer u 19,00 sati Klub veterana i dragovoljaca domovinskog rata Botinec, uz Vijeće mjesnog odbora Botinec, te gotovo sve predstavnike Civilnog društva ( Podružnica umirovljenika Botinec, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Botinec itd...) povodom blagdana Svi Svetih, su na centralnom trgu  - Trg Branitelja -  položili svijeće povodom sjećanje na sve preminule branitelje naselja Botinec.



Vladimir Rihtar, predsjednik Kluba veterana
 i dragovoljaca Domovinskog rata Botinec
- Večeras smo se okupili kako bi obilježili dan Svih Svetih, prisjetili se svih svojih suboraca, prijatelja, školskih prijatelja, dečki iz rovova... 

Tako da im odamo počast, paljenjem svijeća.

U kratkom govoru sam nabrojio 50. branitelja, kojih nema među nam, do Domovinskog rata, pa sve do danas.

To je za naše naselje Botinec iznimno mnogo i ističem, kako nas je svakim danom sve manje.

No, na mladima svijet ostaje, tako da nam je zadovoljstvo vidjeti naše mlade, pogotovo djecu branitelja, kako dolaze među nas - prihvaćaju sve svijetle vrijednosti - koje smo mi svojim sudjelovanjem u Domovinskom ratu ostvarili.

Također nam je drago, kako se na ove naše skupove odaziva sve veći broj mještana našeg naselje, što je slučaj i večeras. Tu su uz sve ostale organizacije Civilnog društva i roditelji poginulih branitelja koji nam daju obavezu da se žrtve njihove djece nikada ne zaborave.

Zato, neka im je vječita slava i hvala, za sve što su nesebično učinili za našu Domovinu!




Vinko  Munjić, predjednik Vijeća
Mjesnog odbora Botinec
- Večeras smo se okupili ovdje, u organizaciji Kluba veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Botinec. gdje članovi svih ovih poratnih godina organiziraju paljenje svijeća, ali ne samo na današnji dan - Svih Svetih - već sve ostale istaknute dane naše novije povijesti, kao što su Dan branitelja,  Dan pobjede,Dan pada Vukovara, Dan neovisnosti i sl.

I sam sa branitelj, dobrovoljac Domovinskog rata, tim više se odazivam ovakvim akcijama, no večeras sam ovdje i kako predsjednik Vijeće mjesnog odbora Botinec, uz potpredsjednica i poneki članove vijeća - kako bi uveličali ovu akciju uz ostale predstavnike Civilnog društva Botinec.

Kao što ste upoznati tu su članovi i predstavnici Podružnice umirovljenika Botinec, članovi i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Botinec i ostali. 

Naravno , tu su i pojedini predstavnici  političkih stranaka, koje djeluju u našem naselju.

Za kraj bih istaknuo - ne mjerljivo je, kako našim braniteljima moramo pružiti sve počasti, jer na njima  počiva o naša država.
























Ispričavamo se zbog lošije kvalitete, pojedinih fotografija!