.

petak, 3. studenoga 2017.

3. tradicionalni Koncert - KUD - ovi Novom Zagrebu

Sveta Klara -  U nedjelju 5. studenog 2017. godine u dvorani Centra za kulturu Novi Zagreb, održati će se 3. susret Kulturno umjetničkih društava, pod nazivom  - KUD - ovi Novom Zagrebu.

Ovogodišnji kordinator susreta je Ikija Bikić, predsjednik Kulturno prosvjetnog društva Sveta Klara.

Naime, kako smo doznali, kordinatori ovih susreta se svake godine izmjenjuju, naime "idu u krug". Svake godine je jedno od Kulturno umijetničkog društava Novog Zagreba, organizator ovih sada već uvelike privaćenih  i odlično posjećenih susreta.



Ilija Bikić, predsjednik Kulturno prosvjetnog
društva Sveta Klata i ovogodišnji kordinator
3. susreta pod nazivom KUD -ovi
Novom Zagrebu

- Mogu reći sa velikim ponosom, kako ove godine, već po treći puta za redom priređujemo zajednički koncert Kulturno umjetničkih društava Novog Zagreba, pod nazivom - KUD -ovi Novom Zagrebu -

Susreti su započeli održavati na prijedlog g. Mirne Maravić iz Kulturno umjetničkog društva - Mladost iz naselja novozagrebačkog Odra.

Moram istaknuti kako smo tu ideju odmah , u samom početku  prigrlili i zajednički prihvatili, kako bi  sva novozagrebačka Kulturno umjetnička društva i ovim koncertom pokazala kako nas ima, kako vrlo postojano djelujemo i okupljamo veliki broj ljudi,(različitih uzrasta, od onih najmanjih pa do onih godinama iskusnijih) kojima je blizak folklor i kako volimo folklor.

Naime, kao i do sada, usudio bih se reći tradicionalno, baš kao i protekle dvije godine - koncert je potpuno besplatan za sve goste i posjetitelje - darovan sa srcem svih sudionika!



prof. Frida Kajtazi Jurilj, stručna suradnica za
glazbeno - scenske  i etnografske djelatnosti

- Sada ću  odati mali tajnu, koji pripremamo pred sam završetak ovogodišnjeg 3. koncerta - KUD ovi Novom Zagreb.

Zajedno, odnosno skupa -  sva će Kulturno umjetnička društva (sudionici koncerta) simboličnim poklonom javno zahvaliti prof. Fridi Kajtazi Jurilj, koja nešto više od četrdeset godina zaista plodnog rada i djelovanja, bila naša "mama"  folklora, što se tiče našeg novozagrebačkog folklornog amaterizma.



Ovim susretima, iskreno želimo pružiti priliku kako bi naša vjerna publika uživala u svim čarima ovih koncerata u ljepoti folklora, baš onako kako mi uživamo na našim probama.

Također bih istaknuo, kako su ovi naši godišnji susreti, pod nazivom - KUD-ovi Novom Zagrebu, praktičan i prikladan odgovor, na jednu prazninu, koja se provlačila cijeli niz godina, pa možda i desetljeća, a to je međusobno druženje i zajedništvo. 

Postalo je tradicija, kako se mi članovi svih Kulturno umjetničkih društava, sudionika koncerta, nakon koncerta - ostajemo međusobno družiti, uživajući međusobnom druženju i još dubljem upoznavanju. Naravno kako sve to pruža priliku svekolike bolje suradnje, koja se već uvelike prakticira između naših novozagrebačkih  kulturno umjetničkih društava.

Ono što nas iznimno ohrabruje je činjenica, kako je ovaj koncert prihvatila i naša novozagrebačka publika, kojoj je folklor blizak i koja cijeni naš trud, rad i djelovanje, o čijoj kvaliteti govore i brojne nagrade, priznanja i pozivi za nastupe.

Prvu godinu je naša dvorana u Centru za kulturu Novi Zagreb, bila prilično ispunjena, dok je duge godine bila - krcata. Ove godine vjerujemo, kako će se tražiti mjesto više!

Završio bih ovaj naš ugodan razgovor, pozivom svima kojima je folkor bizak - da iskoriste jedinstvenu priliku i da vide i osjete čaroliju folklora koja je uspjela okupiti, gotovo sva Kulturno umjetnička društva Novog Zagreba.

Iskreno se nadam kako ćemo već slijedeće godine, biti ponosni okupljanje baš svih Kulturno umjetničkih društava koja djeluje u našem Novom Zagrebu.



Što reći za kraj?


Očekujemo vas sa velikom radošću. Dođite i uživate sa nama u  prekrasnom zajedničkom folklornom vrtlogu Kulturno umjetničkih društava  u plesu, pjesmi i glazbi.