subota, 23. travnja 2016.

Može li vam pomoći vaše "neodgovorno" ponašanje

Dodaj naslov
Novi Zagreb - Koliko puta vam je rečeno da trebate završiti ono što ste započeli.
Dobri i odgovorni ljudi obavljaju svoje obveze i ne odgađaju, svaku započetu stvar obavljaju do kraja… bar nam tako stalno govore.
Ipak, možete svoj život učiniti mnogo jednostavnijim, ako ipak ostavite neke stvari nezavršene.
Otkažite rezervaciju
Mnoge žene pozvane su na ručke, večere ili zabave na koje ne žele ići. U pravilu nemaju pojma ni zbog čega pristaju na dogovor, osim da im je neugodno odbiti ili otkazati.
Ako otkažete jedan susret to ne znači da otkazujete prijateljstvo. Dobri će prijatelji razumjeti da vam je zatrebalo slobodno jutro, dan ili večer. Kada vas netko pozove, a već imate popunjen raspored jednostavno odgovorite: Hvala na ponudi, ali već imam druge planove.
Promijenite mišljenje
Jeste li pristali na nešto, a zatim se predomislili? Ako ste shvatili da neki projekt nosi više stresa nego ste mislili, možete jednostavno reći: Malo sam detaljnije razmislio o tvojoj ponudi i čini mi se da ipak nije za mene. Ako se predomislite vezano uz nešto, to je vaše pravo i slobodno to recite.
Ljudi, a posebno žene znaju misliti da ako su se složile s nečim kako je to konačna odluka.
Morate znati kako vas promjena mišljenja ne čini neodgovornima, nego ljudima.
Nemojte pokrivati druge
Ako radite na zajedničkom projektu i netko drugi ne obavlja svoje obveze, nemojte ga vi pokrivati. Ponekad u želji da vas drugi vide kao dobre osobe, obavljate poslove koji nemaju nikakvog utjecaja ni na vaš osobni ni profesionalni život, a oduzimaju vam vrijeme.
To ne znači da ne trebate pomagati drugima, ali znači da prije nego ponudite pomoć trebate prvo razmisliti.
U krajnjoj liniji morate shvatiti da vaš život nije definiran time koliko radite, nego što i kako radite. Zbog toga ćete sebi učiniti veliku uslugu ako naučite prepoznavati što trebate napraviti, a što ne.

Nema komentara:

Objavi komentar