petak, 15. travnja 2016.

Kako je nenametljivo počastiti pićem

Novi Zagreb - Granica između stilski i kretenski je vrlo tanka, možda ne vjerujete, ali mi žene mnogo češće doživljavamo ovo drugo.

Ako već ne možete svih pokušajte se pridržavati bar nekog od slijedećih pravila.

1. Počastite sve za stolom. Ako mislite da će vas preskupo doći uzmu li svi piće nemojte se odlučivati na taj korak. Najgora stvar koju možete napraviti je naručiti piće noj, a ne prijateljici koja s njom sjedi.


2. Uvijek pitajte preko konobara. Ili jednostavno naručite ono što već pije ili ga zamolite da pita želi li popiti piće od vas.


3. Nasmiješite se. Ako prihvati piće pogledajte prema njenom stolu, nasmiješite se, ali nemojte buljiti. Ne prilazite, ako joj se sviđate neće pobjeći. Dajte joj vremena da se navikne na ideju da se sviđa nepoznatoj osobi.


4. Ukoliko vam nakon nekog vremena ne priđe, najbolje bi bilo proći pokraj njenog stola, kao slučajno (otiđite objesiti jaknu) i dopustiti njoj ukoliko želi da započne komunikaciju.

5. Ako vam se samo blago smiješi, ne postavlja pitanja i jedva da odgovara na vaša, nije zainteresirana. Da ste joj zanimljivi potrudila bi se zadržati vas duže u svojoj blizini.

Možda će to biti početak jednog prekrasnog druženja, a možda ćete opet kući praznih ruku. Vaš je izbor bio poslati piće ili ne, njen je hoće li komunicirati s vama ili ne. Možda je piće prihvatila samo da se ne uvrijedite. 


Najvažnije je da ne izgubite svoje dostojanstvo. Poštujte sebe, pa ukoliko nije zainteresirana odustanite.

Nema komentara:

Objavi komentar