.

ponedjeljak, 12. ožujka 2018.

Odlična je godina iza nas, potruditi ćemo se da ova bude još uspješnija

Hrelić - U subotu 3. ožujka 2018. godina održana je Redovita godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrelić. 

Moramo priznati kako je bili prekrasno  vidjeti - svčarski uređenu  dvoranu - prepunu mnogih gostiju, podupirajućih članova ali i uzvanika koji su se odazvali u zaista velikom broju - kako bi podržati članove društva u njihovom zaista zapaženom radu i uveličali ovu svečanu Skupštinu.

Kako smo se kasnije, kroz izvješća i uvjerili - za to je bilo i valjanog razloga. Naime, odlični ostvareni rezultati u prošloj godini ovog marljivog, složnog i odlično organiziranog dobrovoljnog vatrogasnog društva su nedvojbeno pokazivali veliki entuzijazam, izniman trud i sistematičan rad svih članova društva, gdje se posebno izdvaja rad sa mladima.

Teško je nabrojiti sve aktivnosti u prošloj godini, tako da ćemo zbog ograničenosti prostora - spomenuti samo poneke. Ovo društvo koje broji nešto više od sedamdesetak članova, što je zavidan broj prema broju stanovnika samog naselja Hrelić, ulaže iznimno mnogo energije u svekoliku  vatrogasnu edukaciju kako aktivnih članova, ali isto tako i mladeži.

Tokom godine održano je predavanje na tri teme prema planu i programu vatrogasne zajednice grada Zagreba. Tu su se članovi društva imali priliku upoznati sa  radom aparata za početno gašenje požara, rukovođenjem zapovijedanja tehničkim intervencijama , te polaganjem tlačnih cijevi.

Također su između ostaloga sudjelovali na vježbi civilne zaštite građana grada zagreba, pod nazivom - Spašavanje 2017 -.

Sukladno planu i programu Vatrogasne zajednice grada Zagreba, a u  organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanja Reka sudjelovali su u združenoj vježbi pod nazivom - Ivanja Reka 2017.

Također su bili aktivni sudionici sa svojim timom mladeži na Kvizu znanja vatrogasne mladeži u kategoriji od 10 do 14 godina, na kojemu su zauzeli vrlo zavidno 20. mjesto od ukupno 45 natjecateljskih timova.

Svakako treba istaknuti i sudjelovanje  na natjecanju u znanju, spretnosdti i izdržljivosti u organizaciji vatrogasne zajednice grada Zagreba, gdje su također zauzeli vrlo prestižno mjesto 11. mjesto od ukupno 55. ekipe.

Članovi ovog društava su protekle godine pokrenuli inicijativu uz suradnju gđe. Marine Havidić, predsjednice Vijeća mjesnog odbora Hrelić, (koja je i ponosna članica društva) u kojoj su  podnijeli zahtjev gradskom poduzeću Zrinjevac da sruše i saniraju nekoliko stabala u neposrednoj blizini vatogasnog doma zbog latenten prijetnje dizanja temelje samog doma, a za samo proklizavanja tla  -izvršena je sanacija urušavanja zemlje kod spremišta.

Uz redovito održavanje svoga doma, u protekloj su godini članovi društva svojim radom i svojim sredstvima potpuno adaptirali kuhinju, te ured u kojem se redovito okupljaju, održavaju sastanke i raznolike edukacije.

Također su sudjelovali u humanitarnoj akciji "Bukom motora protiv tišine" u organizaciji Udruge Neuron.

Za kraj ćemo spomenuti , kako je u prostoru doma održana - Izložba malih životinja - u organizaciji - uzgajatelja malih životinja Turopolje.

U tijeku Skupštine, svečano su uručena  i Priznanja za dugogodišnji rad u društvu, te svjedodžbe o uspješno završenoj edukaciji, članova društva



Milenko Arapović, predsjednik
Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / istok
- Naravno kako čovjek ne može ostati ravnodušan prema ovako odličnim ostvarenim rezultatima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrelić.

Moram priznati kako sam zadivljen postignutim, a to znači, kako ljudi a i mladež o ovom naselje kroz svoje vatrogasno društvo artikulira zaista zavidnu stvaralačku enrgiju. Čuli smo mnoge odlične ostvarene rezultate, a posebno me veseli što u ovom društvu ima dosta mladih. Naime imali smo priliku vidjeti  kako rame uz rame sa svojim starijim članovima dobivaju Priznanja za svoj rad odnosnu edukaciju.

Čuli smo kako mnogo angažmana ulažu i u održavanja svoga Doma, što nas također raduje. Želio bih istaknuti, kako ovi zaista divni ljudi, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrelić u uvijek mogu računati i na pomoć Vijeća gradske četvrti Novog Zagreba / istok, te ih sa svim njihovim molbama, prijedlozima ili idejama vrlo rado očekujemo, spremni da im uvijek izađemo u susret u okviru naših mogućnosti.



Željko Murat, predsjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog  društva Hrelić

- Član sam u Dobrovoljom vatrogasnom društvu Hrelić  već punih 45. godina. Moram istaknuti kako sam iznimno zadovoljan ali i ponosan svim našim članovima, koji svojim radom, svojim aktivnostima pridonose  kvaliteti našeg društva, koje se očituje kroz odlično ostvarene rezultate ali i kroz brigu o mladima, koji su budućnost našeg a i ostalih društava.

Iako smo prošle godine, kada se i vi bili svjedok, preuzeli odgovorne i zahtjevne pozicije u našem društvu. mišljenja smo, kako smo svi skupa uspjeli nastaviti pozitivan kontinuitet rada i stvaranja ovog našeg vatrogasnog društva.

Kao što ste imali prilike čuti skupa sa našim dragim gostima i uzvanicima iz mnogih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, uspjeli smo ostvariti sve naše ( pa čak i više!?) planove za proteklu 2017. godinu  ali i sve ono što je pred nas "stavila" Vatrogasna zajednica grada Zagreba, na što sam posebno ponosan.

Ponosan sam na sve članove našeg društva, posebno na mlade, ali i također na podupirajuće članove, koji nam dosta puno znače. Mišljenja sam ali i stava kako smo postigli svojim radom i zalaganjem zavidnu kvalitete, kako odnosa u društvu ali i postignutih razultata, što mi pruža opravdani optimizam, kako ćemo u narednim godina, koje su pred nama - biti još brojniji, ali i kvalitetom ukupnog rada i stvaranja - još moćniji.



 Vladimir  Milosavljević, tajnik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrelić
- Ne možemo se oteti dojmu, kako se u ovoj godini uradili dosta dobar iskorak u radu sa mladima?

- Istaknuo bih kako sustavno radimo sa mladima, ali uvijek i pokušavamo motivirati preostale da nam se pridruže. Pružamo im raznolike pogodnosti od čite i tople prostorije u zimskim danima, kako bi mogli redovito vježbati i educirati se. U ljetnim danima smo im osigurali prostor koji je pogodan također uvježvbavanju i druženju.Ali tu su i odlasci vatrogasni kamp Fažana.

 - Vidimo također da veliku energiju ulažere u edukaciju.

- Kako ste i sami čuli. Osim što educiramo naše "stare" članove, također to činimo i sa mladima, kako bi bili osposobljeni za sve vrste intervencija koje se mogu predstaviti pred nas.

- Imali smo priliku čuti od mnogih ponosnih vaših članova, kako je Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrelić, zapravo kreataor, a mogli bio reći centar društvenih događanja u naselju Hrelić.

 Djelomično bih se i složio tom tvrdnjom. Naime, mi između ostaloga educiramo naše sumještane o problemima spaljivanja niskog raslinja, korova.. Također, provjeravamo našu hidrantsku mrežu. No, također potičemo i različita kulturna događanja, tako da je nedugo održana već spomenuta Izložba malih životinja - u organizaciji - uzgajatelja malih životinja Turopolje.  Također smo bili aktivni sudionici humanitarne akcije - "Bukom motora protiv tišine" u organizaciji Udruge Neuron.Naravno i u tom smjeru ćemo uložiti još truda, kako sto više oplemenili društveni život našeg naselja.



Marina Havidić, predsjednica
Vijeća mjesnog odbora Hrelić
- Moram istaknuti, iako sam i sama član dobrovoljnog vatrodasnog društva Hrelić, kako sa zadovoljna ali i ponosna ostvarenim rezultatima, koje smo imali prilike čuti na upravo završenoj godišnjoj Skupštini.

Istaknula bih, kako je danas zaista - općenito - motivirati ljude na okupljanje i na društveno aktivan rad, gotovo nemoguća misija. Stoga sam ponosna što naše Društvo okuplja nešto više od sedamdesetak vrlo aktivnih članova,  među njima veliki broj mladih - što je svakako vrijedne - svake hvale. Naime i sami znate, kako je teško motivirati mlade uz kompjutere, mobitele (pametne) igrice itd. Stoga sam zaista punom značenjem riječi - ponosna - na naše rukovodstvo, što ne posusteje u svom naumu okupljanja druženja edukacije i putovanja mladih.

Iskreno me od srca raduje predivan prizor, kada u toplijim danima vidim, između svih ovih zgrada, našu mladež kako veselo vježbaju kantama vode, vatrogasnim cijevima, brentačama itd.. Predivno!

Naravno, kako  Vijeće mjesnog odbora Hrelić stoji uz naše vatrogasce, gdje se trudi dati što veću, kako materijalnu pomoć ( u okvirima kojima raspolaže) ali i svekoliku drugu pomoć, kako bi njihov rad bio što snažniji i kako bi okupio što veći broj mještana, te njihovim radom i djelovanje podigao ukupnu kvalitetu življenja u našem naselju.




































































Nema komentara:

Objavi komentar