utorak, 13. ožujka 2018.

Još jedna medalja pristigla u Novi Zagreb

Leoben - Protekli vikend, u  živopisnom austrijskom gradiću nedaleko Graza, održan je međunarodni Judo turnir uz sudjelovanje djece, mladeži i odraslih iz Slovačke, Češke, Mađarske, Šicarske, Slovenije, Austrije i naših predstavika JK "Dojo" - Zagreb, jedinih iz Hrvatske. Naši predstavnici su nastupili su u kadetskoj konkurenciji do 18 godina i težinskoj kategoriji + 90 kg - Leo Ćelić i u seniorskoj konkurenciji do 73 kg - Tomislav Dragović. 

Kao pratitelji u smislu edukativnog sportskog izleta, sudjelovali su i Filip Dragić, te Josip Tonžetić. Preko 400 natjecatelja, okupilo se na turniru u Leobenu, a Leo Ćelić je pružio dvije odlične borbe, te osvojio prvo mjesto i pripadajući pokal. Tomislav Dragović je također imao dva nastupa, no protiv daleko iskusnijih suparnika nije mogao do odličja. Ipak, pokazao je dobar i hrabar pristup natjecanju: Naime, Tomislav Dragović, počeo je baviti se Valbadom / judo sportom prije tri i pol godine, i to kao tridesetgodišnjak. Isprva, kroz edukaciju i rekreativni trening, sve više se interesirao i za eventualna natjecanja u olimpijskom judo sportu... 

U međuvremenu, stekao je i početni potreban nivo, a da bi uopće mogao nastupati. Uz velike zdravstvene probleme sa stanjem kralježnice, prekomjernom tjelesnom težinom, povišenim krvnim pritiskom, Tomislav je do danas u potpunosti riješio sve tegobe sa kralježnicom (a liječnici su ga odvraćali uopće od judo sporta, te upućivali na operaciju), normalizirao krvni pritisak, i skinuo 18 kg balasta potkožnog masnog tkiva. Danas, Tomislav uživa u svakodnevnom treningu i nastupima u seniorskoj konkurenciji, ispunjen zadovoljstvom u svojoj sportskoj aktivnosti - Valbadu i judo-u...Nema komentara:

Objavi komentar