.

petak, 30. ožujka 2018.

Izvještajna godišnja Skupština Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec

Botinac - U četvrtak 22. ožujka 2018. godine u Društvenom prostoru lokalne uprave naselja Botinec je održana Izvještajna godišnja Skupština Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec.

Moramo istaknuti kako je Skupština okupila zaista veliki broj svojih članova, ali i gostiju.

Po svom sadržaju, ova je Skupština učinila veliki kvalitetni iskorak u svom dosadašnjem radu, usmjeravajući svoj rad i djelovanje uz sve ostale aktivnosti i još snažnije djelovanje u smjeru preventive očuvanja  zdravlja svojih članova, ali i u radu sa mladima.

U izvještaju o radu u protekloj godini, mogli smo čuti za mnoge aktivnosti ovog Kluba. Bilo je tu komemoracija, ali i aktivnog uključivanja u život Civilnog društva Naselja Botinec. Tako smo čuli, kako su se poneki članovi Kluba, organizirano pridružili akciji nabavke novih betonskih stupova, koji služe rasvjeti nogometnog terena Nogometnog Kluba Botinec.

Članovi kluba, su također uložili dosta (ključne) energije, kako bi se na centralnom trgu - Trg botinečkih branitelja, gdje se nalazi iznimno vrijedan i moćan spomenik palim dragovoljcima Domovinskog rata iz naselja Botinec, postavila javna kamera u težnji da se smanji nanošenje grafita, te devastacije gotovo svih vanjskih prostor ne izostavljajući i spomenuti spomenik.

Ovdje treba također istaknuti kako je  Vladimir Rihtar, predsjednik Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec, nosioc prestižne nagrade - Osoba Godine 2017 - odlukom žirija portal Rotor. Žiri čine  sedamdeset eminentnih: poduzetnika, sportaša, kulturnih stvaraoca, volontera, predsjednika udruga itd...

Za ovu godinu plan aktivnosti je još ambiciozniji, bez obzira što je Klub sredstvima zaista ograničen, te se praktički svodi na samofinaciranje uz časne iznimke. Tako je Vijeće mjesnog odbora Botinec na čelu sa Vinkom Munjićem, prošle godine namijenio ovom Klubu dvije tisuće kuna, što je iskorišteno za nabavku klupskih majica. U svom izvještaju, sa ponosom na odličnu međusobnu suradnju, članovi Kluba su istakli ta sredstva, te zahvalili Vijeću mjesnog odbora Botinec.

Također smo uz ostale uobičajne Klupske aktivnosti za ovu godinu, mogli čuti kako Klub planira sa mladima Botinca - jedan  izlet u Karlovac, točnije Turanje, gdje bi sa mladima obišli sva mjesta gdje su branili našu Domovinu, te kako bi u "živo" pokazali i dočarali autentične lokacije svih tih bitaka, akcija i položaja naših obrambenih snaga.

No, za kraj bi istaknuli vrlo kvalitetnu, konkretnu raspravu sa g. Ivicom Matoševićem, predsjednikom Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, podružnice Grada Zagreba iz koje se mogla iščitati velika podrška u svom sadašnjem ali i budućem radu Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec, ali i spremnost na raznoliku čvršću zajedničku suradnju.

Po završetku ove zaista konkretne i plodne debate, uručena su Priznanja Vijeću mjesnog Odbora Botinec, Ivanu Karačić, podupiratelju Kluba te portalu Rotor na nesebičnoj potpori dragovoljcima i veteranima Domovinskog rata.

Pri kraju Skupštine, bili smo u prilici vidjeti, kako su svi prisutni bili zaista zadovoljni tijekom, ali zaključcima ove Skupštine, koje je poticala Klub dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec na još veću i raznovrsniju aktivnost, ali i osnaživala u smjeru, kako smo već istaknuli - zdravstvene preventive svih članova, radu sa mladima -  što je po mišljenju svih , osnova za kvalitetan dugogodišnji rad ne samo ovog Kluba, već svih Dragovoljačkih udruga u Republici Hrvatskoj.



Vinko Munjić, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Botinec

- Htio bih zahvaliti svim članovima Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec, na čelu sa predsjednikom Vladimirom Rihtar, koji mi je uručio Priznanje , kao predstavniku i predsjedniku Vijeća mjesnog odbora Botinec.

Ovo Priznanje smatram, kao  Priznanje svim našim sumještanima, koji su iznimno ponosni na sve ono što su ostvarili kroz velike žrtve naši  Botinečki dragovoljci i veterani Domovinskog rata.

S druge pak strane, ovo Priznanje doživljavam kao Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Botinec, kao plod odlične i svakim danom sve bolje naše međusobne suradnje u različitim poljima djelovanja, kako bi svi skupa svojim radom, podigli kvaliteta življenja našeg naselja Botinec.

Naša suradnja je vidljiva kroz zajedničko obilježavanje prigodnih datuma i događaja u novijoj povijesti Republike Hrvatske, to isto tako i praktičnim akcijama, od kojih bih istaknuo posljednju, gdje smo vrlo uspješno sanirali  (od grafita) naš sam centar naselja.

Zahvalio bih još jedanputa i poželio svim članovima kluba puno uspješnih rezultata u budućem radi i u našoj budućoj suradnji.



Štefanija Markaš, predsjednica
Podružnice umirovljenika Botinec
- Kao što ste vidjeli i sami, u ime naše Podružnice umirovljenika Botinec, donijela sam poklon naših članica  Kreativne radionice, kako bi podržala rad Skupštine.

Naša međusobna suradnja seže godinama u nazad, gdje vrlo često skupa sudjelujemo u obilježavanju prigodnih datuma, kako državnog ali i mjesnog sadržaja. Teško bih sada izdvojila neki, kada je te suradnje bilo zaista , ma usudila bih se reći - bezbroj.

Moram istaknuti, kako sam zaista zadovoljna rezultatima, kako ostvarenim u protekloj godini, ali isto tako zaključcima i planom Skupštine u budućem radu.

Naravno kako njihov uspjeh utječe i na nas, jer nas osnažuje, motivira i pokreće da i mi nastavimo dalje bez obzira na brojne preporuke, iskušenja i probleme.



Ivica Matošević, predsjednik
Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata
Republike Hrvatske, podružnice
Grada Zagreba

- Želio bih istaknuti kako sam pomalo iznenađen kvalitetom rada ovog Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec, a posebno radom sa mladima.

Imali ste i sami priliku vidjeti, kako se na Skupštini razvila (što baš i nije uobičajno) jedna kreativna, snažna i konstruktivna debata, koje je urodila snažnijom odlučnošću kako uz sve treba daleko više pažnje i energije usmjeriti u zdravlje i preventivu naših članova. Tu bih dodao i potrebu bolje informiranosti, na čemu ćemo od sada daleko kvalitetnije raditi.

Čuli ste također, kako je bilo pohvala ali i daljnjih prijedloga o načinu rada  sa mladima.

Iznimno mi je drago, kako su u svemu doneseni jedinstveni zaključci, i kako je ova Skupština, jedan snažan pokretač ili zamašnjak još čvršćem i konkretnijem radu naših dragovoljaca i veterana, kako bi istina o našem Domovinskom ratu bilo što bliža ne samo našim mladima, već i ostalim građanima naše Republike Hrvatske. 



Vladimir Rihtar, predsjednik
Kluba dragovoljsca i veterana Domovinskog rata
- Botinec
- Moram istaknuti kako sam zaista zadovoljan ostvarenim rezultatima u prošloj godini, no isto tako odazivom članova (naime svakim danom nas je - na žalost - manje. Do sada smo ispratili nešto više od pedeset naših članova) na večerašnju Skupštinu.

Iskoristio bih priliku te zahvalio svim gostima, koji su svojim prisustvom i svojim slovom podrške uveličali ovu našu Izvještajnu Skupštinu.

Bili ste u prilici vidjeti i čuti sve naše ostvarene rezultate i akcije u protekloj godini, ali i čuti dosta ambiciozan plan za ovu godinu.

Želio bih ovako za kraj, istaknuti kako me neobično veselila radna atmosfera, u kojoj su naši članovi usmjeravali pitanje, teme i aktualnosti na koja traže zajednička rješenja , dok je g. Ivica Matošević  predsjednik Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, podružnice Grada Zagreba, došao pružiti potporu, na samo deklarativnu, već stvarnu u daljnjem radu našeg Kluba, posebice u preventivi zdravlja naših članova ali i rada sa mladima, na čemu mu od srca zahvaljujemo.

Siguran sam, kako ćemo, nakon ove Skupštine zajedničkim radom i djelovanje, ostvariti mnogo više konkretnih rezultata za dobrobit naših članova, pa i njihovih obitelji.





























Nema komentara:

Objavi komentar