.

ponedjeljak, 19. veljače 2018.

I Fašnik i Valentinovo, proslavljeni uz pjesmu i smijeh ...

Sopot - Prošli utorak (13. veljače 2018. godine) smo posjetili Dom za starije osoba Sveta Ana u Sopotu. Povod našeg posjeta je bila prigodno obilježavanje Fašnika ali i Valentinova.

Naime, svi znamo kako ovaj Dom za starije daleko odskače, kako kvalitetom svojih usluga, ali i  odnosom djelatnika prema svojim korisnicima uslgua, no također i bogatim kulturnim životom, gdje se svaki dan priređuju pojedina kulturna događanja, raznolike radionice, druženja i sl.

Teško je između svog tog mnoštva, izdvojiti nešto što bi se istaklo svojom kvalitetom, kreaciom, ugodom i ljepotom... No, ovoga puta smo se vodili trim činjenicama u posjeti Doma. To su, kako smo već spomenuli - obilježavanje (1) obilježavanje Fašnika, (2) proslava Valentinova i (3) što su taj predivan program izvele članice i jedini član (moj imenjak Zvonko) mješovitog pjevačkoga zbora Doma za starije osobe Sv. Ana. 

U programu, koji je trajao nešto više od sat vremena izmjenjivale su se predivne pjesme, od kojih smo poneke, možda čak bili i zaboravili. Sav program je vodio vrlo rječiti, šarmantan, a kako to i doliči - vrlo vesel - klaun (Višnja Kruhak Štefić) koji je svojim vicevima, doskočicama, šalama svo to druženje učinio mnogo, mnogo ljepšim, ugodnijim i zanimljivijim.

I tako dok je pola programa, vrlo uspješno bilo posvećeno Fašniku, druga polovica je bila upućena Velentinovu.

Prekrasnim ljubavnim pjesmama, prepunim lijepih srcu - bliskim emocijama - svjedočili smo kako se za Valentinovo ne obilježava samo ljubav muškarca prema ženi (ili obrnuto!), nego se zapravo slavi univerzalna ljubav, koja svakog veseli, snaži i liječi ... Tako smo danas svjedočili kako je mješoviti pjevački zbor Doma Sv. Ana, otvorenog srca, predivnim pjesmama darivali ljubav svoj brojnoj publici koja se danas zatekla u holu Doma Sv. Ana, ali i svim djelatnicima doma, na što im je publika od srca uzvraćala snažnim aplauzom, a djelatinice doma predivnim maskama, smijehom i radošću u očima.




Božena Hundrić,  član mješovitog zbora
Sveta Ana
- Evo i ove godina, već tradicionalno smo priredili jedan prigodni pjevački nastup ovdje u Domu za starije osobe Sveta Ana. Kako ste i sami imali priliku vidjeti, okupilo zaista mnogo zainteresiranih, kako bi obilježili Fašnik, a i Velentinovo, kako se to u ovoj godinu tako blizu kalendarski dogodilo.

Moram priznati kako su naši nastupi ovdje uvijek dobro došli ali i odlično prihvaćeni. Pa tako je bilo i ove godina. U pojedinim trenucima se i publika uključila pjevajući , a na kraju su nam se pridružile i djelatnice doma, predivno maskirane, učinivši tako ovaj naš nastup još upečatljivijim. 

Ovim smo nastupom htjeli ugodno zabaviti sve korisnike usluga, ali i ujedno pokazati, kako ljubav ne nestaje, već je uvijek ovdje u nama i oko nas, samo je treba primjeriti i pružiti joj pažnje i prostora u našoj svakodnevici.



Smilja Matiješević, socijalna radnica
u Domu Sv. Ana
- Naš Dom za starije osobe Sv. Ana, cijeli niz godina - tradicionalno - priređuje raznolika kulturna događanja za naše korisnike usluga.

Tako smo, evo i danas  priredili prigodno obilježavanja Fašnika ali i sutrašnjeg Valentinova.

Sami ste bili u prilici svjedočiti odličnom programu našeg pjevačkog zbora na čelu sa maestrom Kristijanom. Naš zbor je izveo cijeli niz zaista prekrasnih pjesama na temu Fašnika, ali i Valentonova. Naši štićenici su bili zaista zadovoljni viđenim, što su u ostalom potvrdili i glasnim pljeskom ali i čestim pjevanje sa samim zborom.

Željela bih također istaknut,i kako su se naše djelatnice, sa Stacionara, medicinske sestre, njegovateljice, na zadovoljstvo svih maškarale i samim tim ovo druženje učinile koš ljepšim i životopisnijim, što nas je sve skupa još dodatno razveselilo.



















Nema komentara:

Objavi komentar