.

subota, 13. siječnja 2018.

Izabrani laureati iz Javnog natječaja - Osoba godine Novog Zagreba 2017

Jakuševec - Jučer 11. siječnja 2018. godine je po drugi put u naselju Jakuševec zasjedao najbrojniji žiri u Novom Zagrebu, kako bi svojom konačnom odlukom odredio prošlogodišnje nosioce laskave titule u Natječaju Osoba godine Novog Zagreba 2017.

Kao što ste već upoznati sa brojem kategorija (10) ovdje vrijedi istaknuti, kako je svaka kategorija imala svoj žiri sastavljen od sedam članova, na čelu sa predsjednikom žirija.

Jučerašnjom odlukom žirija navesti ćemo prošlogodišnje laureate:

1. Osoba godine Novog Zagreba 2017

Odlukom žirija sa predsjednikom Ilijom Bikić na čelu, proglašen je Vladimir Rihtar.

2. Udruga godine Novog Zagreba 2017

Odlukom žirija sa predsjednicom Gordanom Pasarec, na čelu proglašena je  Udruga gluhoslijepih osoba grada Zagreba.

3. Umjetnik godine Novog Zagreba 2017

Odlukom žirija sa Gordanom Deriš na čelu, proglašen je prof. Đorđe Manojlović 

4.Sportski klub Novog Zagreba 2017

Odlukom žirija sa Tihanom Tomas na čelu , proglašen je Speedminton klub Zagreb.

5. Sportašica godine Novog Zagreba 2017

Odlukom žirija sa Jasenka Wolf - Citak na čelu , proglašena je Karla  Braja

6. Sportaš godine Novog Zagreba 2017

Odlukom žirija sa Nebojše Aleksić na čelu , proglašen je Karlo Jurčević.

7. Poduzetnik godine Novog Zagreba 2017
Odlukom žirija sa Zvonimir Viduka na čelu , proglašen je Goran Orešković iz tvrtke VESKI, a za životno djelo , poduzetnik Stjepan Šafran iz tvrtke MP PRODUKT. 

8. Obrtnik godine Novog Zagreba 2017

Odlukom žirija sa Snježanom Krušak na čelu , proglašen je Juraj Šafranić, vlasnik obrta Elektroinstalacije E.I. Šafranić.

9. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Novog Zagreba 2017

Odlukom žirija sa Vladimirom Pisačić na čelu , proglašeno je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bedeković.

10. Volonter/ ke godine Novog Zagreba 2017.

Odlukom žirija sa Jadrankom Zdeličan na čelu , proglašena je Dijana Jaguljnjak, a za životno djelo Mirjana Žarjev.





Jadranka Zdeličan, predsjednica
Žirija za izbor Volontera / ke  Novog Zagreba
2017
- Željela bih istaknuti kako je ovaj godišnji - Javni natječaj za izbor Osobe godine Novog Zagreba 2017 - - (koji, kao što znate sadrži deset kategorija društvenog djelovanja) koji uspješno već drugi godinu za redom organizira portala Rotor, je zaista dobro došao, kako bi skrenuo pozornost novozagrebačke javnosti ali zasigurno i šire, na sva godišnja postignuća u našem Novom Zagrebu.

Moram priznati kako mi je pozivom da budem član, a posebice predsjednica iskazana velika čast od strane portala Rotor, posebno sa pogledom, kako sam i sama u volonterskom svijetu nešto duže od tri desetljeća. Istaknula bih kako je bilo pravo zadovoljstvo biti dio ovako nečega velikoga, plemenitoga i ljudskoga. 

Naime, kako god gledali, svi smo mi - samo ljudu.

Čak i onima, koji svakog dana čine velika humana i plemenita djela, oni koji svakoga dana ostvaruju odlične raznolike rezultate u poslu, kulturi, sportu, zdravstvu, nauci itd...je potrebna ljudska podrška, priznanje i pohvala. Toga smo svi nasušno željni.

Eto, upravo to ovim Javnim natječaj za izbor Osobe godine Novog Zagreba 2017, ovom kulturnom manifestacijom, uručenja Priznanja (skuptura koje su svojim rukama izradili članovi Udruge gluhoslijepih osoba Zagreb)  čini portal Rotor za naš Novi Zagreb. 

Ovo je tek druga godina kako se održava ovaj - Javnim natječaj za izbor Osobe godine Novog Zagreba 2017 - i naravno kako tu još uvijek ima mnogo mjesta da nas se što više pridruži, kako bi ostvarili priliku da najuspješnijima među nama, stisnemo ruku i čestitamo na postignutim rezultatima, te da ih upitamo za savijte kako bi i mi lakše krenuli  putem uspjeha.

Htjela bih zahvaliti svim članovima žirija, nas se večeras ovdje okupilo negdje oko pedesetak. Zahvalila bih svim tim divnim ljudima, koji su odvojili dio svog vremena, darovali dio svojih emocija, empatije kako bi svi skupa sa mnogo uvažavanja, razgovaranje, promišljanja izabrali one najbolje, najuspješnije, najsmijelije itd. među nama koji svojim djelima svakako mogu biti pravi smjer kojim bi i mi svi ostali trebali krenuti.

Na kraju bih podržala Portal Rotor, da na ovom svom putu ustraje. Svjesni smo kako za organizaciju ovakvog nečega velikoga je  potrebno mnogo energije, entuzijazma, volje, vremena, ljubavi, itd... Naravno, kako se u svemu tome pojavljuju i problemi. No, problemi nas čine, snažnijim moćnijim u što se uvjeravamo iz godine u godinu, upravo na primjeru našeg portala Rotor koji je sve boljoj u organizaciji ali i odazivu čitatelja koji nominiraju sve više osoba, udruga, klubova, društava itd...

A, "sumnjivih Toma" po pitanju izbora ?

Toga će uvijek biti.

Na to ne treba obraćati pozornost. Naime, svatko od nas u žiriju svojim obrazom jamči istinitost i poštenje svake odluke. Premala smo mi sredina, da bi itko poželio živjeti sa takvom hipotekom.