.

ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Raskošan susret umirovljenika Novog Zagreba

Zapruđe - Matica hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb je u nedjelju 3. prosinca 2017. godine po prvi puta održala zaista zanimljivu, raznoliku i po sudionicima zaista brojnu kulturno umjetničku manifestaciju - Dan otvorenih vrata.

Odmah u početku treba kazati, kako je prostor u kojem se održavala ova priredba, doslovno bio premali. Bio je premali kako bi uspio prikazati sve raznolike radove pojedinih Podružnica umirovljenika, koji su se sa velikim interesom i snažnom podrškom odazvali, pozivu na sudjelovanje.

Tu se u prvom dijelu priredbe imalo zaista što vidjeti, ali i doživjeti. 

Bili su tu izloženi predivni radovi , kao rezultati održavanja raznolikih radionice tijekom cijele godine po Podružnicama cijelog Novog Zagreba. Moglo se zamjetiti zaista prekrasnih i maštovitih, oku dragih adventskih vijenaca , okićenih malih jelki, raznolikih ručnih radova, prirodnih čajeva, rukom urađene i maštovito dizajnirane bižuterije, pa sve do kreativnih keramičkih  radova. Bili smo u prilici vidjet, kako su ovi radovi pobudili veliki interes i stanovnika naselja Zapruđe, a ne samo članova brojnih Podružnica umirovljenika iz Novog Zagreba.

Nešto kasnije oko 15,00 sati započeo je i kulturno umjetnički program.

U prepunoj dvorani, i oni najzahtjevniji su imali priliku doći na svoje.

Bilo je koloplet zbornoga pjevanja (Pjevačko društvo Novi Zagreb, Buzinčice, Pjevačko društvo Botinec, Kulturno umjetničko društvo Nikola Tesla), plesa (Zumba, Rumba) poezije, glume...

Sav taj kulturno umjetnički program je pokazao  snagu, raznolikost i trud, koji  svakodnevno ulažu naši  članovi Podružnica umirovljenika Novog Zagreba. Kroz ovu smo manifestaciji imali priliku, po prvi puta  vidjeti - na jednom mjestu -  ,tek dio zaista raznolikog i bogatog kulturnog stvaralaštva naših Novozagrebačkih umirovljenika.

Na kraju programa, imali smo priliku čuti jednu  gospođu, koja je bila među publikom, kako prezadovoljna programom govori : "Ovo nije bio koncert, ovo je bila erupcija kulture, stvaralaštva i rada, koja nas je vrlo uspješno ispunila pozitivnom energijom i entuzijazmom da na ovakav način ustrajemo i dalje. Bravo! Bravo, svim onima koji su večeras izložili svoje radove i svima koji su nastupili na nezaboravnom koncertu, ali Bravo i večerašnjim organizatorima".





Aleksandara kapetanović Bitići
predsjednica Vijeća mjesnog odbora Zapruđe
- Zadovoljstvo mi je i ugodna dužnost zahvaliti današnjem organizatoru  Matici hrvatskih umirovljenika  Novi Zagreb i domaćinu Podružnici umirovljenika Zapruđe što su se odlučili predstaviti rad i djelovanja umirovljenika, upravo u ovim prostorima Mjesnog odbora Zapruđe.

Želim ovom prigodom poručiti, kako će Mjesno odbor Zapruđe i u buduće podržati slične akcije








Marija Kalibota, predsjednica Matice
 umirovljenika Grada Zagreba
-  Dakle, ovo je druga velika priredba u kratko vrijeme nakon - Otvorenih vrata Matice umirovljenika grada Zagreba.

Otvorena vrata Matice umirovljenika Novog Zagreba iskreno me jako veseli, ne samo zbog velikog broja sudionika, već činjenica, što vrlo uspješno i moćno  prevladavamo generacijski most.

Naime, i sami ste imali priliku vidjeti  kako ovdje nastupaju vrlo uspješno i bake, djedovi, djeca i unuci.

Ova djevojčica, koja je recitirala i kod nas, razveselila je i sve sudionike večerašnjeg vrlo uspješnog i brojnog susreta

Upravo prevladavanje tog generacijskog mosta vidim kao najveću vrijednost i istaknula bih kako, po reakcijama svih ostalih - kako smo se svi jako lijepo družili i uživali u ovom kulturno umjetničkom susretu.

Za kraj bih od srca čestitala svima nadolazeće  blagdane!





Višnja Gojković, predsjednica
Matice hrvatskih umirovljenika  Novi Zagreb
- Prije svega željela bih zahvaliti svim sudionicima ove zaista značajne ali ujedno i predivne kulturne manifestacije  - Dan otvorenih vrata Matice hrvatskih umirovljenika  Novi Zagreb.

Ovaj susret je značajan jer je po prvi puta okupio zaista veliki broj naših Podružnica, koje su također - po prvi puta imale priliku pokazati svoj uspješan  rad i djelovanje u okupljanju i radu umirovljenika cijelog Novog Zagreba.

Kao što ste i sami imali priliku vidjeti,večeras je prikazano zaista dojmljivo raznoliko stvaralaštvo, od ručnih radova, pa sve do pjevanja, recitiranja, glume..

Bio je to zaista festival stvaranja naših umirovljenika, na koji sam izuzetno ponosna i sasvim sam sigurna kako ćemo sa ovakvim  kreativno ispunjenim susretima, kulturnim druženjima nastaviti i dalje. Već sada se razmišlja o susretu koji će se održati iduće godine, no kako sada stoje stvari, zasigurno ćemo morati tražiti veći prostor!

Za kraj bih zaželjela svim našim članovima, no na samo njima već umirovljenicima cijele naše domovine , ugodne Božićne blagdane i Sretnu novu godinu.