.

utorak, 5. prosinca 2017.

I Zagrebačka udruga boćara se pridružila kupnji štednjaka

Remetinečki Gaj - Preko Boćarskog Kluba Trnsko, cijela Zagrebačka Udruga Boćara se zdušno pridružila prikupljanju sredstava za kupnju novog štednjaka Udrugi gluhoslijepih osoba Grada Zagreba.

Naime, još početkom ljeta na završnoj večeri, slaveći uspješan završetak svoje boćarske lige, svi prisutni su sa velikim odobravanjem prikupili sredstva namijenjena  kupnji štednjaka.

No, ubrzo je došlo ljeto, i učinilo svoje. Naime, tada smo se svi koristeći godišnje odmore udaljili iz grada Zagreba željni mora planina, jednom riječju - odmora.

Odmah po povratku, vodstvo Zagrebačke udruge Boćara, nas je kontaktiralo želeći što prije uručiti prikupljerna sredstva. No, kako vidite i sami, i mnogi drugi su se uključili u ovu akciji, te smo stoga uradili redosljed uručivanja sredstava Udrugi gluhoslijepih osoba Grada Zagreba. 

Tako je u srijedu 15. studenog 2017. godine Davor Perica predsjednik Zagrebačeke udruge Boćara, također sa Brankom Bobanom članom nadzornog odbora, te još jednim članom Udruge - uručio prikupljena sredstva  Josipu Tonžetić, predsjedniku Udruge gluhoslijepih Grada Zagreba.

Zaista nismo u mogućnosti opisati obostrane emocije koje su uslijedile nakon uručenja sredstava.

Dok su se članovi Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba, ovom donacijom uvjerili, kako su zaista sve bliže svom - toliko željenom štednjaku, dotle su se članovi Zagrebačke udruge boćara, uvjerili kako za radost u životu, tako malo treba. Kod nekih iz izaslanstva zagrebačke udruge boćara, u jednom trenutku se mogla vidjeti i suza radosnica, koja je spontano potekla onako sama od sebe.

Nakon uručenja sredstava, prevoditeljica Jelene Matić je upoznala drage goste prostorom koji koriste članovi Udruge gluhoslijepih osoba. Pokazala im je kuhinju, koja je zaista preskromno opremljena. Uz dva - rešoa - sa po jednim električnim ringom, tu je i hladnjak te viseća kuhinja i stol, koji im je darovao  netko od obitelji člana Udruge - koji im više nije bilo potreban.

Upoznali su se i sa likovnom radionicom, gdje se održavaju mnoge likovne radionice, među kojima i keramička radionica, gdje vrijedi spomenuti kako su članovi ove radionice uradili nagradne keramičke skupture, koje su uručene pobjednicima  1. Festivala poezije Lučko INTRNACIONAL 2017.

Upravo je ta činjenica ponukala predstavnike Zagrebačke udruge boćara, da predlože, kako u buduće neće kupovati komercijalna odličja za svoja natjecanje, već će to prepustiti članovima keramičke radionice, a sredstva za odličja će preusmjeriti Udruzi gluposlijepih osoba Grada Zagreba.

U ugodnom druženju javljale su se i još poneke kreativne i konkretne ideje, u cilju što tješnje suradnje, no o tome ćemo slijedećom prilikom - ne bi bilo u redu , da vam odmah sve otkrijemo, zar ne?!

Po završetku ovog posjeta, Zagrebačka udruga boćara se zahvalila na zaista ugodnom dočeku i predivnom druženju uz iskreno obećanje  - skorog susreta, na što su domaćini odgovorili, kako ih jedva čekaju i kako se vesele slijedećem susretu.





Josip Tonžetić, predsjednik Udruge
gluhoslijepih osoba Grada Zagreba
- Moram istaknuti kako smo svi skupa ugodno obradovani donacijom koju su nam uručili predstavnici Zagrebačke udruge Boćara. 

Kada nam je prošle srijede , predstavnica Podružnice umirovljenika Lučko / Ježdovec donijela donaciju Podružnice i Kulturno umjetničkog društva Sijač iz Lučkoga, bili smo zaista sretni. 

No današnjom donacijom smo radosni. 

Radosni smo, stoga - što tek sada vidimo kako će se zaista ubrzo prikupiti sredstva za naš štedanjak i kako on napokon neće biti naša čežnja, već će biti stvaran. Štednjak će nam omogućiti mnogo toga, ne samo novu vještinu - vještinu kuhanja, već će nas još više socijalizirati. Naime, tada ćemo uz samo samostalno kuhanje biti u prilici da po prvi puta sami sebi - samostalno -  odlučimo , što ćemo i kada kuhati?!

Naravno, kako od sveg srca zahvaljujem svim članovima Zagrebačke udruge boćara, na ovoj donaciji, odnosno na prekrasnoj gesti (zajedno sa ostalima !) koja će nama omogućiti - mnogo predivnih stvari, na koje sve do sada nismo mogli ni pomisliti.





Davor Perica, predsjednik
Zagrebačke udruge boćara
-  Danas smo došli ovdje u Udrugu gluhoslijepih osoba Grada Zagreba, kako bi uručili prikupljena  sredstva naših članova, koja će uvelike pridonijeti kupnju, toliko potrebnog štednjaka.

Moramo odmah istaknuti ,kako smo  zatečeni ugodnim prijemom svih članova ove udruge.

U neposrednom i iskrenom razgovoru, tek sada smo uspjeli razumjeti koliko ovaj štednja zaista vrijedi i znači ovim ljudima. Prije svega to je stjecanje jedne nove vještine. 

Tu je zatim i stjecanje još većeg i još čvršćeg samopouzdanja. No, isto tako i još veće socijalizacije - gdje nakon radionica kuhanja, više neće toliko biti ovisni o drugima, pri izboru hrane i vremenu kuhanja.

Iskoristili smo priliku koja nam je pružena od članova ove udruge, kako bi se što temeljitije upoznali sa što većim brojem djelatnosti kojima se bave. saznali smo da se bave jogom, svaki utorak. Također  kako imaju raznolike radionice, među kojima i keramičku, gdje smo  dogovorili i konkretnu suradnju.

Također smo se dogovorili, kako ćemo na proljeće, kada malo ozeleni i ugrije, održati i školu Boćanja.

No, u ovako ugodnom druženju vrijeme brzo prolazi, pa smo morali naš posjet privesti kraju, uz obećanje  (i obostranu želju!) skorog ponovnog susreta. 





Brabko Boban, član
Nadzornog odbora Zagrebačke udruge boćara
-  Danas smo, rekao bih - na opće veselje svih - priveli kraju ono što smo započeli prije nekoliko mjeseci.

Naime, stjecajem okolnosti, nismo bili u prilici  okupiti se i uručiti sredstva prikupljena od naših članova.

Naime, na inicijativu vašeg Portala Rotor odlučili smo prikupiti sredstva, ne znajući zapravo, kakav će biti  rezultat. 

Kao što ste se i sami uvjerili, odaziv je bio izvan svih očekivanja. Kada smo rekli našim članovima, za što  i za koga se sredstava prikupljaju - nitko nije izostao.

Ovdje smo zaista toplo i iskreno dočekani, što je uvjetovala ugodno druženje i nekoliko zajedničkih dogovora oko budućih konkretnih akcija, kroz koju ćemo nastaviti ovu našu , tek započetu suradnju.

Dragi domaćini su nas upoznali sa većinom aktivnosti sa kojima se bave, sad je red na nama, da mi njima pokažemo sa čime se mi bavimo.

Siguran sam kako će se ova naš suradnja nastaviti i dalje u budućnosti.