.

ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Drugi Božićni koncert Pjevačkoga društva Novi Zagreb

Dodaj naslov
Zapruđe - U nedjelju 17. prosinca 2017. godine Pjevački zbora umirovljenika Novi Zagreb, nakon dugog niza uspješnog rada i djelovanja, su odlučili održati svoj drugi Božićni koncert, nakon kojega je uslijedio prigodni domjenak i ugodno druženje.

Na svoj drugi Božićni koncert članovi Pjevačkog zbora Novi Zagreb su pozvali u goste Pjevački zbor umirovljenika Botinec i također dobro poznati Pjevački zbor , pod nazivom Buzinčice.Također su među gostima bile i Nada Škrlec i Ljiljana Aleksić Ćuk, koje su svojim recitacijama uvelike učinile ovaj koncert nježnijim.

Ono što svakako treba izdvojiti je činjenica kako ovaj koncert nije imao namjeru biti poseban, nenadmašan, već baš na suprot. Svi smo prisutni imali priliku uživati u jednostavnosti i spontanosti pojedinih zborova, koji su svojim predivnim nastupima često mamili pljesak prisutne publike.

Iskrenog smo mišljenja kako je ova ideja zaista odlična, što se tiče Božićnjih koncerta.

No, samo se pitamo, zašto to ovi članovi Pjevačkog društva Novi Zagreb na čelu sa svojim voditelje Aleksandrom Kačurov, ne urade češće ovakve koncerte.




Ivan Stupnišek, , predsjednik
Pjevačkog zbora umirovljenika Botinec
- Na poziv dragih prijatelja iz Pjevačkog zbora Novi Zagreb, nismo nikako željeli propustiti priliku da sa svojim nastupom uveličamo ovaj  -  - Božićni koncert.

Kao što ste i sami vidjeli i čuli, koncert je bio emotivan i spontan, tako da je svatko od nas gostiju bio u prilici  pružiti  ono najlješe što je mogao u ovom trenutku. Istaknuo bih kako samo zadovoljni  našim nastupom, što je u ostalom potvrdila i brojna publika svojim dugačkim pljeskom.

Naravno kako organizaciju i susretljivost domaćina nije potrebno isticati, jer je bila također odlično urađenje, sa skormnim domjenkom, koji nas je zadržao i duže nego što smo mislili, zavodeći nas ugodnim druženje, razmjenom iskustava , te neizostavnim zajedničkim pjesmama.

Na kraju bih članovima Pjevačkog zbora Novi Zagreb, zaželio od srca puno uspjeha u radu, a to znači što više nastupa, gostovanja, putovanja... No isto tako blagoslovljen Božić i sretnu Novu Godinu.



 Dunja Bilić, član Pjevačkog zbora Buzinčice
Kulturno umjetničkog društva Braće Radića
- Također smo se sa puno uvažavanja odazvali na poziv naših prijatelja iz Pjevačkog zbora Novi Zagreb na sudjelovanju u ovom večerašnjem Božićnom koncertu, koji se održao ovdje u društvenom prostoru naselja Trnsko.

Kompletna atmosfera ovog koncerta zrači nekako pozitivno, tako da smo se i mi osjećali ugodno, te na pozornici pružili baš ono najljepše, što je teklo spontano, onako iz duše. Naravno, kako svi mi volimo nastupe, ali i pljesak nakon njih. Toga večeras ovdje nije nedostajalo, tako da bi se od srca zahvalila dragoj publici ali i organiozatorima koncerta. Ujedno im,  uz sve ostale prijetelje i ljude dobre volje diljem novog Zagreba ali i našeg Turopolja želim čestit biožić i sretnu novu Godinu.



 Nasta Lacković,  predsjednica Pjevačkog
društva Novi Zagreb

- Kao što vjerovatno i znate naše društvo Novi Zagreb djeluje, dodala bih - vrlo uspješno - nešto duže od šest godina.

Ovo je naš drugi Božićni koncert, na kojega smo jako ponosni i sretni. Istaknula bih da kao član ZAFAZA također smo u obavezi prirediti ovakav jedan koncert, kako bi nam bila otvorena vrata i još mnogih drugih nastupa diljem grada Zagreba.

Iskrenog sam mišljenja i smatram kako je ovaj večerašnji koncert zaista uspio, kako svojim sadržajem ali  kvalitetom i izborom pjesama nas  i  naših gostiju. No, o svemu tome zasigurno će imati daleko više reći naši gosti i večarašnja sjajna publika, koju zaista moram pohvaliti i zbog svog angažmana u pružanju (pljeskom) podrške svim izvođačima.

Za kraj bih svim umirovljenicima, pogotovo umirovljenicima naselja Dugave zaželjela da dobro i ugodno provedu sve Blagdane i da im dragi Bog mira zdravlja, sreće i blagoslova.



Aleksandar Kačurov, voditelj
Pjevačkog društva Novi Zagreb

- Moram istaknuti kako sam iznimno vesel što smo večeras na našem Božićnom koncertu mogli ugostiti naše drage goste: Pjevački zbor Buzinčice i Zbor umirovljenika Botinec, te recitatorice Nadu Škrlec i Ljiljanu Aleksić Ćuk.

Naime ovo je kao što znate naš drugi Božićni koncert kroz koji pokazujemo sav trud, napredak u radu u odnosu na proteklu godinu.

Ako je suditi po reakcijama publike, tada možemo biti ponosni na svoja rad ali i na večerašnji koncert, odnosno na naše goste.

Za kraj bih poželio svim pjevačima, na samo našeg zbora, već svim pjevačima ostalih zborova , ne samo Novog zagreba već i šire, ugodne Božićne blagdane i sretnu Novu 2018. godinu.





















Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografija.