.

nedjelja, 24. prosinca 2017.

Božićno druženje u organizaciji Mjesnog odbora Botinec

Botinec - 14. prosinca 2017. godine je održana završna svečana sjednica Vijeće mjesnog obora Botinec, na kojoj je gostovao i g Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti novi Zagreb / zapad, nakon čega je uslijedilo druženje svih članova civilnog društva naselja Botinec, na poziv g. Vinka Munjić, predsjednika Vijeće mjesnog odbora Botinec te ostalih članova vijeća.

Bili su tu pozvani mnogi: pedstavnici nogometnog Kluba Botinec, predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Botinec, predstavnici Podružnice umirovljenika Botinec, predstavnici Kluba dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Botinec, prof. Darko Štimac, ravnatelj Osnovne škole Botinec, Marijana Pernar, ravnateljica Dječjeg vrtića Botineci, Komunalni redar, Tadija Marić, kvartovski policajac, te pojedini gosti iz Gradskih Ureda, itd ... Na žalost, neki su bili opravdano spriječeni te su se unaprijed ispričalo zbog svoga izostanka.

Odmah u početku motamo istaknuti - kako neslužbeno doznajemo - ovakvo se zajedničko druženje po prvi puta organizira u naselju Botinec, što budi veliki optimizam kod mnogih stanovnika - kako će na ovakav način zajedništva, rješavanje problema, napokon krenuti na bolje.

Boraveći na tom domjenku, među samim sudionicima, mogla se osjetiti velika želja za boljitak naselja Botinec te iskrena želja da se ovo zajedništvo i jedinstvo kreativno iskoristi i mudro usmjeri prema rješavanju aktualnih problema, kako bi se naselje Botinec pokušalo učiniti ugodnim naseljem po mjeri svakog svog stanovnika.



Jadranko Baturić, predsjednik
Gradske četvrti Novi Zagreb / zapad
-  Večeras smo došao u naselje Botinec, pozvan od Vinka Munjića predsjednika Vijeće mjesnog odbora Botinec, kako bi bio sudionik završne Svečana sjednice Mjesnog odbora Botinec, ali isto tako i domjenka, odnosno druženja svih, političkih opcija, ali prije svega  predstavnika civilnog društva koja djeluju i ovom naselju.

Moram odmah istaknut,ikako me ugodno iznenadio zaista veliki odaziv , što je nesumnjivo pokazatelj jedne odlične suradnje.

Siguran sam kako će ta sloga i to jedinstvo vrlo ubrzo pružiti poželjne rezultate. Naime, planovi su im jedinsveni, sve odluke su im jednoglasne, mislim kako je to obećavajuće. Mišljenja sam , kako su svi oni ozbiljno shvatili, njihove prioritet - rad za građene - i da su se kako bi ono rekli " manuli visoke politike", a to je uvijek dobro.

Vijeće će podržati sve što je moguće. Do sada nismo primili niti jednu informaciju koju mi ne bi kratkoročno ili dugoročno mogli riješiti, kvalitetno, promišljeno.

Za kraj bih svim građanima Novog Zagreba / zapad od srca  čestit Božić i sretnu Novu godinu, ugodne blagdane, puno zdravlja i sreće.



Banovac Ivan, počasni predsjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Botinec

- Nakon nešto više od dvadeset godina, koliko sam, kao predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva obnašao dužnost predsjednika, želim istaknuti kako smo sve te godine, ali i prije uspješno surađivali sa svim udrugama, društvima, klubovima  koji djeluju u našem naselju.

Ne vidim razloga da se takvo što ne nastavi, stoga me posebno  raduje večerašnja  inicijativa koja dolazi od strane predsjednika i vijećnika Mjesnog odbora Botinec, što zasigurno jamči jedan novi odnos svi nas, kako bi složno, jedinstveno i snažno usmjerili energiju u rješavanju svih tekućih problema kako bi naše naselje poprimalo sva ona obilježja modernog suvremenog naselja.



Marijana Pernar, ravnateljica
Dječjeg vrtića Botinec
- Prije svega , htjela bih zahvaliti na pozivu organizatoru Vijeću mjesnog odbora Botinec na pozivu. 

Moram istaknuti kako je meni ovo večerašnje druženje iznimno poticajno, jer se iskreno nadam ali i u ostalom vidim, kako ovo druženje već sada osnažuje naše kontakte, što će sasvim sigurno  unaprijediti naš Botinac kao naselje u različitim segmentima (kultura, sport, društveni život itd..) djelovanja, ali i jedinstveno u riješavanju  brojnih  (komunalnih, prometnih, hortikulturalnih i ostalih .. ) .

Ponesena ovim prekrasnim druženjem, ovim zajedništvom zaželjela bih sa mnogo optimizma svim roditeljima, djedovima i bakama, našoj dječici, odnosno svim ljudima dobre volje predivne Božićne blagdane u krugu svoje obitelju te uz zdravlje veselje i mir - ostvarenje svih želje u Novoj 2018. godini.



Ivan Stupnišek, predsjednik pjevačkoga
 Zbora umirovljenika Botinec

 - Ovo druženje i ovakav odaziv me doista iznenadio. Koliko me sjećanje služi, rekao bih kako ovakvog organiziranog druženja  - nikada u povijesti naselja Botinec nije bilo.

Stoga bih sa velikom radošću zahvalio svima koji su se odazvali u interesu našeg naselja Botinec i njegovih građana ali i  i g. Vinku Munjiću na uloženom trudu sa ostalim vijećnicima na odličnoj ideji ali i na odličnoj organizaciji večerašnjeg domjenka.

Ovo večerašnje druženje ulijeva snažnu vjeru, kako našem naselju Botinec , zasigurno dolaze bolji dani
Za kraj bih od srca zaželio čestit Božić i sretnu Novu Godinu, prije svega našim članovima Pjevačkoga zbora umirovljenika, te članovima Podružnice umirovljenika Botinec ali svakako i svim ljudima dobre volje našeg naselja Botinec.



Vinko Munjić, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Botinec

- Kako i sami svjedočite, večeras smo po završetku završne Svečane sjednice Vijeća mjesnog odbora, na kojoj je sudjelovao i sam predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad g. Jadanko Baturić, organizirali Božićni domjenak na koji smo pozvali sve političke opcije ali i sve predstavnike civilnog društva koji djeluju u našem naselju.

Naime izloženi informacijam kako preko medija, ali i kroz svakodnevni život - kako nam je na žalost, društvo više nego ikada podjeljeno, odlučili smo  okupiti sve predstavnike civilnog društva, kako bi bili u prilici uspostaviti što tješnju suradnju  i zajednički kvalitetnije dublje i snažnije surađivati na boljitku našeg naselja Botinec.

Moram istaknuti, kako već sada na samom početku ovog druženja iskaču dobre ideje ali i inicijative koje će sigurno biti podržane i realizirane u daljnjem radu našeg Vijeće mjesnog odbora. Naime, svi znamo i osjećamo kako samo zajedništvom , slogom i predanim radom možemo osigurati našem naselju kvalitetniju i bolju budućnost , što ona na kraju krajeva svakako i zaslužuje.

Stoga, ponesen ovio pozitivnom energijom večerašnjeg druženja, pozivam sve naše građane da nam se pridruže svojim idejama, prijedlozima i upitima u ostvarivanju svih budućih projekata, a ujedmo im od srca šaljem iskrene želje da Božićne blagdane provedu u krugu svoje obitelji , u ljubavi , miru i slozi, ali isto tako da im 2018. godina donese pregršt ostvarenih želja.