.

subota, 1. travnja 2017.

Podružnica umirovljenika Zapruđe potvrdila - novo / staro rukovodstvo

Zapruđe - U nedjelju 23. ožujka 2017, u društvenim prostorijama naselja Zapruđe, održana je Redovita izborna i izvještajna Skupština Podružnice umirovljenika Zapruđe.

Ono što ovu Podružnicu čini posebnom, prepoznatljivom su svakako mnoge raznolike aktivnosti tijekom protekle godine, ali i samo održavanje Skupštine po svojoj skromnosti i usredotočenosti na zadovoljavanje svih pravnih formi, kako bi se u svim segmentima zadovoljili pozitivni zakoni Republike Hrvatske.

Izvješće o radu
Kako bi potkrijepili te činjenice, spomenuti ćemo jednu usputnu izjavu - u pripremi Skupštine - Višnje Gojković, predsjednice Podružnice umirovljenika Zapruđe: "Mi naše Skupštine ne organiziramo za "politiku" već za naše članove, tako da se "pokrivamo", koliko nam je "dugačak pokrivač". Stoga i prema svojim financijskim mogućnostima, pozivamo drage goste, uglavnom kolege iz ostalih Podružnica Novog Zagreba...

Također treba istaknuti kako ova Podružnica već duži niz godina  svoje - Izvješće o radu -  (pa tako i ove godine) dostavlja u pisanom obliku uz Pozivnicu svim svojim članovima, kako bi ga imali priliku dobro ga proučiti do održavanja same Skupštine.

U izvješću o radu u protekloj godine, koje je iznijela Višnja Gojković, predsjednica Podružnice umirovljenika Zapruđe imali smo priliku čuti, konstataciju , kako sa pravom može istaknuti kako je Podružnica umirovljenika centar okupljanja, boravka i kulturno - zabavnog , te sportskog života članova Podružnice.

Zatim je nastavila - Tijekom četverogodišnjeg mandata organiziran je veliki broj izleta uz razgledavanje prirodnih, sakralnih i vjerskih spomenika i objekata, kupanja u toplicama i na moru, te pohodi na sljemenske staze. 

Posjete kazališnim predstavama i koncertima redovno su u našem programu.

Organizirani su turniri sportskog karaktera u društvenim igrama: šahu, pikadu, čovječe ne ljuti se i kartanje "belota".

Organizirano je nekoliko izložbi kojima su obuhvaćeni radovi naših članova. Tako smo imali priliku uživati u slikarskim uradcima, rukotvorinama, kreacijama slastica, cvjetnih aranžmana, izložbi fotografija.

Radi  što kvalitetnije prevencije zdravlja naših članova redovito se organiziraju predavanja o aktualnim temama za zdravlje naših umirovljenika uz obavezno mjerenje tlaka i kontrolu razine šećera, vida i sluha.

Surađuje se i sa dobavljačima domaćih prehrambenih proizvoda: krumpira, jabuka, meda, jabučnog octa i mesnih prerađevina.

Svake godine organiziramo uz Božićne blagdane i Novogodišnje praznike susrete naši najstarijih članova kojom prigodom uz domjenak pripremamo za njih poklon pakete te obavezno ispunimo vrijeme određenim sadržajima: nastupima glumačkih skupina, pjevačkim zborovima, a obavezno na kraju uz dobru glazbu i pjesmu se zapleše.

Također se organiziraju posjete našim umirovljenicima, koji su zbog lošijega zdravstvenog stanja smješteni u Domove.

Pred kraj svoga izlaganja Višnja Gojković, predsjednica Podružnice umirovljenika Zapruđe je uz još mnoge aktivnosti izdvojila poneke. naime tu su tjedne tjelesne aktivnosti, nakon kojih slijede druženja uz obilježavanje rođendana, te mjesečna druženja s plesom. No, ne treba zaboraviti kako se tijekom godine obilježavaju značajni datumi i dani uz osmišljene prigodne programe, primjerice : Nova nakon Nove, Vincekovo, Valentinovo, Maskenbal, Međunarodni dan žena, Martinje, Sveti Nikola itd..

Naravno kako ne treba isticati kako je "staro" rukovodstvo, dobilo jednoglasnu podršku za idući mandat, u razdoblju od četiri godine, na čemu je - nova  / stara - predsjednica svima u ime cijelog rukovodstva - od srca zahvalila na podršci i iskazanom povjerenju.

Nakon službenog dijele, uslijedio je domjenak (svaki od gostiju je bio počašćena hamburgerom, pićem te kolačima koje su ispekle marljive članove Podružnice umirovljenika Zapruđe) nakon čega je uslijedila vesela glazba i ples do kasnih večernjih sati.

Prigodno su najstarijim članovima Podružnice umirovljenika Zapruđe uručeni prikladni pokloni podrške.



Marija Šaranja, dopredsjednica
Matice umirovljenika Novi Zagreb

- Htjela bih reći par riječi u svoje ime ali i u ime Ljeposave Barte, predsjednice Matice umirovljenika Novi Zagreb, kako sam dana prisustvovala Skupštini, koja je bila izborna. Zaista mi je drago od srca, da je preuzeto - staro / novo - rukovodstvo, koje je u ostalom i do sada ostvarilo vrlo zapažene rezultate, u korist svih članove ove zaista složne i marljive Podružnice.

Od srca im čestitam i iskreno se nadam kako će u buduće ostvarivati još bolje i kvalitetnije rezultate ( zbog stečenoga iskustva!) od proteklih četiri godine.

Naime, oni zaista savršeno rade, ja to uvijek govorim, kako su oni meni  i mojoj Podružnici umirovljenika Kajzerica - čija sam ja predsjednica. Izvan svega me veseli da sam dobila pozivnicu za ovaj skup. Hvala im od srca i još jedamputa  iskrene čestitke!  


Dragutin Lacković, dopredsjednik
Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / istok
-  Danas sam došao ovdje na Izbornu Skupštinu Podružnice umirovljenika Zapruđe, gdje definitivno imam osjećaj, kako od Podružnica, koliko ih ima u Novom Zagrebu - kažu 22. - je ova jedna od kvalitetnijih, koja zaista dolično radi.

Jedno od osnovnih zadaća Podružnica, je svakako zbližavanje i skrb o umirovljenicima. Upravo u tome vidim kvalitetu rada i svih aktivnosti Podružnice umirovljenika Zapruđe.

Kako sam upućen u probleme ove Podružnice, iskreno se nadam kako će u buduće imati više slobodnih termina za svoje aktivnosti, a isto tako se nadam, kako će Vijeće mjesnog odbora Zapruđe biti u prilici svakako više financijski pomoći u radu ove Podružnice.

Za kraj ovog našeg ugodnog razgovora, svakako bih čestitao - novom /starom rukovodstvu na zaista jednoglasnoj podršci njihovih članova. Također bih čestitao njihovoj predsjednici Višnji Gojković i cijelom izvršnom odboru i iskreno se nadam kako ćemo razviti još bolju suradnju, kako u Mjesnom odboru Zapruše, tako isto i u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb / istok.


Višnja Gojković, nova / stara predsjednica
Podružnice umirovljenika Zapruđe
-  Eto, završio je jedan četverogodišnji mandat, do duše - ja nisam bila pune četiri godine.  Prvu godinu mi je  funkciju obnašala Duška Dužek, predsjednica, a ja sam se uhodavala u ovu odgovornu funkciju.

No, međutim, tri godine je bilo plodonosnog rada, što je pridonijelo odluci, članova Podružnice umirovljenika Zapruđe, da me izaberu jednoglasno ali i Izvršni odbor, odnosno - moj tim-  za slijedeći četverogodišnji mandat.

Da li ćemo izdržati cijeli mandat ? To ćemo vidjeti.

 Jer radimo na tome, da pomladimo naše sastave - da se mi iskusni povučemo, a da njima prenesemo naše dosadašnje  stečeno znanje i iskustvo.

Što reći?

Zahvaljujemo svim skupštinarima na povjerenju koje su nam pružili. Bilo bi ne skromno, od mene  da ne kažem - kako su mi godile pohvale - što od našeg članstva, a što od gostiju. No, to svakako obavezuje na još jedan "tvrđi" rad, na obećanja koja smo dali, a  nadamo se iskreno, kao će nas i društvo podržati i pomoći nam, barem malo financijski, kako bi mogli sve naše projekte ostvariti.



Biserka Iljaš, član
Vijeća Mjesnog odbora  Zapruđe.
- Ja sam također i ponosni član Podružnice umirovljenika Zapruđe.

 Čestitam svim srcem - novom / starom odboru - na  radu, naročito predsjednici Višnji Gojković, koja odlično organizirali rad i aktivnosti naše Podružnice Zapruđe, za sve njezine članove.

Sa ponosom mogu istaknuti kako je ovo najaktivnija  članica civilnog društva u našem naselju Zapruđe.

Kao član Vijeće mjesnog odbora direktno utječem da Vijeće mjesnog odbora Zapruđe, kako bi ostvarili što više potpore, kako društvene ( u korištenju društvenih prostorija) ali isto tako i financijske , u samom Vijeću mjesnog odbora Zapruđe, ali i Vijeću  gradske četvrti Novi Zagreb / istok.

Željela bih također istaknuti kako je Vijeće mjesnog odbora Zapruđe iz svojih zaista skromnih sredstava prošlu godinu dodijelilo sredstva u iznosu od 500 kuna, što je za svaku pohvalu. kako neslužbeno saznajemo u budućem razdoblju Vijeće mjesnog odbora će vjerovatno raspolagati većim sredstvima (ako su informacije točne!?) tako da će zasigurno i pomoć Vijeća mjesnog odbora u takvim relacijama biti zasigurno veća.











































Nema komentara:

Objavi komentar