.

četvrtak, 8. prosinca 2016.

Adaptacija kupaonice

Novi Zagreb - Kristina Prepelić je izrazila želju da joj napravim redizajn kupaonice. Poslala je fotografije i skiciran tlocrt postojećeg stanja.


Izrazila je želju da umijesto kade ima walk in tuš kabinu, te da iskoristim na najbolji način predprostor kupaonice. Također je napomenula da planiraju i adaptaciju kompletnog stana te da želi kuponicu koja bi se uklopila u ostatak stana i prilagodila svakom stilu uređenja, jer još ona i suprug nisu definirali u kojem će smjeru ići vezano za stilsko uređenje.



U ovom prijedlogu odlučila sam se za podne i zidne pločice imitacije betona. U tuš kabini na dva zida predlažem također pločice imitacije betona ali sa printom u sivim tonovima. Tuš kabinu predlažem u cijeloj dužini na mjestu postojeće kade. Na podu predlažem kanalicu. Ovdje bih napomenula da bih stavila pločice većih dimenzija, np. 60x60 cm jer veća pločica i vizualno povećava kupaonicu.
No, ajmo redom. U predprostor kupaonice s lijeve i desne strane predlažem ugradbene ormare do stropa. kako je u kupaonici s desne strane plinski bojler, njega također predlažem staviti u ormar. Ispod bojlera stavila bih police. Do polica s desne strane ostaje prostor za metlu i dasku za glačanje rublja.  Izvana predlažem vrata u bijelom visokom sjaju. S lijeve strane cijelom dužinom i visinom predprostora stavila bih police. Izvana također vrata u bijelom visokom sjaju.



Ulaskom u samu kupaonicu s lijeve strane vidimo radijator tzv. ljestve. Njega bih ostvila gdje je. Do njega bih na mjestu postojećeg umivaonika stavila manji umivaonik i ispod elementa za npr. deterdžente i slično. Iznad umivaonika predlažem ogledalo, jednostavnih linija, odnosno bez okvira. S desne strane postojeću perilicu rublja "obukla" bih u bijeli ormar visokog sjaja. Iznad perilice stavila bih dva viseća elementa sa pneumatskim podizačima.



Ovdje ne bih perilicu stavljala u visoki ormar, jer ih već imamo u predprostoru, pa da nam kupaonica ne poprimi izgled tunela.



Između perilice i  wc školjke ostaje nam taman prostora za košaru za prljavo rublje. Košaru predlažem od prirodnog materijala (špaga ili pruće u sivoj boji).
Rasvjetu bih stavila stropnu u predprostor i u sredinu na stropu same kupaonice. Umjesto svjetla iznad ogledala, stavila bih s lijeve strane ogledala usku kromiranu visilicu.



Na pod predlažem staviti tepih manjih dimenzija u kombinaciji bijele i sive boje.
Kako bismo dodatno "začinili" amibijenat kupaonice, predlažem staviti i biljku kraj zidića gdje se nalazi radijator. Predlažem da se posavjetuju sa stručnom osobom koju biljku staviti u prostor bez prirodnog svjetla.



Za ovakav dizajn (pločice i namještaj) sam se odlučila iz razloga što je prilagodljiv svakom stilu opremanja ostatka interijera, budući  da se vlasnici spremaju na adaptaciju cijelog stana, a još nemaju definiran stil uređenja.

Također, osim što je prilagodljiv stilovima, ovakav dizajn možemo kasnije nadopuniti bojama po želji. Vlasnici se mogu poigrati dodavanjem življih boja u kupaonicu stavljajući zanimljiv tepih na pod, ručnike, posudu za sapun i slično...

U prostor sam stavila dovoljno ormara i visećih elemenata kako bi se sve stvari mogle posložiti u njih i kako bi što manje bili izloženi pogledu. Kod kupaonica volim slijediti pravilo da što manje stvari raštrkanih po kupaonici - to kupaonica izgleda veća.






























Nema komentara:

Objavi komentar