.

četvrtak, 27. listopada 2016.

Sport, druženje i nova prijateljstva

Siget - Prošli vikend smo prisustvovali zanimljivoj prijateljskoj utakmici dvaju klubova  B.K Siget i B.K. Trnsko u balotama. Moramo priznati kako sve do ovog susreta naša su znanja o ovom sportu bila doista površna, ali kriva. Mislili smo kako se tamo neke kugle bacaju, sa ciljem da budu najbliže, onoj najmanjoj od njih. To, možda u suštini i je tako, no postoji mnogo pravila, koja mi nismo uspjeli sve popamtiti, koja ovu igru čine izuzetno, zanimljivom, dinamičnom i kreativnom.

Naši domaćini, igrači i članovi B.K. Trnsko, koji su gostovali kod igrača B.K. Siget, tek su se krajem prošle godine okupili u želji da na ovakav način iskoriste svoje slobodno vrijeme i kroz ovu zanimljivu igru steknu nova poznanstva. Naime, zbog određenih problema u Boćarskom savezu Zagreba, sve se malo odužilo, no to naše domaćine ne smeta, neopterećenim rezultatima oni se na ovakav način druže ali i redovito treniraju četvrtkom na svom terenu u Trnskom.



Josip Malunec, predsjednik
B. K. Trnsko
- Sada preko zime ćemo uraditi zvaničnu registraciju našeg kluba, do sada nismo registrirani. Nakon registracije, želimo se natjecati u Ligi - ZUP. To je Županijska boćarska liga. 

Bez obzira na svoje osobne godine u ovom sportu smo svi mladi. Nitko to baš nije igrao do sada, onako službeno, svi se učimo, ali smo uporni i ne damo se.

- Možete li nam reći, kako stojite sa igračima, postoji li interes?

-  O, da. Za sada imamo 18. igrača, no još nam se prijavljuju novi igrači. Sada pružamo mogućnost svima da igraju, bez obzira na ostvarene rezultate na prijateljskim utakmicama. Ne gledamo rezultat, nego dajemo svima da sudjeluju, a posle ćemo malo postrožiti  uvjete, kako bi nastupali samo najbolji.

Ovdje sa B.K. Siget igramo , kao što vidite prijateljsku utakmicu čija je svrha prije svega ugodno druženja, pa kroz igru stjecanje nova poznanstva.

- Gdje se nalaze vaše klupske prostorije?

- Uh, tu ste nas malo zatekli. Naime, mi u Trnskom imamo jedan mali kontejner, koji usput dijelimo sa nogometašima. Spomenem li kako ti nemamo niti struje, niti vode, ne postoji čak ni WC. To je prostor od 2X2 metra i tu se nalazimo. Imamo zemljani teren, mišljenja sam kako je među kvalitetnijima u gradu. Zemljani teren je mnogo kvalitetniji od betonskog ili asfaltiranog terena. Naime na zemljanom terenu, mnogo manje stradaju noge, zglobovi, koljena. Ipak smo mi u godinama. Svi smo mi mladići od svojih 50 i više godina.



Božo Klanac,tajnik
B.K. Siget Osvit
- Naš klub egzitira već oko tridesetak godina. U to vrijeme smo asfaltirali ovo igralište. U ovo vrijeme smo tražili da malo obnovimo igralište u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb / zapad, no na naš upit, oni su samo "okrenuli glavu" i ništa od toga.

Kroz sve ove godine djelovanja i natjecanja, prošli smo kroz mnoge lige, Zagrebačke druge, treće, prve, pa čak smo bili i u onoj zadnjoj Zagrebačkoj, drugoj....

Trenutno se natječemo u Županijskoj Ligi.
Danas na ovom prijateljskom susretu, nama nedostaje nekoliko ključnih igraća, koji su spriječeni vlastitim obavezama, što u konačnici zapravo, što se tiče rezultata i druženje ne znači baš mnogo. Kako vidite, svi su zanijeti igrom, no također se šale, druže. Po završetku utakmice, biti će održan i mali skromni domjenak, što je tradicija u našem klubu.Tada više neće biti važan rezultat već druženje i eventualno šaljivo komentiranje, propuštenih prilika na utakmici.

Za kraj bih istaknuo, kako nam pomalo nedostaje podmlatka, tako da bih ovako javno pozvao mlade ljude, koje zanima ovaj naš sport, da svakako dođu i uključe sa u naš rad i rad kluba. 




Marko Šuvar, igrač
B. K. Trnsko
- Vidimo da se klub organizira, da se pripremate za  Zagrebačku ligu. Koliko dugo vi trenirate ?

- Nekada sam je bio izuzetno aktivan u balotama. Trenirao sam i igrao u B. K. Novi Zagreb u prvoj ligi, ali onda sam prestao. Sada  su me dečki zvali, sada igram bez treninga.

Mi se inače družimo od 80-tih godina, kada je oformljen B.K. Novi Zagreb koji je nastupao u Prvoj Ligi, i onda smo sve malo razišli, finacije su malo također utjecale na to. Naime bilo je dosta putovanje, npr. Pula...i se smo morali financirati sami iz vlastitog džepa. Ubrzo je započeo i Domovinski rat, gdje više nije bilo mogućnosti bilo kakvom ozbiljnijem organiziranju. U to vrijeme dečki su se znali naći i igrati onako bez pravila, tek toliko da se druže i zabave.

No, na sreću, evo, pokrenuta je inicijativa, okupilo nas se dosta. Započeli smo po malo igrati, Sada, dokle i kako će to biti, Iskreno se nadam najboljem.


















Nema komentara:

Objavi komentar