.

četvrtak, 13. listopada 2016.

Odmori se, zaslužio si

Novi ZagrebBliži se vikend i vrijeme kad imamo malo više vremena za odmor.   Ispružiti se poslije ručka i zatvoriti oko na "samo pet minuta", opustiti se uz dobru literaturu, izvaliti se s daljinjskim u ruci, družiti se s prijateljima ili obitelji....ugoda, to je ono što nam treba na kraju tjedna. Dnevni boravak je središnja scena, a glavna zvijezda je trosjed, kutna garnitura ili fotelja.

Biramo ih i kupujemo prema veličini prostora , stilu uređenja i funkcionalnosti. Sistemi garnitura 3+2+1 uglavnom su za velike prostore. No i tu ih sve rjeđe susrećemo. U zadnje vrijeme trend je i naglasak na kutnim garniturama kojih ima od mini do zaista XXL veličina pa odgovaraju svakom prostoru. U malim dnevnim boravcima ljudi se uglavnom odlučuju za  trosjed ili dvosjed, tj. sofe. 

Fotelja ako stane.

Jedna od naših ideja!
Mebl štof, koža ili eko koža - stvar ukusa i financijskih mogućnosti. Obično preporučamo klijentima s malom djecom ili kućnim ljubimcima - kožu ili eko kožu jer se lakše održavaju. Naravno da je prava koža u tom slučaju prvi izbor, no ako vam financije to ne dozvoljavaju, poslužit će i eko koža ali je kraćeg vijeka trajanja.

Za one koji nemaju problema s prolijevanjem sokića i razmazivanjem čokolade, a nisu ljubitelji kože, odličan je izbor fini mekani mebl štof. Materijala i dezena u svim našim komercijalnim i dizajnerskim trgovinama zaista je velik izbor.

Ako ne želite mijenjati svoje mjesto pred TV-om a već je skroz dotrajalo, pretapeciranjem će tapetar učiniti da vaš komad dragog namještaja zablista u novom ruhu.

Kod kupnje višefunkcionalnog sofe ili garniture obratite pažnju na kvalitetu sistema i mehanizma za razvlačenje u spavaći ležaj, pogotovo ako ga mislite svakodnevno koristiti i u dnevne i u noćne svrhe. Da bi vam san bio ugodniji na takvom ležaju - stavite na njega kvalitetan nadmadrac kojeg nakon spavanja lako zarolate i stavite u kutiju za posteljinu.

Ove naše oaze uglavnom oblikom i stilom prate ostali dio stana. odabirom u bijeloj boji, sivoj, smeđoj ili u pastelinim tonovima - s time idete na "ziher".  Za one odvažnije, odaberite ih neuobičajenog oblika, ili boje i dezena. Budite odvažni i neka istaknu vašu osobnost.

Za one koji se tek odlučuju i u dilemi su što odabrati, podsjećam, od danas pa do nedjelje je međunarodni sajam namještaja i unutarnjeg uređenja na Velesajmu  - Ambienta. Uzmite si vremena, prošećite i pogledajte. Sigurna sam da ćete dobiti novu ideju i možda vam olakša odabir kojem komadu namještaja da zaželite dobrodošlicu u vaš dom.

Nema komentara:

Objavi komentar