.

ponedjeljak, 24. listopada 2016.

Kad smo skupa, odmah je bolje ....

Sveta Klara - U četvrtak smo posjetili Podružnicu umirovljenika Sveta Klara / Čehi u njihovom prostoru, gdje se druže i okupljaju svakoga četvrtka u 17,00 sati. Cilj ovih okupljanja je prije svega druženje, ali i aktualnih sastanaka, te ugodno zabavljanje uz raznolike igre (šah, belot...) ili izradu ručnih radova.

Ovoga četvrtka su se članovi ove složne i radišne Podružnice okupili kako bi prokomentirali svoj nastup na 3. Sportskim igrama na kojima su nastupali i osvojili zlatnu medalju u igranju Belota, pod vodstvom Sportskog voditelja Podružnice Tomislava Marković. Nakon osvrta o ovom zlatom obilježenom nastupu, raspravljalo se o organiziranju izlete na koji bi se išlo 13. listopada. Kako smo mogli čuti, veliki broj članova, nakon minulog ljeta želi posjetiti jedne od naših (bližih) toplica. Ovoga puta, izbor je pao jednoglasno da to bude Aqupark Adramovac.

Po završetku, dogovora o izletu, koju je vodio Boris Herceg, tajnik Podružnice, Ivanka Borovac, voditeljica humaniterne sekcije Podružnice, je obavijestila sve prisutne, o dosadašnjim ali i o budućim akcijama posjete članova  - bolesnih i slabo pokretnih članova, do kraja godine. Dok se redovito obilaze bolesni članovi, pa i oni koji su netom došli iz bolnice, detaljno se planira već tradicionalni obilazak svih članova, koji su slabo pokretni (te stoga nisu u prilici biti prisutni u većem broju na raznolikim druženjima, proslavama, izletima i sl. ) , a svojom uplatom članarine i dalje su žele biti članovi Podružnice.

Pred sam završetak ovog "službenog dijela" Gordana Herceg, predsjednica Podružnice je zajedno sa Slavicom Škvorić obavijetila sve prisutne, kako će Podružnica umirovljenika Sveta Klara / Čehi uz ostale aktivnosti do kraja godine, nastupiti sa svojim radovima - Slatki cvijetovi - na Danima otvorenih vrata Matice umirovljenika grada Zagreba.

Za kraj, također želimo istaknuti, kako smo i ovog četvrtka bili u prilici vidjeti nekoliko novih lica, koji žele postati također članovi ove Podružnice. Kako doznajemo, od sredine godine, pa sve do sada Podružnica umirovljenika Sveta Klara / Čehi, je brojnija sa 35. svojih novih članova, što je očito rezultat aktivnog i kvalitetnog rada, te otvorenosti kako prema novim članovima, ali i prema suvremenijem načinu organiziranja raznolikih radionica, tribina,  akcija i slobodnog vremena svojih članova.



Slavica Škvorić, član
Podružnice umirovljenika veta Klara / Čehi
- I ja sam novi član naše Podružnice, ali to me ne priječi da se ugodno družim i angažiram u našim radionicama. 

Evo, nedugo smo, na ideju naše predsjednice Gordane Herceg, započeli sa izrađivanjem - Slatkih cvijetova. Odmah me je privukla ta zanimljiva ideja. Naime, mnogi rade kolače, pod nazivom - Slatki cvijetovi, dok smo se mi odlučili za sasvim drugačiju - novu ideju!

Od raznobojnog krep papira i ukusnih bombona ili bombonjera vrlo vješto izrađujemo različite bukete, koje ćemo izložiti na Danima otvorenih vrata Matice umirovljenika grada Zagreba. Nakon te izložbe, naše će članice predvođene voditeljicom humanitarne sekcije Ivankom Borovac, obići naše bolesne ali i slabopokretne članove, te će im između ostaloga u pred blagdanske dane uručiti i ove naše "slasne" bukete.



Tomislav  Marković voditelj
sportske sekcije Podružnice umirovljenika
Sveta Klara / Čehi
- Prije svega se želim u ime svih sudionika, ali posebno u naše ime, članova Podružnice umirovljenika Sveza Klara / Čehi zahvaliti na ugodnom prijemu i zaista odlično organiziranim 3. sportskim igrama Podružnica umirovljenika Zapruđe i Utrina.

Ovoga puta je našu ekipu poslužila malo više sreća, pa smo se na veselje svih nas okitili - zlatnom medaljom u Belotu.

No, naravno, nisu medalje cilj ovakvih naših sportskih susreta, već ugodno druženje i upoznavanje novih prijatelja. Baš mi je drago, da sport iznova bude taj koji donosi novine.Tako smo i mi ovog kolovoza  organizirali 1. Sportske igre umirovljenika Novog Zagreba, sa željom što većeg druženja i okupljanja nas umirovljenika.

Mišljenja sam ( a kako saznajem na sreću - nisam usamljen!) kako samo upoznavanjem, druženjem, zajedništvom svih nas umirovljenika iz cijelog Novog Zagreba, pa i šire možemo ostvariti mnogo toga, u čemu smo sada ovako (svatko za sebe, od Godišnje Skupštine do Godišnje skupštine) ograničeni. 

Zaista  me veseli  sve veći broj Podružnica, ali i njihovih članova u sve češćem druženju (kroz sport i sl...) jer na ovaj način stvaramo priliku da se međusobno  kvalitetnije družimo, organiziramo ali i izmjenjujemo iskustva, ali i informacije.



Ivanka Borvac, voditeljica
Humaniterne sekcije
 
 Podružnice umirovljenika
Sveta Klara / Čehi
- Iako svo vrijem kroz godinu, pokušavamo što kvalitetnije brinuti o našim bolesnim i slabo pokretnim članovima, evo pred nama je vrlo skoro blagdansko vrijeme darivanja.

U ovo doba godine, pokušavamo angažirati što više naših članova, kako bi kroz razne akcije, uspjeli sakupiti što više poklona za naše članove, koji im zaista mnogo znače. Ne radi se ovdje prvenstveno o materijalnoj vrijednosti, već o onoj mnogo većoj - emotivnoj vrijednosti.

Tu se prožima osjećaj zajedništva, koji svi skupa osijećamo i koji nas raduje i potiče da i dalje budemo uporni i nastavimo  u brizi o našim bolesnim i slabo pokretnim članovima.

Kasnije ćete imati priliku vidjeti, kako neke od naših članova, nemaju strpljenja čekati utorak, kada se inače okupljamo ovdje u našem prostoru, kako bi izradili naše poklone, ovom prilikom - Slatke cvijetove .Naravno, ovo je tek početak, vrlo skoro nas očekuju i slijedeće naše akcije.



Ljubica Šeović, novi član 
Podružnice umirovljenika
Sveta Klara / Čehi

- Moram priznati kako se u ovoj Podružnici umirovljenika Sveta Klara / Čehi, zaista osjećam ugodno. Ovo mi nije prvo iskustvo sa radom Podružnica, naime član sam još jedne Podružnice.

Među ove drage ljude me privukla prije svega jedna odlična pozitivna energija koja ovdje pokreće gotovo sve članove na druženje,  zajedničko stvaranje, putovanje itd..

Ono što me posebno motiviralo i "prelilo čašu" da postanem član ove Podružnice je također spremnost svih (posebno rukovodstva) u prihvaćanju novih ideja, novih odnosa, novih i svježih promišljanja, koja nikako ne sputavaju , već čak što više - pružaju odlične mogućnosti da se svatko realizira u onom što misli da ga ispunjava, čini zadovoljnim.
















Nema komentara:

Objavi komentar