.

četvrtak, 29. rujna 2016.

Kada rukom izrađene ruže, ponesu ljubav

Sloboština - U utorak smo posjetili knjižnicu Sloboština u kojoj se održala - radionicu izrade cvijeća od krep papira.

Moramo priznati kako je ova radionica okupila veliki broj, kako starijih sudionika - umirovljenika, djece ali i jednog (na opće odobravanje) muškog polaznika.

Odlična atmosfera, kreativnost voditeljice i  međusobna podrška polaznika su već znane odlike radionica, koje se održavaju u ovom novozagrebačkom naselju u prekrasnom prostoru ovdašnje knjižnice. 

Dodamo li tome iznimnu susretljivost samih djelatnica ove knjižnice, koje se uvijek iznova vrlo uspješno potrude biti iznimni domaćini. Kao takve, između ostaloga, pružaju u svojim mogućnostima materijale za pojedine radionice, te obavezan posebno ukusan čaj, na završetku svake radionice.

Mišljenja smo kako vas je već ovaj kratki opis kreativnog ali uz to i praktičnog druženja, potaknuo da i vi sa svojom djecom, unucima ili čak i sami (bez obzira na godine) budete sudionici jedne od slijedećih radionica, koje ubrzo pripremaju ove inventivne i vesele djelatnice knjižnice Sloboština.



 Dunja  Soroki, voditeljica
 Knjižnice Sloboština
-  Evo, započinjemo novu sezonu aktivnosti i događanja u knjižnici Sloboština.

Godišnji odmori su za nama, ljetni školski praznici također i mi se vraćamo na naše kreativne aktivnosti.

Danas održavamo kreativnu radionicu - Izradu cvijeća od krep papira. Radionicu kao i obično vodi naša draga susjeda i suradnica Biserka Hunjadi Hrenar, koja će nas danas poučiti izrađivati ruže od krep papira. Ovo je jedna zapravo relativno jednostavna tehnika, koja zahtjeva vrlo pristupačan i svojim niskom cijenom prihvatljiv  materijal. Radi se o krep papiru, malo ljepila, štapića za ražnjiće  i malo slobodnog vremena, pomješanoga sa malo smijeha i volje za ručnim stvaranjem.

I, da - još bih htjela izdvojiti našu radionicu Španjolskog jezika i kulture, koja će se odvijati svake druge srijede do završetka prvog školskog polugodišta - za djecu viših razreda osnovne škole.

No ne mogu a da ne spomenem naravno - naše stalne stalne igraonice- ponedjeljkom u 18,00 sati za djecu nižih razreda osnovne škole, a četvrtkom u 18,00 sati za djecu od 4. do 7. godina starosti.

Slobodno nam se pridružite.

Svi su naši programi potpuno besplatni, jedino se traži članstvo u knjižnicama grada Zagreba.



Biserka Hunjadi Hrenar, voditeljica
radionice
-  Kako je stigla jesen , evo mi nastavljamo dalje sa našim radionicama ovdje u knjižnici Sloboština. Danas ste u prilici vidjeti našu radionicu ručne izrade cvijeća , ovoga puta ruža (što je dosta zahtjevnije u odnosu na ostale) od krep papira. Ovu radionicu ćemo održati još nekoliko puta (izrađujući ostale vrste cvijeća) dok svi ne naučimo.

Moram priznati kako nam je odlično krenulo, kako nas zaista  dosta polaznika ima, prisutan je čak i jednog muškog polaznika (sa čime se baš često ne susrećemo) , što nam iznimno godi. Evo i on reže sa nama latice ruža i sada će ići lijepiti i mi ćemo ići probati složiti jedan cvijet.

Istaknula bih za kraj ovog našeg ugodnog razgovora, kako su svi kreativno zaokupljeni izradom i kako im svima to, na opću radost - polazi od ruke.



Živko Vuković, polaznik radionice
-  Zaista mi se sviđa ova radionica. Ja sam zainteresiran za ovakve stvari. Volim te neke precizne sitne stvarčice, dekorativne... Koje se rade ručno. Inače u profesiji radim nešto takvo, ne slično , ali  tako neke sitne stvari pa mi to zaista polazi od ruke.

- Dolazite li često na radionice?

- Iako je želja velika, kako što sam već rekao, izuzetno volim ovakav rad kreativan rukama, ali ne uspijevam odvojiti vremena zbog  radnog odnosa. 

Ovakav me način druženja ali i radionica odlično relaksira i opušta. Vrlo rado bih preporučio i drugima, posebno muškarcima, da se pridruže, naravno ako osjećaju privrženost ovakvom obliku izražavanja.

Za kraj bih pohvalio odličnu organizaciju radionice, svim  angažiranima u organizaciji, a posebno bih zahvalio na čaju, koji je zaista posebno ukusan i odlično osvježava po završetku radionice.



Noemi Maksimović , roditelj i polaznica
radionice
- Ja sam jedna od onih roditelja koja redovito posjećujem knjižnicu ali i radionice zajedno sa mojom kćerkom (ona ima Dawnov) koja ovdje doista uživa. Stalno je tu , ali je od ove školske godine malo ipak škola omete, kako bi bila ovdje koliko ona želi.  Zaista voli ovdje doći, baš kao naša cijela obitelj.

Evo dok smo mi ovdje aktivne na ovoj super radionici, suprug (koji nema sklonosti prema ovakvim stvarima) čita stručnu literaturu iza police.

Predložila bih i ostalima, koji možda u ovo vrijeme gledaju televiziju ili nešto slično, da dođu ovdje u knjižnicu na raznolike radionice. Sasvim sam sigurna kako će ovdje, na radionicama otkriti mnoge lijepe svijetove, koji su samo čekali da budu otkiveni u svakom od nas. 



 Marija Čorić, član Podružnice umirovljenika
Sloboština i polaznica radionice
- Iako sam član Podružnice umirovljenika Sloboština, gdje nam radionice održava također naša članica Biserka Hunjadi Hrenar u kojima se bavimo raznolikim ručnim radovima, vrlo rado dolazim i ovdje.

Ovdje se okupljaju za mene nova lica, tako da je ovdje uvijek iznova zanimljivo i nešto novo, bez obzira koliko čovjek bio prisutan na različitim radionicama.

Danas kao što vidite uzrađujemo ručno cvijeće od papira, ovoga puta su to - ruže! Moram priznati kako je zanimljivo, pa iako je svima isti voditelj radionice, naša draga Biserka, naše ruže pri završetku izgledaju svaka posebno. Svaka je odraz naše osobnosti, raspoloženja i truda.

Kada ih stavimo sve skupa, zaista čine jedan prekrasan buket prožet kreativnošću, ljubavlju i druželjubivosti svih nas.

Za kraj bih zahvalila našoj voditeljici Biserki na strpljenu i predanosti da nam prenese svoje znanje i veliko iskustvo, a organizatorima ove radionice na odličnoj organizaciji same radionice, uz iskrene želja da se što prije ponovno susretnemo na nekoj od slijedećih radionica.

















Nema komentara:

Objavi komentar