.

petak, 18. ožujka 2016.

Propuštene lekcije, od kojih ste imali priliku naučiti

Novi Zagreb - Za početak upoznajte sebe. 
*Tko ste? 
*Koje su vaše vrijednosti? 
*Što volite? 
*Biste li se sami sebi sviđali? 
*Što biste željeli biti u budućnosti? 

Ako ne znate osnovne stvari o sebi, kako ćete se prezentirati bilo kome drugom? Čini se kako u našem društvu o svima drugima znamo više nego o sebi. Iako je teško odvojiti vrijeme, pronađite ga i istražite što volite, a što ne volite na sebi. Ako se upoznate bit će vam mnogo udobnije živjeti u svojoj koži.

# A zatim dobro naučite sljedeće lekcije:
  • Udajte se za najboljeg prijatelja – Biste li radije proveli ostatak života s najboljim prijateljem ili s tim nekim tipom kojeg ste upoznali za šankom, a koji i nije bio pretjerano ljubazan prema vama.
  • Kompatibilnost je ključ – Slušajte kako govori o svojoj obitelji. Posebno o svojoj majci. Možda ovo zvuči užasno, ali mnogo govori o njemu. Je li njegova obitelj geografski blizu, ali se svejedno ne viđa s njima? Veliki znak STOP! Ako postoji neki opravdan razlog, npr. žive u inozemstvu, to je već druga stvar, ali ako ga ikad čujete  ili vidite da psuje majci ili je na bilo koji drugi način vrijeđa, BJEŽITE  koliko vas noge nose.
  • Držite se podalje od lašca – Osobe možete procjenjivati po onome kako izgledaju, što rade i što govore. Ako nije bio tamo gdje je rekao da će biti, nije radio ono što kaže da radi ili bilo koja druga laž ukazuje na lošu osobnost. Slijedite svoje instinkte. Ako prečesto ignorirate instinkte oni više neće funkcionirati, a laž hoće. 
  • Ljudi vole igrati igrice – U pravilu osobe igraju igru na početku veze. Ta igra se zove «Bit ću sve što mislim da ti želiš». Da biste shvatili tko je zapravo neka osoba trebat će vam godina ili možda i duže. Moja baka je govorila, nemoj se udavati za nekoga ako s njim nisi prošla sva godišnja doba. Tek kada vidite kako se netko ponaša za rođendane, Novu godinu, odmore i druge praznike možete procijeniti njegov karakter. Ono što se događa među vama u izoliranim uvjetima, nije  uvijek to što će se događati u svim situacijama. 
  • Uvijek uključite logiku – Kaže se često kako srce i mozak nemaju ništa zajedničko, ali veza bi trebala komplimentirati vašem životnom stilu i poboljšati ga. Nemojte pristajati na ništa omalovažavajuće, ponižavajuće ili bilo što slično samo zbog toga što mislite da trebate slušati srce.

Nema komentara:

Objavi komentar