.

nedjelja, 27. ožujka 2016.

Ono što daruješ, to imaš - druženje Podružnice umirovljenika Sveta Klara - Čehi

Sveta Klara - U četvrtak je i Podružnica umirovljenika Sveta Klara, organizirala preduskršnje druženje svojih članova u svom prostoru.

Obaveze, prije ugovoreni termini i bolest su samo neko od razloga što se na žalost ovom druženju odazvao manji broj (od očekivanoga!) članova inače ove velike i dobro organizirane Podružnice umirovljenika.

Iako u manjem broju, članovi Podružnice su zaista uživali u druženju. Prepričavali su se anegdote sa posljednjeg izleta, sa prijašnjih "fešta", radost i smijeh su ispunjavali, kako prostorije, ali isto tako srca prisutnih članova. 

Bogati stolovi ispunjeni prigodnom hranom, kuhanom šunko, jajima, mladim lukom, "francuskom salatom", hrenom, kruhom, kolačima, dali su naslutiti koliko je svima stalo do ovoga druženja i koliko su truda uložili, kako bi sve bilo, baš onako kako treba biti.

Prije same večere, minutom šutnje te molitvom, prisjetili su se svih članova koji su preminuli od posljednjeg ovakvog susreta, ali su molitvom zahvalili na svim darovima, koji će blagovali na ovom susretu.

Nakon večere, druženje sa nastavilo isto tako živahno, veselo, nasmijano, uz pjesmu i raznolike ukusne kolače, koje su pripremile  vrijedne i maštovite članice ove složne Podružnice.

Na našu iskrenu primjedbu, kako su stolovi zaista krcati, kako je previše sve hrane, kolača i pića pripremljeno za ovu feštu, malo zbunjeni članovi su nam kazali, kako ništa nek ne brinemo!

Naime sve je to uređeno namjerno, jer je jedan dio ove ukusne hrane pripremljen, kako bi se podijelio članovima koji iz opravdanih razloga nisu mogli nazočiti ovom druženju (bolesni, nepokretni članovi ili pak oni koji si nisu u mogućnosti priuštiti ovakvo što, za nadolazeće blagdane). 

Tek sada smo shvatili pravu i istinsku namjeru i širinu ovog zaista prekrasnog druženja, te se nastavili radovati i veseliti sa ostalim članovima, uživajući u anegdotama, i pošalicama starijih članova.



g.Boris  Herceg, tajnik
Podružnice umirovljenika Sveta Klara- Čehi
- Danas smo se okupili i organizirali domjenak za sve naše članove povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa.

Kao i obično u organizaciju su sudjelovali svi zainteresirani članovi, što uvijek ostvari odlične rezultate, baš kao i ovoga puta. 

Kako možete vidjeti, svi se vesele i raduju ovom druženju. Izminjenjuju se i prisjećaju anegdota sa prošlih putovanja, proslava, druženja...  

Stolovi su prepuni, ali i naša srca, jer ćemo i ovoga puta moći pokazati koliko nam znače svi oni naši članovi, koji večeras nisu mogli biti tu sa nama, zbog bolesti, nemogućnosti dolaska i sl... 

Za sve njih ali i one, koji ne moraju biti naši članovi, ali si nisu u prilici, na žalost priuštiti si ovakvo što od (hrane kolača i pića) za nadolazeći blagdan, složiti  im paketiće, obići ih, te im ih u njihovom domu - u ime svih uručiti. 

Naravno, za kraj želim svima da u veselju i radosti provedu Uskrsne blagdane.
  

gđa. Ivanka Borovec, član
Podružnice umirovljenika Sveta Kara - čehi
-  želim samo izraziti zahvalu u organiziranju ovog našeg preduskršnjega  druženja, našem rukovodstvu.

Zaista je lijepo biti dio svega ovoga, sudjelovati u organizaciji, ali i družiti se i uživati  u opuštenoj atmosferi, sa ljudima gotovo iste generacije. Na ovakvim druženjima nam je zaista ugodno, jer se mi ovdje ponekada bolje zabavljamo nego u svojim obiteljima. 

Naime kao što i sami vidite, suvremeni brzi ritam života i obaveza, ostavlja nam dosta malo vremena za druženje, pa čak i u obiteljima. No, kada do njih i dođe, tada su ona predinamična, površna i kratka. 

Ovdje u Podružnici, je stvar malo drugačija, mi se okupljamo barem jedan puta tjedno, u tim druženjima ne žurimo nikamo, a družimo se sa ljudima svoje genaracije, tako da su nam sve teme bliske, zanimljive i drage.

Na kraju bih svim ljudima dobre volje, zaželjela sretan Uskrs!


gđa. Dragica Tesar, blagajnica,
Podružnice umirovljenika Sveta Kara - čehi
- gđo. Tesar, možete li nam reći, kakvi su vaši dojmovi o današnjem domjenku, koji je priređen u čast skorog Uskrsa?

- Vrlo je ugodno kao i uvijek. Mi se ovdje okupljamo i družimo  na redovitim sastancima jedanput tjedno. Ta nam druženje, baš kako i ovo, doista mnogo znače.

No, primijetila sam , kako se mi u ruralnom dijelu Novog Zagreba, mnogo manje sastajemo, od recima naših kolega u  urbanim naseljima, recimo Siget, Savski gaj itd... Govorim, to je samo moj osjećaj. Naime, nisam bilo okolo, ali imam osjećaj da mi na selu imamo drugačiji pristup tome, drugačiji način života. Naime i ja da sam u zgradi, jedva bih čekala da izađem van. No, ovako doma, ja sam na dvorištu, je na znam kaj bi prvo.Ili išla u vrt, ili kosila travu i sl.. drugačiji je to način.

Također sam kao blagajnica zadovoljna, mi na računu nemamo baš velika sredstva, no to ne smeta, da uvijek uradimo ono što želimo, baš kao i večeras.kada se nešto zaista želi, tada se to i ostvari, i zato nikada ne treba pitati, kako ?

Svim stanovnicima Novog Zagreba , ali i šire želim od srca, da blagdane provedu u zdravlju i veselju!





"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!













Nema komentara:

Objavi komentar