.

nedjelja, 6. ožujka 2016.

Kulturni centar Travno

TravnoCentar za kulturu je organizator i realizator brojnih međunarodnih i lokalnih programa, događanja i aktivnosti na raznim područjima kulture i obrazovanja - koncerata, izložbi, filmskih programa, kazališnih predstava, dramskih, glazbenih, likovnih, plesnih, edukativnih i popularnih radionica, seminara, predavanja i tečajeva stranih jezika. 

Posebna je pozornost usmjerena na lutkarstvo. Centar je organizator uglednog Međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF-a, te brojnih lutkarskih projekata (SMOLA - smotra amaterskih lutkarskih družina), seminara, radionica, predstava i izložbi. Osobito je značajna i zapažena izdavačka djelatnost specijalizirana i profilirana za područje lutkarske-umjetnosti. 

Velik dio programa koje Centar organizira profiliran je kvartovski i namijenjen lokalnoj zajednici – građanima Travnog i Novoga Zagreba. Programi su namijenjeni djeci i odraslima.

Od 01. siječnja 2011. godine Centar je od Grada Zagreba dobio na korištenje kompletan prostor Društveno-kulturnog doma Travno. Dvorana „Scena Travno“ multimedijski je prostor, opremljena je modernom scenskom opremom, ima 274 sjedišta i u njoj se održavaju koncerti, kazališne predstave, filmski, plesni i različiti drugi programi. U dvoranama i učionicama se održavaju glazbene, likovne, plesne, strip, folklorne i sportske radionice, tečajevi gitare i sintesajzera, te stranih jezika.

Korišten tekst