.

srijeda, 16. ožujka 2016.

Ciljevi nam pružaju smisao života

Novi Zagreb - Bez želja, ciljeva, bez nečega čemu težimo potpuno bismo stagnirali. Zaglavili bismo u rutini i nesigurno bismo pravili svaki korak jer ne bismo bili sigurni što slijedeće raditi.

Ciljevi su snovi na kojima smo voljni raditi. Određivanjem ciljeva preuzimamo odgovornost za svoj život, odlučujemo se boriti umjesto besciljno sjediti i čekati. 


Međutim, važno je raditi korake na putu prema ciljevima. Upravo u tim koracima je razlika između sanjarenja i stvarnih ciljeva.


Ciljevi nam daju smisao životu i čine nas sretnima predstavljajući svrhu i smjer našeg života.


Kada se odlučite truditi za postizanje nečega, vaši postupci dobivaju novo značenje. Svjesno kreiranje ciljeva pomaže ljudima osigurati se da neće život protratiti uzalud i da će njihovi postupci služiti njima.  Zbog toga plan mora biti uvjerljiv, opipljiv i mjerljiv.


Također, morate moći vizualizirati ostvarenje cilja do najsitnijih detalja, jer morate znati što trebate napraviti kako biste ostvarili zamišljeno. 

Neka vaši ciljevi budu u skladu s vašim emotivnim zadovoljstvima. To bi značilo da ukoliko vas obiteljski život emotivno potpuno ispunjava, vaš cilj vas ne bi smio udaljiti od obitelji (ako se radi o karijeri), jer na taj  način iako budete ostvarili cilj, neće vas emotivno ispuniti jer biste ispunjenjem cilja izgubili ono što vam je emotivno važnije.


Kako bi vas cilj svaki put iznova motivirao važno je nagrađivati se kada postignete male napretke prema cilju.  Ako pak ne napredujete prema ostvarenju cilja preispitajte svoju strategiju, te je promijenite tako da plan postane ostvariv.


Kreirajući ciljeve kreirate svoju budućnost. Utvrđivanje cilja je prvi korak na putu prema postanku onoga što želimo biti. 

Nema komentara:

Objavi komentar