.

četvrtak, 25. veljače 2016.

Izabrani laureati za "Osobu godine 2015" i "Priznanje za životno djelo"

Blato - Jučer je društvenom domu u organizaciji redakcije portala ROTOR održan, naš tradicionalni, izbor za - Osobu godine 2015.

Baš kao i svake godine, tako su i ove godine izboru odazvale udruge , klubovi i društva civilnog života, sa svojim predstavnicima u našem Blatu:
  • Podružnica umirovljenika Blato
  • Kulturno umjetničko društvo Preslica
  • Dobrovoljno vatrogasno društvo Blato
  • Udruga - Jockey klub hrvatske 
Po prvi puta u ovom izboru, nominirano je više kandidata za ovu laskavo priznanje koje se već tradicionalno održava, drugu godinu za redom u našem Blatu.

Nakon, izbrojenih glasova ostalo nam je samo svečano sa ponosom proglasiti, kako je za "Osobu godine 2015.godine"  većinom glasova, izabrana gđa. Nada Tuškan.

U obrazloženju nominacije, gđe. Nade Tuškan, predlagatelji su istaknuli dugogodišnji nesebičan društveni rad u našem naselju, tridesotogodišnji pedagoški rad u osnovnoj školi Savski gaj, koji je ostavio pozitivnog traga u gotovo svakom domu našeg naselja te petnajstogodišnji samoprijegorni trud i rada na okupljanju, organiziranju, očuvanju i uspješnom prezentiranju  folklorne baštine i tradicije u našem Kulturno umjetničkom društvu Preslica, kako u Lijepoj našoj, tako i diljem cijele Europe.

Moramo za kraj istaknuti, kako je ove godine, po prvi put - portal ROTOR pokrenuo i dodjelu "Priznanje za životno djelo". 

Ovo priznanje za razliku od Priznanja za "Osobu godine" se ne dodjeljuje svake godine, već kada se pojavi prilika - kako bi nekome od naših sumještana na ovakav zasluženi i svečani način zahvalili na svim dobrim djelima koja su činili tijekom svog života za naše naselje Blato. Ovo priznanje dodjeljuje samostalno redakcija portala ROTOR.

Ovogodišnje "Priznanje za životno djelo" sa iznimnim ponosom dodjeljujemo g. Mati Zetović, našem istaknutom amaterskom slikaru, koji ove godine održava izložbu, retrospektivu svojih radova. 

Mišljenja smo kako zaista nije potrebno, posebno isticati, dugogodišnji samozatajni društveni angažman u svim porama društvenog života našeg Blata, ali  isto tako stalnu iskrenu spremnost i odlučnost u pomaganju i podupiranju mnogih udruga, klubova, društava koja već desetljećima djeluju u našem Blatu.



gđa. Ljljana Tomaško, tajnica Kulturno
umjetničkog društva - Preslica

- Na današnjem radnom sastanku, gdje smo nominirali i birali slavodobitnika za "Osobu godine 2015." imali smo priliku birati , što baš nije bilo lako - između više kandidata. No, mišljenja sam kako smo i ove godine, baš kao i prošle učinili pravi izbor.

Iskreno se nadam, kako  mještani našeg naselja Blato, također se raduju i dijele naše mišljenje i naš izbor. 



g. Ivan Ščukanec, predsjednik Podružnice
umirovljenika Blato
- Zaista mi je drago, što sam ovu godinu i sam sudionik pri izboru priznanja "Osoba godine 2015" jer sam prošle godine bio dobitnik ovog prestižnog Priznanja.

Također bih htio istaknuti, kako ovo Priznanje iz godine u godinu, postaje sve prepoznatljivije i  kako veće ovu godinu pri izboru imamo više kandidata, što me jako veseli.

Večeras je pri izboru "Osoba godine 2015." zaista bilo teško izabrati baš određenu osobu, kada su svi nominirani kandidati bili podjednako zaslužni za ovo vrijedno Priznanje. Moram priznati, kako smo zaista mnogo razgovarali, razmjenjivali mišljenja, skupljali informacije u želji da ne pogriješimo ni za najmanju sitnicu, pri izboru. Na kraju je nakon velikog uloženog vremena i diskusije odlučilo glasanje, tako da je sasvim zasluženo ovogodišnje priznanje pripalo našoj sumještanki gđi . Nadi Tuškan . 

Ovim putem joj u svoje ime ali i u ime Podružnice umirovljenika - čestitam na zaista zasluženom Priznanju!



Svečanost uručenja Priznanja našim zasluženim sumještanima uz nazočnost visokih uzvanika i gostiju će se održati 6. ožujka 2016. godine u 18,00 sati u prostorijama lokalne samouprave.



Nema komentara:

Objavi komentar