.

četvrtak, 19. studenoga 2015.

Najčešće seksualne pogreške, koje na žalost svi činimo


I muškarci i žene često rade greške u seksualnim vezama. Mnogima bi dobro došla lekcija što ne treba raditi u krevetu. Odgovornost je na oba partnera da aktivno sudjeluju i uče o tome što je potrebno učiniti kako bi imali zdrav, uzbudljiv i ispunjen seksualni život. 


Za dobar seksualni život treba vježbe i volje kod oba partnera. Ukoliko niste zadovoljni sa tim stvarima sada, uvijek ima nade za poboljšanje, a mnogo stvari koje radite mogu promijeniti vaše odnose i izvući najviše iz vašeg seksualnog izražavanja. 



Sastavili smo listu 6 grešaka koje žene rade u krevetu i savjete kako ih popraviti. 

1. Očekujete li od svog muškarca da razmišlja kao žena i obrnuto? 

Ovo je uzrok mnogih frustracija kako kod muškaraca tako i kod žena. Muškarce zbunjuju žene, a žene ne razumiju muškarce. Očekivanja da će razmišljati na isti način, ne samo da je beskorisno i gubitak vremena, već i veliki uzrok nasporazuma i tenzija. Muškarci i žene su različiti. Njihovi mozgovi funkcioniraju na različit način. Ovo je jedan od razloga zašto je komunikacija tako bitna! Razmišljanja da muškarci isto shvaćaju seks ili da imaju iste seksualne osjećaje i želje kao žene dodatno će pogoršati seksualno iskustvo. 

2. Nemojte očekivati od partnera da vam čita misli 

Ovo je zapravo nastavak gornjeg savjeta. Partner vam ne može čitati misli, isto kako ni vi ne možete čitati njegove. Morate riječima izraziti svoje seksualne potrebe i želje. Mnogim ženama je ovo teško i ne osjećaju se pritom ugodno. Djelomično je to posljedica konzervativnog odgoja koji ženama nameće pasivnu ulogu i promatranje seksa samo kao dijela procesa razmnožavanja. Stoga im je teško reći partneru što im se sviđa, a što ne. Očekuju od njega da to zna, a on to naravno ne zna. 

3. Nepreuzimanje inicijative 

Zašto žene najčešće čekaju muškarca da učini prvi korak? Zašto je on taj koji mora pokazati interes za seks, kako bi se nešto pokrenulo? Mnogim muškarcima je jako privlačno i seksi kada žena preuzme inicijativu. Nazovite ga na posao i recite mu da ste mu isplanirali seksi, romantičnu večer. Sa uzbuđenjem će očekivati večer. Iznenadite ga tako da ga dočekate u seksi donjem rublju kad stigne kući. Ima mnogo mogućnosti kako potaknuti kod svog partnera osjećaj da je poželjan i seksi. Uz malo mašte i truda, možete naći uzbudljive načine kako inicirati strastvene seksualne susrete. 

4. Odbacivanje spontanosti! 

Seks ne treba uvijek biti isplaniran događaj. Muškarci vole kad su žene spontane po tom pitanju. Kad mu kažete da sparkira auto, zgrabite ga i počnete ljubiti čim uđe kroz vrata kuće, zagrlite ga ujutro prije nego ustane iz kreveta uz riječi da želite lijepo započeti dan samo su neki od primjera koje možete učiniti kako bi oživjeli seksualni život. Ne samo da ćete ga ugodno iznenaditi, bit će impresioniran! 

5. Vođenje ljubavi samo u spavaćoj sobi 

Ne samo da ovo dosadi, već je i ograničeno. Iskoristite kuhinjski stol, trosjed, auto, tuš, kadu ili bilo koje drugo mjesto koje vam padne na pamet. Monotonija ubija seksualni život. Nemojte se bojati osvježenja! 

6. Kontroliranje partnera sa odbijanjem seksa 

Jedna od loših stvari koje osoba u vezi može učiniti je korištenje seksa kao oružja. Seks nije stvoren za to! On bi trebao zbližavati ljude i pružati im zadovoljstvo. Odbijanje seksa jer ste ljuti nije dobro. Ovo ne znači da bi trebali pristati na seks kada niste raspoloženi ili kad to jednostavno ne želite. Ne bi trebali samo pristati na seks jer ne znate kako se izvući iz situacije, ali ne bi smjeli ni dozvoliti da netko vrši pritisak na vas ili vas prisiljava na seks. Govorimo o situacijama kad sami donesete svjesnu odluku da se suzdržite od seksa kako bi “vratili” partneru ili ga podučili lekciji jer ste se posvađali. Seks nije oruđe za manipulaciju! 

Ovo su samo neke od stvari o kojima trebate razmisliti kako bi imali zdrav, brižan i uzbudljiv seksualni život. Ako imate ovo na umu i potrudite se razriješiti problematična područja, bit ćete na dobrom putu prema unapređenju svoje veze i seksualne komunikacije!

Nema komentara:

Objavi komentar