.

četvrtak, 15. listopada 2015.

Kako riješiti problem, dvoje djece, jedna soba

Ako imate dvoje djece koja dijele istu sobu, ne bi trebalo biti problema ako je razlika u godinama mala, ali ako je razlika u godinama između djece veće od tri godine, onda ćete imati malo problema. U tim situacijama starijem djetetu će smetati mlađe dijete. Ako ste se našli u tom problemu, u nastavku vam donosimo par savjeta kako da spasite situaciju.
Ukoliko se vaše dvoje djece u istom trenutku počelo igrati u svojoj sobi, problema neće biti ako je razlika među djecom mala, no ako je razlika veće od tri godine, do problema će doći. Primjerice starije dijete će htjeti samostalno slagati kockice i radite različite objekte, dok će malo dijete htjeti bacati sve što radi starije dijete.
To naravno nikako nije dobra kombinacija, pa vam savjetujemo da u tim trenucima pustite starije dijete da se igra onako kako je željelo, a da mlađe uzmete sa sobom u svoju sobu te se vi tamo poigrajte sa njime. Na taj način ćete zadovoljiti oba djeteta jer ćete im oboje pružiti ono što im stvarno treba.
Ako vam stižu u posjetu gosti sa djecom, bilo bi idealno kada bi došli u doba kada su djeca naspavana, kako bi se mogla lijepo igrati, a ukoliko vam dolaze prijatelji bez djece, pozovite prijatelje da dođu onda kada djeca spavaju.
Prije spavanja najbolje bi bilo da prvo kupate mlađe dijete pa ga stavite na spavanje, a nakon mlađeg djeteta da kupate i stavite na spavanje starije dijete, jer mlađe uvijek treba prije u krevet, a dok ćete vi pripremati starije dijete za spavanje, mlađe će već spavati.
Kreveti za spavanje u zajedničkoj sobi bi trebali biti na kat, jer je tako najbolje radi štednje prostora u sobi. Starije dijete neka bude na katu, a mlađe na nižem krevetu. Isto tako podijelite igračke vaše djece u različite kutije i na različite police na koje ćete napisati ime djeteta čije su igračke, kako bi u trenutku svađe svatko imao svoje.

Ako vaše mlađe dijete treba popodnevni san, a starijem popodnevni san više nije potreban, bilo bi dobro kada bi starije dijete naučili da u doba kada popodne spava vaše mlađe dijete, prvo dijete bude mirnije i tiše obavlja aktivnosti, a ako je još netko od odraslih doma, neka starije dijete odvede van dok mlađe dijete spava.

Nema komentara:

Objavi komentar