.

četvrtak, 15. listopada 2015.

Kako provesti kvalitetno i zabavno vrijeme sa djecom

Ako ste i vi jedan od on ih roditelja koji nikako ne mogu više vremena posvetiti svome djetetu, s obzirom na svakidašnje obveze i užurbani način života, dobrodošli u klub. No, ne brinite! I za vas ima spasa. Provedite s djetetom kvalitetno vrijeme. U nastavku vam donosimo nekoliko načina, kako da se zbližite sa svojim djetetom, pa čak i onda kada imate jako malo vremena.
Svaki dan kada zajedno večerati, obvezno razgovarajte sa svojim djetetom kako je provelo dan ,možete mu i vi ispričati neke dijelove svog dana. Uvijek komunicirajte sa djetetom, jer je djetetu to jako potrebno.
Možete i na strop sobe u kojoj dijete spava zalijepiti zvjezdice koje svijetle u mraku, kako bi prije spavanja zajedno uživali. Zagasite svijetlo, brojite zvijezde, pa djetetu ispričajte neku lijepu priču koju ćete sami izmisliti, a možete ju smisliti i zajedno. Bilo bi dobro kada bi ta priča bila u nastavcima, te kada bi svaku večer pričali jedan nastavak.
Možete i uvesti običaj da svaku večer prije spavanja napravite toplu čokoladu za piti, te zajedno uživate u njoj i naravno razgovarajući. Ne brinite ta čokolada neće razbuditi dijete, nego će se dijete fino umiriti i otići na spavanje.
Kako bi olakšali jutro jednom i drugom, najbolje bi bilo kada bi odjevne kombinacije za sutradan izabrali noć prije. To je najbolje doba, da zajedno birate odjeću i da se nađete na pola puta, bez puno drame ujutro.
Možete i malo prije nego otiđete na počinak, otići sa djetetom na kauč, gdje mu postavite jastuke i dekice, pa se uvaljajte zajedno sa njime i mazite dokle vam srce poželi, sve i da zaspite tamo nema veze, bitno je da uživate.

Pokušajte svome djetetu napraviti rutinu, koju će svaki član obitelji imati zajedno sa djetetom prije spavanja. Djeca obožavaju rutinu, te je se uvijek sa radošću sjećaju kada odrastu, pa bi bilo dobro kada bi ju odredili i pridržavali je se.

Nema komentara:

Objavi komentar