.

ponedjeljak, 14. rujna 2015.

Ples i tombola u organizaciji Gradskog društva Crveni Križ Zagreb

Siget - U petak (11. rujna. 2015. godine) u 18,00 sati pozvani smo na ples sa tombolom. Ples se održavao u organizaciji i prostorijama Gradskog društva Crvenog Križa Zagreb u Novom Zagrebu, Siget 18 a.

Kao i obično, svu brigu i organizaciju je uspješno provodio g. Duško Godić.

Uz srdačan pozdrav, g. Godić je poželio zanimljiv, uspješan i aktivan nastavak ove kalendarske godine u Gradskom društvu Crvenog Križa Zagreb. Ponovno je ukratko podsjetio sve prisutne na kratki kalendar zbivanja koji je pred članovima.

Nakon, pozdrava i uvodnog govora, ubrzo je započela i glazbena večer sa prekrasnim vokalima dua "Dvoje". Duo "Dvoje" čine  Željka Kovačević i Tomislav Padovan, koji su inače i  članovi benda - EXcite. Kako se glazba širila ovim lijepo uređenim prostorom, tako je mamila i plesače na ples. Moramo priznati, kako je uvelike nedostajalo muških plesača, no prisutne dame se nisu dale smesti, te su umješno iskoristile svaki takt melodija, u prekrasnom plesu.

Za svakim je stolom bilo i ića ali i pića. Svatko je donio po svojoj želji, tako da se često puta znalo dogoditi i "viška" za ponekim stolovima. I dok se tako plesalo u prekrasnoj glazbi, za stolovima su ostali, pričali, grickali, naginjali se jedni k drugima (kako bi se bolje čuli) šalili se - dobacivali šale.

Na prvoj "stanci", ponovno je g. Godić zamolio za malo pažnje ispričavajući se i obećavajući, kako više neće svojim  govorima prekidati ovu ugodnu atmosferu. Naime, g. Godić je najavio, kako će se uskoro moći sudjelovati u dugo očekivanoj tomboli (naime nije je bilo od proljeća!). Kao što ste već vjerovatno čuli, prva je poklon - putovanje u trajanju od osam (8) dana putovanja po svim atraktivnim Turskim turističkim mjestima. Svake se večeri, odsjeda i  prespava u drugom gradu te u drugom hotelu sa četiri ili pet zvjezdica. Svi okupljeni su bili veseli i nestpljivi, te jedva čekali da tombola započne. 



Duo"Dvoje" Željka Kovačević i Tomislav Padovan
Uvijek dolazimo na ovu svirku, prepunog srca, sa željom kako bi ovim dragim ljudima i mi pružili svoj poklon, onako od duboko iz srca. Moramo priznati, kako se ovdje među ovim iskrenim, nježnim, poštenim ljudima osjećamo zaista poželjno, vrijedno, moćno!

Da i mi volontiramo! Da, ponekada onako spontano sakupi se novac za nas (koliko tko može!) a ponekada i ne. No, ako nas razumijete ovdje sa ovim ljudima novac nam uopće nije važan. Doista je bitan osjećaj, a on je ovdje fantastičan! Zato ovdje uvijek dolazimo sa radošću, kako bi sve ove emocije podjelili svi skupa. Nakon ovoga druženja odlazimo svi svojim domovima bogatiji za još jednu razmjenu prihvaćanja i ljubavi. Zahvaljujemo od srca, svima na ugodnom druženju i prekrasnoj  plesnoj večeri.



Druga nagrada je - Bon - u vrijednosti 5.000,00 kn koji možete iskoristiti u popravku svog automobila. U prostoriji nastade tajac. 

"No, krenimo onda .....!" - netko dobaci, i ponovno se začuje žamor, te glazba. Ubrzo zatim g. Godić, krene po redu sa tombolom. Svi su strpljivo čekali svoj red.

Nakon obilaska g. Godić sa "svojom" košarom, ponovno se započelo plesati.

Nizale su se pjesme i melodije svima drage. Neke brže, neke sporije a neke tek onako za dušu. Vidjelo se i dalo osjetiti kako svi uživaju u svakom pojedinom trenutku ovog druženja. Jedna gospođa do nas, počela nam je pričati:" Vidite za sve ovo se najviše trudi g Godić. Naime, on nema nikad mira! On stalno ide traži, sponzore, podupiratelje, i na samo za ovu tombolu, već i za sve ostalo. Zaista je prekrasna osoba, ponekada se zapitam od kuda mu tolika snaga i energija!? Neumoran je." "Veći dio nagrada za tombolu smo izradile mi,  žene koje se sastajemo utorkom i radimo nakit" - bila je također ponosna na sebe, ali i na svoje kolegice.



Bračni par, dobitnik prve nagrade -
osmodnevni turistički boravak u Turskoj




Što reći: Presretni smo i jedva čekamo putovanje!




Uskoro je uslijedio "predah" od glazbe, te izvlačenje tombole. Čast izvlačenja brojeva je dopala, gđu. Željku Kovačević, vokalnu interpretatoricu dua "Dvoje". Nizali su se brojevi, mogao se čuti, smijeh, radost, navijanje, uzdasi.... Sve je to pratila, lagana glazba g. Tomislava Padovana za sintesajzerom.

Iznenadni pljesak je dao do znanja kako  je i glavni zgoditak tombole pronašao svoga sretnog vlasnika. Bio je to simpatični bračni par. Radost dobitka je iznenadila ali i obradovala ovaj bračni par. Zajedno sa njima, svi su podjelili radost dobivenog poklona.

Ubrzo, se ponovno začuo pljesak , tada se već znalo kako je i "Bon" pronašao svoga  sretnog vlasnika. Šetalo se od jednog do drugog sretnog dobitnika i čestitalo! Na spomen brojeva poneki  bi se dizali i odlazili po svoje poklone. Za drugim bi se stolovima, pričalo veselilo. Prepričavale su se ljetne zgode i nezgode - pa zapravo, ovo se društvo ovako skupa, dosta dugo nije vidjelo - sve od početka ljeta.

Ubrzo je i tombola došla kraju. Glazba ponovno započne, a plesači jedva dočekaše. Dok su se jedni vrtjeli i plesali u ritmu glazbe, drugi su pak pričali međusobno smijući se šalama, treći bi pak dobacivali, onima preko....



Gđa.Ana Nedev, dobitnica BON -a za popravak
 automobila u vrijednosti 5.000,00 kn


Bon, ću prepustiti mojoj snahi!







Naravno sve što je lijepo - kratko traje! Ubrzo je došlo i 22,00 sata i umor je učinio svoje. Prepunog srca, lijepih večerašnjih doživljaja ali i zanimljivih poklona  tombole, prisutni se počeše opraštati i razilaziti. Svi su zahvaljivali g. Godić, na ugodnoj večeri, bogatoj tomboli i prekrasnoj organizaciji. Moramo priznati, kako smo to istio učinili i mi sami. Naime, zaista smo se ugodno i dobrodošlo osjećali u ovoj večeri, u kojoj smo zaboravili na vrijeme. A kada zaboravite na vrijeme! Imala li što ljepše !? 






















                             ( Klikni na fotografiju kako bi se povećala)

Nema komentara:

Objavi komentar