.

nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Ponovno smo se uvjerili kako sport i ljubav mogu nadići i riješiti sve probleme

Danas smo posjetili naše novozagrebačko naselje Čehi gdje je istoimeni domaći klub, N.K. Čehi organizirao svoj tradicionalni ljetni nogometni turnir.

Od kratke povijesti N.K. Čehi vrijedi istaknuti, kako je klub  osnovan 1961. godine pod imenom Čehi. Od tada, klub je promijenio nekoliko imena (Zvijezda i Čehi Kapra), te se od 1999. vraća na ime Čehi. Klub broji oko 150 članova te se trenutačno (2014./15.) natječe u 2. Zagrebačkoj ligi s momčadima limača, pionira (starijih), juniora, seniora i veterana..

g. Dario Salajec, predsjednik  N.K Čehi
O samom turniru, ali i o N. K. Čehi, porazgovarali smo njegovim predsjednikom g. Dario Salajec.

- Kao što ste me predstavili, predsjednik sam nogometnog kluba Čehi, posljednjih osam godina. Trenutno su doista teška vremena općenito za spor, a samim time i za nogomet. Naime, neki u šali  govore kako novca zapravo ima dovoljno, no na nesreću nas "malih" klubova - krivo je raspoređen. Bilo kako bilo, mi kao mali klub, izuzetne napore ulažemo, kako bi uopće - fizički preživjeli! Da, doista. Sasvim sam siguran, kako ne govorim ništa novo, jer moje su spoznaje a zaista sam "dugo i na daleko" u sportu. Naime, također poznajem prilike mnogih klubova u bližoj ali i daljoj okolici koji proživljavaju istu sudbinu. Kako bi održali uopće "hladni pogon" tražimo, molimo i kumimo sponzore, podupiratelje, kojih je nažalost iz dana u dan sve manje. U tom duhu, finaciranja, upravo iz tog razloga organiziramo i ovaj turnir, ne bi li tim (ne velikim) sredstvima, barem malo popunili finacijske rupe. Naravno nikako nije glavni cilj ovoga turnira - finacije - da me ne bi krivo razumjeli, već druženje, igranje, natjecanje, navijanje i na kraju zajednička veselica! No neću više o financijama! 

No, prijeđimo na vedrije teme. Kao što ste već kazali, natječemo se u 2. Zagrebačkoj ligi, popunjavamo četiri kategorije mladeži, imamo i svoje veterana. Ovaj, sami turnir priređujese već dugi niz godina i uvijek se održava u ljetnim mjesecima, bez obzira na to, što je velika većina igrača, članova uprava, na godišnjem odmoru izvan Zagreba, ali mi ipak uspijevamo svake godine okupiti barem 8 (osam) ekipa i uživati u lijepim nogometnim predstavama.Tako i ove godine na turniru sudjeluju:
  • N.K. Brezovica
  • N.K. Dragonožec
  • N.K. Hrašće
  • N.K Obrež
  • N.K Odra
  • N.K. Strmec
  • N.K.Sv. Klara
  • N.K. Zapruđe
Posebno bih htio zahvaliti ovim klubovima, jer se uvijek i redovito odazivaju na naš turnir, tako da se ovaj turnir pretvorio u prekrasno iskreno, prijateljsko i tradicionalno druženje.

Uz sve ostalo, nas grupa entuzijasta, ulaže također iznimna napore, što u ostalome i sami rezultati potvrđuju u okupljanje djece i mladih našeg naselja. Naime od našeg naselja Čehi, koje broji oko 850 stanovnika, uspjeli smo privući, motivirati i organizirati mladež u 4 (četiri) kategorije mladeži u Zagrebačkom Nogometnom Savezu.Mišljenja smo kako je to dobar i pažnje vrijedan rezultat, našeg ukupnog rada. Zajedno sa seniorskom ekipom i ekipom veterana, te pojedinim prijateljskim utakmicama kod nas svakodnevno odvijaju treninzi i nogometni teren je gotovo uvijek  zauzet.

- g. Salajec, kojega su uzrasta kategorije mladeži koje ste spomenuli?

- Tu mislim na najmlađe, dakle dječake uzrasta od 6 godina, to su "Zagići". Od tog uzrasta krećemo. Zatim "Limači" , mlađi pioniri i juniori. To su ekipe koje će se natjecati u slijedećoj sezoni. Također tu imamo i trenere. Dodao bih, zaista velike entuzijaste, koji se također uz velik napore, plaćaju koje kakvim donacijama i zapravo više toga rade na dobrovoljnoj bazi , ali im ipak neke stvari moramo podmiriti , npr. putne troškove ...

- Imate li navijačku skupinu i koji joj je naziv?

- Ha, ha, ..da imamo navijačku skupinu! To su uglavnom roditelji naših nogometaša. Oni nas doista prate svugdje gdje nastupamo. Upravo nam oni (ali i ostali mještani našeg naselja!) pružaju snagu ali i nadahnuće da nastavimo dalje, kako se naš klub ne bi ugasio.

- Uh, pa ne mislite ovo ozbiljno o gašenju kluba?

- Čujte, sve opcije su moguće, no ne bi nas trebalo čuditi, pa da se i nogometni klubovi ovakvi (potpuno amaterski) počnu gasiti. A, što se tiče našeg kluba, ... nikad se ne zna.

- Vratimo se malo na navijačku skupinu, niste nam rekli da li imaju neko svoje zvanično ime?

- Ne, za sada nemaju ime, no zajednički ćemo ga pronaći, jer oni su doista uvijek uz nas. Gubili ili pobjeđivali, ta skupina uvijek pronađe načina ali i razloga da nas pobodre i razvesele. Ovim im putem od srca zahvaljujem!

Turnir je započeo u 9,00 sati, a finalna se utakmica odigrala u 19,00 sati pod nemogućim vremenskim uvjetima, naime baš za vrijeme ove utakmice, dogodio se snažan prolom oblaka, takao da je kiša u pojedinim trenutcima dovodila u pitanje i sam tijek utakmice. Na sreću to se nije dogodilo, pa sa ponosom možemo istaknuti, kako je šampion ovogodišnjeg turnira u Čehima, N. K.  Odra:



lijevo g. Davor Grudiček
predsjednik N.K. Odra



"O turniru zaista moram pričati ozbiljno ali u superlativu. Organizacija turnira - odlična. Suđenje nepristrano i korektno ! Uvijek se odazivamo, ako ništa tada zbog velikog prijateljstva jer se i N.K. Čehi, uvijek odazivaju našem pozivu u Odru. Naše prijateljstvo klubova seže sigurno najmanje tridesetak godina u nazad!




Dodjele šampionslog pokala i lopte za najboljeg igrača turnira
g. Darko Salajec, predsjednik N.K. Čehi i g. Filip Lufr,
kapetan N.K. Odra


g. Nikola Krilčić N.K Hrašće
N.K Hrašće, drugoplasirana ekipa na ovogodišnjem nogometnom turniru "Čehu 2015"

- "Odlična organizacija, prijateljsko ozračje i prekrasno druženje. To je odlika ovog turnira, doista ne bih imao ništa više dodati!" Zahvaljujemo organizatorima i ako nas pozovi vidimo se i slijedeće godine.




g. Dalibor Dujmović,
službeni predstavnik
 N.K Zapruđe
N.K. Zapruđe, trećeplasirana ekipa na ovogodišnjem nogometnom turniru "Čehi 2015"

 - Organizacija turnira je fenimenalna, to govorim odgovorno bez pretjerivanja. Na nereću, vidjeli ste i sami imali smo prolom oblaka, ali ipak preveli smo turnir kraju. Naravno, ponosan sam na svoje dečke, koji su igrali u konkurenciji seniora sa 70% juniora, tako da samo mi u klubu N.K. Zapruđe, doista prezadovoljni! Zahvaljujemo organizatorima.


Nakon druženje na nogometnom terenu, druženje se nastavilo
 za stolovima, uz ukusni hranu i pokoju - pivicu, pa i pijesmu ....

Nema komentara:

Objavi komentar