.

petak, 21. kolovoza 2015.

Nije sve u teretani, otkrijte čarobne sprave i u svome domu

Najpraktičniji i najjeftiniji trening koji si možete priuštiti je trening kod kuće. Ujedno s tim treningom možete i ubiti dvije muhe jednim udarcem, a to je pospremiti kuću i ujedno vježbati svoje tijelo i mršavjeti. U nastavku vam donosimo kako je to moguće.
Peglajući najviše koristite tricepse! Koliko god peglanje bilo monotono, ono je vrlo dobro za jačanje ruku, ali i za puštanje mozga na pašu. Prilikom peglanja se jedino sjetite s vremena na vrijeme, prošetati oko pegle, kako vam se noge ne bi ukočile, jer nije dobro stajati dugo na jednom mjestu bez micanja. Kada ste gotovi s peglanjem, napravite vježbe istezanja koje će biti potrebne vašim rukama.
Ponekad bi bilo dobro izostaviti pranje prljavog rublja u perilici rublja, i prati ga na ruke, kako bi mogli vježbati  rameni pojas, grudne mišiće, tricepse i bicepse. Ako se odlučite za pranje rublja nad kadom, onda ćete automatski istegnuti i kralježnicu. Ako imate problema s kralježnicom, možda je bolje da prljavo rublje perete u posudi, koju ćete podići u visinu svojih ruku, kako ne bi opterećivali kralježnicu. Isto tako bilo bi poželjno da prilikom pranja rublja cijelo vrijeme stišćete i opuštate mišiće stražnjice, kako bi se stražnjica učvrstila i nakon nekog vremena bila potpuno savršena.
Za vježbanje ramenog pojasa i mišiće leđa je odlično usisavanje, zbog svog guranja naprijed nazad. Ako nakon usisavanja osjetite bol u vratu, do toga je došlo jer vam je vrlo vjerojatno glava bila pognuta pa na to pokušajte obratiti pozornost prilikom usisavanja, i uspravite glavu kako vas kasnije vrat ne bi bolio. Podesite dršku usisavača prema svojoj visini kako biste prilikom usisavanja u potpunosti opteretili i mišiće grudi koje je potrebno vježbati.
Za osobe koje nemaju kondicije i koje imaju slabe mišiće na rukama je odlična vježba pranja prozora. Ako imate visoke prozore, nemojte opterećivati kičmu nego koristite pomagala. Pranje prozora je odlična vježba za ljude koji žele smršaviti, a nakon pranja prozora trebate se obavezno istegnuti.

Autor: A.Z.

Nema komentara:

Objavi komentar