.

petak, 14. kolovoza 2015.

Možeš li biti zadovoljna ako si solo

Zbog pritiska okoline, a da ne govorimo roditelja i ostatka obitelji ponekad se djevojkama može učiniti da je najgora stvar koja im se može desiti ostati neudana.

Međutim, zaista nije tako.


Većina adolescenata, posebno djevojaka želi izgledati starije, pa šminkom i odjećom dodaje godine kako bi mogla proći u klubovima za one iznad 21. Kada napokon dođu u te godine većina osoba se tek tada počinje tražiti. 

Donose se velike životne odluke, traže posao, smisao… I napokon kada ga pronađete, obitelj počinje s pričama kako bi u tim godinama već trebala imati djecu i skrasiti se. I vjerojatno ni tu ne prestaje očekivanje boljeg vremena, jer kada jednom budeš imala djecu, opet ćete čekati kada će krenuti u školu ili slično kako bi ponovno uživala u vremenu samo za sebe. Zbog toga sada kada si napokon pronašla sebe i imaš priliku uživati kao kompletna i samopouzdana osoba nemoj je propustiti zbog pritiska okoline.


Ali kako voljeti sebe i osjećati se dobro tu gdje jesi, u tridesetim ili četrdesetim i bez muža?

- Za početak : „Ako želiš zamijeniti divljenje mnogih muškaraca s kriticizmom jednog, samo naprijed, udaj se“.

Za čim ćeš žaliti jednom kada se udaš:

- Odlascima u teretanu kad god poželiš, čak i u ponoć, jer nitko te kod kuće ne čeka.

- Chipsom za večeru. To što si udane neće te pretvoriti u gurmanskog gurua, ali ćeš morati kuhati.

- Odlasci nakon posla s prijateljicama, a bez da te itko pita gdje si se zadržala. Vjenčanje ne znači da nećeš nikad otići na piće, ali svaki put ćeš sa svojim suprugom morati provjeriti je li to u redu.

Ako se zaista osjećaš loše zbog toga što još nemaš supruga ponovi u sebi desetak puta:“Sretna sam što nisam nesretno udana“. Oženjeni parovi se čine skladno i sretno, ali nemaš pojma i ne možeš ni zamisliti što se događa iza zatvorenih vrata.

Nikad ne znaš gdje možeš i kada upoznati novog frajera, svaki dan je nova prilika. Samo je stvar perspektive hoćeš li to doživljavati kao opterećenje ili prednost.

A prije ili kasnije ćeš morati prihvatiti činjenicu da se možda nikad ni nećeš udati, što ranije je prihvatite ostatak života će ti biti ljepši. Možeš ostatak života provesti nesretna u potrazi, a možeš i jednostavno proživjeti svoj život najbolje što možeš i izvući iz njega ono najljepše nevezano o okolnostima na koje ne možeš utjecati. 

Nema komentara:

Objavi komentar