.

četvrtak, 27. kolovoza 2015.

Kada su se svi vratili, mi tek sada idemo uživati

g. Ivan Ščukanec, perdsjednik Podružnice
umirovljenika Blato
Blato - Danas smo porazgovarali sa g. Ivanom Ščukanec, predsjednikom Podružnice umirovljenika Blato u vezi skorog višednevnog izleta naših umirovljenika u Makarsku, hotel Biokovka.

- g. Ščukanec, kažite nam nešto više o samom izletu. Tko je organizator izleta? Kada se polazi ? Koliko traje ?

- Ovo je 19. puta kako se naša podružnica odaziva organizatoru višednevnog izleta Matici umirovljenika Novi Zagreb. Na žalost, kako mi sami nismo organizatori, limitirani smo brojem sjedala u autobusu, odnosno brojem soba u prekrasnom Lječilištu Biokovka. Iz našeg Blata otputovati će tek 16. članova podružnice. Interes za ovo druženje i putovanje je iznimno velik, i kako sam već istaknuo, tek mali dio naših Blatskih umirovljenika uspije osigurati mjesto. Ovo je već drugi posjet, nas Blaćanki i Blaćana Makarskoj, naime prvi se zbio, baš kao i svake godine u lipnju.

Na izlet krećemo 7. rujna i uživati ćemo u ljepotama krajolika, medicinskoj skrbi i u "podsezonskom" ljetu sve do 17.rujna, odnosno deset dana. Ne moram ni isticati, kako svi željno izčekujemo dan polaska, jer su sva sjećanja na prošle boravke izmame prekrasne emocije radosti, iskrene osjećaje prijateljskog druženja i neponovljive krajolike obojene zlatim bojama jeseni.

- Nakon povratka u naše Blato, kakvi su planovi aktivnosti podružnice do kraja godine?

Jedan od prijašnjih izleta U Makarsku
- Zahvaljujem na pitanju, no prije samog odgovora, htio bih skrenuti pozornost, kako mi umirovljenici, drugačije cijenimo i doživljavamo vrijeme. Za razliku od nekih drugih životnih doba, kada se naprosto juri, ne završavajući  započete akcije, već planirajući iduće. Sa našim sadašnjim životnim iskustvom - mi činimo drugačije. Mi živimo - svaki - svaki trenutak, ne opterećujući se previše budućnošću. Naime, ako i sami pogledate, uvijek će biti baš onako kako i treba biti. No, kako ne bih previše "filozofirao" ovdje ću zastati i odgovoriti vam na vaše zanimljivo pitanje.

Nakon povratka iz Makarske, u planu podružnice je dogovoreno, kako ćemo mi sami organizirati jedan izlet u bližu okolicu našeg Zagreba. Tako je uobičajno već godinama, tada se napuni i onaj veći autobus. Kao da nas - duže vrijeme kako se ne družimo -  ponovno poželi zbližiti u druženju, šali, pjesmi i smijehu.

Nakon ovoga spomenutog izleta , kojem se također sa nestrpljenjem radujemo, očekuje nas tradicionalna proslava - Martinje! Moram priznati, kako se oni odlučniji već sada raspitivaju u vezi te "fešte", bojeći se - kako, slučajno ne bi ostali bez "stolca"! Naravno da neće, nije se to nikada dogodilo, pa zasigurno neće ni ove godine. 

Jedan od prijašnjih izleta u Makarsku
No, kako ne bi ispalo kako mi umirovljenici, samo putujemo  i feštamo (a moram priznati, kako to odlično radimo) bavimo se mi i drugim mnogo zahtjevnijim i odgovornijim aktivnostima, samo o njima ćemo u slijedećem našem razgovoru, ako se vi slažete.

- Naravno da se slažemo i veselimo skorašnjem susretu. Sada vam zahvaljujemo na ugodnom razgovoru i vremenu koje ste odvojili kako bi i naša Blatka javnost saznala nešto više o najmnogoljudnijoj (a, možda i najveseloj!) udrugi u našem Blatu.

- U ime umirovljenika i članova Podružnice umirovljenika Blato, i mi vama zahvaljujemo na posjeti i ugodnom razgovoru i lijepim željama.

Nema komentara:

Objavi komentar